Κάθε στιγμή στη Θεσσαλονίκη προσφέρει αφορμή για μικρές απολαύσεις. Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια παραδοσιακή γιορτή που έχει το δικό της «συνταγολόγιο»: μια περίσταση η οποία εμπνέει το μοίρασμα και την παρέα, στοιχεία που είναι δεμένα και με την παραδοσιακή κουλτούρα της Θεσσαλονίκης, αλλά και με την πιο σύγχρονη πλευρά της.
Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες γειτονιές με ολόδικό τους «χρώμα» και ξεχωριστή ταυτότητα, οι οποίες αποτελούν ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις μέσα στην ίδια την πόλη. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, η οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη στο ανατολικό τμήμα της Θεσσαλονίκης και το Καραμπουρνάκι.
Ξενοδοχείο Hyatt Regency
13o χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας, τηλ: 2310-401234
Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μας προσκαλεί να αποδράσουμε, να διασκεδάσουμε, να ακούσουμε ζωντανή μουσική και να γευτούμε νηστίσιμα εδέσματα. Και όλο αυτό το ελκυστικό πακέτο μπορούμε να το απολαύσουμε στο Hyatt Regency Thessaloniki.
Για ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, στις 7 Μαρτίου, το ξενοδοχείο έχει οργανώσει ένα παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι στο εστιατόριο «Αμβροσία», όπου ο βραβευμένος executive chef Απόστολος Αλτάνης και η ομάδα του ετοιμάζουν πλούσιο μπουφέ, ώστε να γιορτάσουμε με άφθονο κρασί, λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα.
Αυτό είναι το μενού που θα σερβίρεται για την εορταστική περίσταση, το οποίο θα πλαισιωθεί με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τους Αχιλλέα Σοφούδη & Θάνο Γιουλετζή:
Το μενού του Hyatt Regency για την Καθαρά Δευτέρα:
Starters
- Παντζαροσαλάτα με σκόρδο, βαλσάμικο ξύδι και καρύδια
- Χούμους με κρεμμύδι και λεμόνι
- Ντίπ από ελιές Καλαμάτας, με κάπαρη, λεμόνι και θυμάρι
- Φάβα παντρεμένη
Σαλάτες & Ορεκτικά
- Παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί με ρύζι και άνηθο
- Ταμπουλέ σαλάτα με γαρίδες και πλιγούρι
- Ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών με λιαστή ντομάτα, ξύδι βαλσάμικο και ελαιόλαδο
- Άισμπεργκ και σπανάκι με αποξηραμένα φρούτα, ντρέσινγκ με πετιμέζι και φουντούκια
- Σαλάτα πιάζ με μαυρομάτικα φασόλια, κρεμμυδάκι και λεμόνι
- Πολίτικη σαλάτα με λάχανο, καρότο, σέλερι και μπούκοβο
- Πατατοσαλάτα χωριάτικη με λιαστή ντομάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο και ελιές
- Σαρακοστιανή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, μαϊντανό και ταχίνι
- Παραδοσιακή λευκή ταραμοσαλάτα
- Ψητές πιπεριές με ξύδι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ποικιλία από τουρσί
- Ποικιλία από ελιές
Σαρακοστιανά πιάτα
- Μύδια σαγανάκι
- Μύδια αχνιστά με λαχανικά και αρωματικά βότανα
- Πιλάφι θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι
- Τηγανητά καλαμαράκια
- Χταπόδι γιουβέτσι με πιπεριά τσούσκα και μάραθο
- Σουπιές με χόρτα και αρωματικά βότανα
- Ιμάμ μπαϊλντί με κρεμμύδι καραμελωμένο και πιπεριά Φλωρίνης
- Φασουλοταβάς Βέροιας με φασόλια Πρεσπών
- Ψητές πατάτες με δενδρολίβανο
- Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας
Επιδόρπια
- Ποικιλία από νηστήσιμα ελληνικά γλυκά
- Ταχινόπιτα
- Σιμιγδαλένιος χαλβάς
- Μακεδονικός χαλβάς
- Σάμαλι
- Κορμός σοκολάτας με παξιμάδια Κρήτης και χαλβά
- Φρέσκα φρούτα εποχής, καθαρισμένα και κομμένα
Φυσικά, οι εκπλήξεις στο Hyatt Regency Thessaloniki δεν σταματούν στα Κούλουμα. Συνεχίζονται και την επομένη, Τρίτη 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας.
