Το παλιό Καπνεργοστάσιο φιλοξενεί τα έργα 59 καλλιτεχνών από 27 χώρες του κόσμου, 59 ανθρώπων που οραματίστηκαν έναν άλλο κόσμο μετά την πανδημία. Αφορμή για την έκθεση στάθηκε ένα άρθρο της Arundhati Roy, της συγγραφέως από την Ινδία που γνωρίσαμε μέσα από τον Θεό των Μικρών Πραγμάτων. Όπως έγραψε η ίδια, η πανδημία αποτελεί μια πύλη για μετάβαση από έναν κόσμο σε έναν άλλο.
«Μπορούμε να επιλέξουμε να την περάσουμε σέρνοντας πίσω μας τα κουφάρια από τις προκαταλήψεις και το μίσος μας, την πλεονεξία μας, τις τράπεζες δεδομένων και τις νεκρές ιδέες μας, τα νεκρά ποτάμια και τους μολυσμένους ουρανούς μας. Ή μπορούμε να τη διαβούμε ανάλαφρα, με λίγες αποσκευές, έτοιμοι να φανταστούμε έναν άλλο κόσμο», έγραψε η Roy.
Και με το άρθρο της ενέπνευσε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν επάνω σε θέματα όπως η Σύνδεση, το Κοινό Βίωμα και το Σπίτι. Ο καθένας χρησιμοποίησε το δικό του μέσο, από εγκαταστάσεις και εικαστικά μέχρι γλυπτικά, φωτογραφία και performance.
Λόγω των υγειονομικών μέτρων επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στο χώρο. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co.