Ξεκινήστε, λοιπόν, αυτή την ξεχωριστή ημέρα με πρωινό στο «Αμβροσία» υπό ήχους φλάουτου από την Έφη Γκατζιόλα. Στη συνέχεια, απολαύστε τον καφέ ή το τσάι σας στο lobby lounge ακούγοντας την πιανίστρια Νέλλυ Τσακιρίδου. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί και η Μαρία Παπαδοπούλου για να ζεστάνει τον χώρο με το βιολί της. Κάπως, έτσι, θα φτάσει και η ώρα για να απογειωθεί η βραδιά σας, με μοναδικά κοκτέιλ όπως το Peppermint συνοδεία του σαξοφώνου της Σοφίας Μωυσιάδου.
Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, για απόλυτη χαλάρωση και περιποίηση. Harmonia Zen Massage ονομάζεται το ειδικό πακέτο ομορφιάς και χαλάρωσης, με διάρκεια 50 λεπτών. Πρόκειται για συνδυασμό των οργανικών ελαίων της ΚOS-Paris «Dream Garden», «Fig» και «Verbena», που εξασφαλίζει μια εντελώς ζεν εμπειρία. Ένα αναζωογονητικό μασάζ για ό,τι ορίζουμε ως αληθινή ευεξία.
Regency Casino Thessaloniki
12ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, τηλ: 2310-491234
Ο πολυχώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας Regency Casino Thessaloniki πρωταγωνιστεί εδώ και σχεδόν 26 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Και για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας προσφέρει σπέσιαλ βραδιές, αλλά και εκπλήξεις: όπως την κλήρωση για ένα ταξίδι στο Μιλάνο.
Τη συγκεκριμένη μέρα το Regency Casino Thessaloniki θα γιορτάσει στην κεντρική του αίθουσα με live μουσική, προσφέροντας σε όλες τις κυρίες ένα signature cocktail εμπνευσμένο από τη δυναμικότητα του γυναικείου φύλου.
Εκτός από τη σπέσιαλ κλήρωση για το ταξίδι στο Μιλάνο, συνεχίζονται κανονικά οι κληρώσεις μετρητών κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 21:30 & 23:30 με τον λαχνό συμμετοχής, καθώς και το παιχνίδι κληρώσεων Up & Go κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 23:00 & 01:00, το οποίο χαρίζει έως 5.000 ευρώ μετρητά ανά κλήρωση.
Στο εστιατόριο La Terrasse, όλος ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην πολίτικη κουζίνα, φέρνοντας στο πιάτο μας γεύσεις και αρώματα από την γαστρονομία της Ανατολής.
Vergina Theatro
12ο χλμ Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, τηλ. 2310-491291
Ο Μάρτιος μπαίνει δυναμικά για το Vergina Theatro το οποίο ούτως ή άλλως μας έχει συνηθίσει σε υψηλών προδιαγραφών θεάματα. Γι’ αυτόν τον μήνα, λοιπόν, υποδέχεται μία από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της Ελλάδας. Αναφερόμαστε βέβαια στη δημοφιλή και μοναδική στο είδος της Γλυκερία. Την τραγουδίστρια που στιγμάτισε με τις ερμηνείες της το εγχώριο (παραδοσιακό και λαϊκό) ρεπερτόριο του κεφιού και της χαράς, αλλά κι αυτό της προσφυγιάς και του ξενιτεμού.
Έτσι, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αρχής γενομένης την Παρασκευή 4 Μαρτίου, η αγαπημένη τραγουδίστρια θα παρουσιάζει «Τα Σμυρνέικα Τραγούδια» στο Vergina Theatro (δίπλα ακριβώς στο Regency Casino Thessaloniki): ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην πολυετή της καριέρα και στις συνεργασίες της με σπουδαίους δημιουργούς. Μαζί της θα είναι και η διάσημη Ελληνοτουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc, γνωστή από τη συμμετοχή της στο σάουντρακ της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα».
Επιπλέον, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, θα παρουσιαστεί και αφιέρωμα με έντονα συγκινησιακό και έθνικ χαρακτήρα, με ρεπερτόριο από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Την Γλυκερία και τη Dilek Koc πλαισιώνει 8μελής ορχήστρα, η οποία θα δώσει τον χαρακτηριστικό μικρασιάτικο τόνο σ’ αυτόν τον οπτικοακουστικό φόρο τιμής στα μονοπάτια της Μικράς Ασίας.
Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο 04, 05, 11, 12, 18, 19, 25, 26 Μαρτίου & Πέμπτη 24 Μαρτίου. Ώρα έναρξης 22:00.
Το Μανιτάρι
Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, τηλ. 2310-415289
Λίγα λεπτά έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην ανατολική πλευρά της πόλης (Καλαμαριά), επί της όμορφης οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη –ακριβώς στο εμπορικό της κέντρο– βρίσκεται «Το Μανιτάρι», το οποίο δημιούργησαν με μεράκι και αγάπη ο Γιάννης Ζιάγκας με τη σύζυγό του Νίκη Τσερέπη.
«Ανοίξαμε τον Σεπτέμβριο του 2010, μέσα στην οικονομική κρίση, σε μια Θεμιστοκλή Σοφούλη που πονούσε, αφού τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά παρότι ήταν πάντα πόλος έλξης για φαγητό» αναφέρει στο Travel.gr η κα. Τσερέπη, κάνοντας αναδρομή στα πρώτα βήματα του εστιατορίου. Το Μανιτάρι ξεκίνησε τη διαδρομή του σε μια δύσκολη περίοδο, έχοντας την επιπλέον δυσκολία: έπρεπε «να πατήσεις στο ασανσέρ το 2 για να ανέβεις σε ένα εστιατόριο που δεν το ήξερες», όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά. Όμως τα χρόνια πέρασαν, η περιοχή της Σοφούλη έχει πια ανέλθει αισθητικά, άνοιξαν καινούρια, όμορφα μαγαζιά. Κι αυτό «έχει θετικό αντίκτυπο σ’ όλους τους επιχειρηματίες», συμπληρώνει η κα. Τσερέπη, «θέλουμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στην Καλαμαριά για φαγητό, να γίνει πάλι γαστρονομικός προορισμός».
Η φωτεινή σάλα του βραβευμένου εστιατορίου –πρόσφατα ανανεωμένη από το τεχνικό γραφείο της Ναταλί Τσιφουτίδου– ξεχωρίζει για τα μοναστηριακού τύπου τραπέζια, τα ιδιαίτερα φωτιστικά και τις νέες επενδύσεις σε τοίχους, όπως λ.χ. τις lazer cut επιφάνειες. «Αν και μικρός ο χώρος, επιλέξαμε και μένουμε σταθεροί σ’ αυτό, στα μεγάλα τραπέζια, σε αναπαυτικούς καναπέδες, πολυθρόνες, καθώς θέλουμε να υπάρχει η αυτονομία της κάθε παρέας», επισημαίνεται. Ελκυστικός είναι όμως και ο εξωτερικός χώρος με τα φυτά και τη θέα στη Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Την κάρτα του μενού υπογράφει ο γνωστός consultant chef Δημήτρης Παμπόρης ενώ «κολώνα» του μαγαζιού είναι ο chef de cuisine Λεωνίδας Παντσιούκας. Βασισμένοι στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα και έχοντας ως φιλοσοφία τους την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, συμπεριλαμβάνουν και vegan και vegetarian επιλογές. Άλλωστε, από τα πρώτα πιάτα που διακρίνεις στον κατάλογο είναι το ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, το οποίο παραμένει αγαπημένο.
Υπάρχει επίσης ριζότο λαχανοντολμάς –μια αποδόμηση του κλασικού λαχανοντολμά, με αφρό αυγολέμονο και βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης– τραγανά ντάμπλιγκ με μοσχαρίσια ουρά και καπνιστή μους τζατζίκι χωρίς σκόρδο, μπακαλιάρος με κρούστα φουντούκι, κουσκουσάκι βουβαλίσιο με μύδια τουρσί, μάγουλα χοιρινά μπρεζέ με φρέσκια τρούφα και πουρέ σελινόριζας. Αυτά είναι κάποια από τα πιάτα που σερβίρει «Το Μανιτάρι», το όνομα του οποίου βγήκε μεν τυχαία, ωστόσο έχει πράγματι αρκετές επιλογές που συμπεριλαμβάνουν τα μανιτάρια. Ώρες λειτουργίας, καθημερινά 13.00 – 24.00.
Clay Action
Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, τηλ. 2314-003450
Στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Σοφούλη λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια το Clay Action, μαγαζί με χειροποίητα κεραμικά από ντόπιους τεχνίτες. «Φιλοσοφία μας είναι η συγκέντρωση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής σε έναν χώρο», δηλώνει στο Travel.gr η ιδιοκτήτριά του Ευαγγελία Στεργιοπούλου. Εξηγώντας πως το Clay Action ξεκίνησε πριν μια δεκαετία ως διαδικτυακό κατάστημα, έχοντας ως καινοτομία του αυτή τη συγκέντρωση της σύγχρονης εγχώριας κεραμικής «με σκοπό να τη διαδώσουμε σ’ όλον τον κόσμο». Πράγματι, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, γλυπτά από πηλό stoneware και πορσελάνη, με εγχάρακτα μοτίβα ή ζωγραφισμένα στο χέρι –φέροντας πάντα την υπογραφή του δημιουργού τους– έχουν ταξιδέψει μέχρι την Αυστραλία.
Βάζα, πιατέλες, μπολ, λυχνάρια, ποτήρια για κοκτέιλ, κρασί, λικέρ, σετ ελληνικού καφέ και μπρίκια, σετ τσαγιού και τσαγιέρες, σετ φαγητού κτλ. έχουν τις υπογραφές των Κώστα Καρακίτσου, Γιώργου Βαβάτση, Νίκου Σκλαβενίτη, Ηλία Μπουντανιώτη, Αθηνάς & Βασίλη Χατζημιχαηλίδη. Οι οποίοι εκφράζουν την καλλιτεχνική τους φύση με χειροποίητα, κατασκευασμένα σε τροχό και ζωγραφισμένα στο χέρι αντικείμενα, που δεν περιλαμβάνουν μόνο κλασικές κεραμικές φόρμες, αλλά και αποτελέσματα πειραματισμών με καινοτόμα σχέδια.
Το Clay Action έχει επίσης ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με το εργαστήρι κεραμικής «Το Μυρμήγκι». Εκτός από τη λιανική πώληση, προωθούνται και Β2Β συνεργασίες με ξενοδοχεία, αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων, καθώς προσφέρεται ποικιλία αντικειμένων υψηλής ποιότητας για κάθε εσωτερικό χώρο.
Omilos The Beach Club
Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 12, τηλ. 2310-869950
Μπροστά στη θάλασσα, με τον ανοιχτό ορίζοντα να «βλέπει» τον Όλυμπο στο βάθος, την πόλη και το λιμάνι στα δεξιά, αλλά και τις ακτές της Περαίας, του Μπαξέ και της Αγίας Τριάδας αριστερά, το Omilos The Beach Club κερδίζει με τη μαγευτική του θέα, όλες τις ώρες της ημέρας. Τραπέζια βρίσκονται απλωμένα έξω στη βεράντα –μια μόλις ανάσα από τη θάλασσα– αλλά και μέσα στον εσωτερικό, καλαίσθητο χώρο με την πρωτοποριακή διακόσμηση, το ξύλινο δάπεδο και τις μεγάλες τζαμαρίες. Για να μην χάνετε λεπτό από αυτήν την εξαιρετική θέα.
Ο ανακαινισμένος χώρος που έχει επιμεληθεί ο αρχιτέκτονας Νίκος Μίκος συνδυάζει απλότητα και κομψότητα. Λειτουργεί ήδη από τις 10 το πρωί για τον καφέ σας, αλλά και για brunch και διάφορα σνακ. Μετά τις 13.00 βγαίνει η κάρτα για το κυρίως μενού στο εστιατόριο, η οποία (μεταξύ άλλων) περιλαμβάνει καρπάτσιο από ψάρι ημέρας με αυγοτάραχο και λεμόνι, δροσερές σαλάτες, λαυράκι με ριζότο λεμονιού, φινόκιο μπρεζέ με εσπεριδοειδή και αυγοτάραχο, κριθαρότο γαρίδας με μαρμελάδα λεμονιού και βέλο μυρωδικών, παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και κατσικίσιο τυρί, αρμενοβίλ Θεσσαλονίκης με φιστίκια Αιγίνης και καραμέλα για επιδόρπιο κτλ.
Και όσο πλησιάζει το βράδυ, η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι η πλέον αποθεωτική στιγμή. Την απολαμβάνετε με signature (και όχι μόνο) κοκτέιλ, όπως ένα agade & clouds με τεκίλα, ρούμι, φράουλα και σόδα ή ένα negroni on the beach με τζιν, ελληνικό βερμούτ, μπίτερ, κρίταμο και σόδα.
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, τηλ. 2310-247111
Περισσότερα από 150 έργα –γλυπτά, σχέδια, κατάστιχα– παρουσιάζονται στη νέα έκθεση με τίτλο «Γιαννούλης Χαλεπάς: ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ», η οποία λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., σε συμπαραγωγή με το Ίδρυμα Ωνάση. Αφορμή της μεγάλης έκθεσης για τον Χαλεπά υπήρξε η πρόσφατη απόκτηση ενός αξιοσημείωτου συνόλου γλυπτών και σχεδίων του για την Onassis Collection.
Στην έκθεση δίνεται έμφαση σε θέματα που ο Έλληνας γλύπτης επέλεξε να δουλέψει σε όλη του τη ζωή: παρουσιάζονται έτσι οι Μήδειες (μία από κάθε περίοδο), 10 από τους 12 Σάτυρους και Έρωτες, το Παραμύθι της Πεντάμορφης κ.ά. Εμβληματικό για την περίοδο της Αθήνας είναι το γλυπτό Οιδίπους και Αντιγόνη. Εξαιρετικά επιτύμβια, αμφίπλευρα έργα, δημιουργίες σχετικές με την αρχαιότητα, πορτρέτα και θέματα με τύπους καθημερινής ζωής, καθώς και πρώιμα έργα που φιλοτέχνησε για την οικογενειακή επιχείρηση στο Βουκουρέστι ολοκληρώνουν μια διεισδυτική περιδιάβαση στη ματιά του Χαλεπά. Παράλληλα, η ζωή του σε Τήνο και Αθήνα «ζωντανεύει» μέσω σπάνιου φωτογραφικού υλικού.
Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό όλα τα σωζόμενα κατάστιχα, με αναφορές και συνδέσεις (όπου υπάρχουν) σε έργα της έκθεσης και όχι μόνο. Από τις σελίδες τους προέρχεται άλλωστε και ο τίτλος ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ, που ταιριάζει με την παραγωγική διαδικασία στη γλυπτική του Χαλεπά.
Από τα 150 έργα που εκτίθενται στο Τελλόγλειο, τα 80 ανήκουν στη Συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τη Συλλογή Έργων Τέχνης του Τελλόγλειου, την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το Μουσείο Γιανούλη Χαλεπά Πύργου Τήνου, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές. Ώρες λειτουργίας Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00-14.00, Τετάρτη 09.00-14.00 & 17.00-21.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00. Δευτέρα κλειστά.
Θέατρο Αυλαία
Τσιμισκή 136 (Πλατεία ΧΑΝΘ), τηλ. 2310-230013
Η συγκλονιστική παράσταση που τάραξε τα νερά του θεατρικού κόσμου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία. Σ’ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, η Ελένη Κοκκίδου «μετουσιώνεται» σε Πανωραία, αποδίδοντας μοναδικά τον σπαρακτικό μονόλογο της «Γυναίκας της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά. Γι’ αυτόν τον ρόλο τιμήθηκε άλλωστε και με το βραβείο ερμηνείας «Κάρολος Κουν».
Με δύο παραστάσεις, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου (στις 21.00 και στις 18.30 αντίστοιχα), σε σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Κιτσοπούλου, η ηρωίδα αφηγείται τον βίο της με συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και με κωμικές εξάρσεις· με τρόπο αυθεντικό, με αμεσότητα και πηγαία λαϊκότητα. Γεύεται τη ζωή, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη. Χωρίς κανόνες και περιορισμούς, χωρίς μιζέρια.
Και όπως αναφέρει ο Γιώργος Χρονάς, «τι έχει αυτή η βιογραφία που περικλείει την Πάτρα, την Αθήνα, την Ελλάδα του ’50, ’60, ’70, κι έκανε τον Μάνο Χατζιδάκι να πει σ’ έναν βιβλιοπώλη στη στοά Χηρς στη Θεσσαλονίκη πώς είναι το καλύτερο βιβλίο που διάβασε στη ζωή του;».
Διαβάστε ακόμα:
Love Thess: Απόστολος Αλτάνης, ο επίμονος σεφ δύο κορυφαίων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης
Love Thess: Η Θεσσαλονίκη γεμάτη διασκέδαση, γαστρονομικές εμπειρίες και τέχνη
Love Thess: Γλυκές ιστορίες με χρώματα και αρώματα στη Θεσσαλονίκη