Μπορεί συνδυασμένη με ταξίδια η λέξη «παγωτό» να φέρνει την Ιταλία στο μυαλό, μπορεί επίσης η λέξη «γλυκό» στο Λονδίνο παραδοσιακά να έχει συνδεθεί με Victoria sponge cakes, πουτίγκες και scones που συνοδεύουν το απογευματινό τσάι, αλλά από την πρωτεύουσα με την πιο πολυπολιτισμική κουζίνα στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσαν να λείπουν κι εξαιρετικές προτάσεις για γευστικό παγωτό.
Είτε πρόκειται για αυθεντικό gelato σε κλασσικές ιταλικές γεύσεις και με υλικά που έρχονται κατευθείαν από τη Μεσόγειο, είτε για αμερικανικού τύπου, πλούσια και πιο βαριά παγωτά, το σίγουρο είναι ότι οι προτάσεις είναι πολλές και ευφάνταστες. Και μπορεί κάποιες να είναι εντελώς πρωτότυπες κι ασυνήθιστες, δεν υστερούν όμως σε ποιότητα και γεύση όπως διαπιστώνουν όσοι δεν διστάζουν να δοκιμάσουν.
Καθιερωμένες gelaterie με σταθερή πελατεία, νεοαφιχθέντα ice cream parlours, ακόμη και καντίνες υπαίθριων αγορών που προσφέρουν παγωτό μηχανής -το λεγόμενο soft serve ice cream-, υπάρχουν διάσπαρτες σε όλο το Λονδίνο και υπόσχονται απολαυστικές δροσερές συγκινήσεις, μην αφήνοντας κανέναν αδιάφορο μπροστά σε ένα πλούσιο, λαχταριστό χωνάκι. Οι παρακάτω είναι βέβαιο ότι επιβεβαιώνουν το σύνθημα «I scream, you scream, we all scream for ice cream».
Gelatorino
Όταν το Τορίνο κατέφθασε στο Λονδίνο, γεννήθηκε το Gelatorino. Έκτοτε, στην καρδιά του Covent Garden, η όμορφη gelateria με το όνομα που τιμά τον τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών (Gelato+Torino=Gelatorino), είναι ένα πολυσύχναστο στέκι για γνήσιο ιταλικό παγωτό, είτε στο χέρι είτε στα λιγοστά τραπεζάκια που περιβάλλονται από vintage γαλάζια ντουλάπια γεμάτα γλυκούς ιταλικούς πειρασμούς, από μπισκότα ως πανετόνε. Οι γεύσεις καθαρές, χωρίς πρόσθετα και μόνο με φρέσκα υλικά, κλασσικά ιταλικές και μεστές, παραμένουν σταθερές σε υψηλή ποιότητα και εμπλουτίζονται με δυο-τρεις ακόμη ανά εποχή.
Ξεχωρίζουν αυτές των ξηρών καρπών, όπως το βραβευμένο Φουντούκι με πρώτη ύλη από το Πιεμόντε, το βραβευμένο σικελιάνικο Φυστίκι, το Αμύγδαλο και το Κάστανο, που συμπληρώνονται από Παραδοσιακή κρέμα, Amaretto, αυθεντική Στρατσιατέλα, Gianduja, Τιραμισού, Zabaione, Σοκολάτα-πορτοκάλι και Κανέλλα. Το χειμώνα ξεχωρίζει το παγωτό Panettone και την εποχή αυτή το Τιραμισού με φράουλες και το πλούσιο σορμπέ μάνγκο, ενώ το μεγάλο hit παραμένει διαχρονικά η γεύση «Breakfast in Turin», που συνδυάζει καφέ, κομματάκια σοκολάτας και πραλίνα.
Διεύθυνση: 2 Russell St, Covent Garden, WC2B 5JD
Udderlicious
Ίδια περιοχή, εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, όμως εξίσου απολαυστικό παγωτό. Το γωνιακό Udderlicious με τη ζωηρόχρωμη γαλάζια πρόσοψη είναι από τα πιο χαρούμενα παγωτατζίδικα του Λονδίνου, με τα γεμάτα toppings βάζα, τα φρέσκα λουλούδια και την κούνια που μαζί με το πλουσιότατο παγωτό μας μεταφέρουν κατευθείαν στην παιδική μας ηλικία. Τότε μετρούσαμε παγωτά, τώρα μετράμε γεύσεις. Συγκεκριμένα, πάνω από 20 προτάσεις που ετοιμάζονται επί τόπου καθημερινά, όπως Gingerbread, Τούρτα γενεθλίων, Σκούρα σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι, Espresso με σοκολατένια μπισκότα, Φυστικοβούτυρο-σοκολάτα, Brownie, Αλατισμένη βανίλια με κομμάτια ζύμης μπισκότων, Μπανάνα-καραμέλα, Λευκή σοκολάτα-σμέουρο και επιπλέον δύο γεύσεις κάθε μήνα μεταξύ των οποίων καλούνται να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα του Udderlicious οι φανατικοί του φίλοι. Ο κατόπιν κλήρωσης νικητής κερδίζει καθημερινά για όλο το μήνα, μια μπάλα από την «Flavour of the month» κι αν κι αυτό δεν ξυπνά τον παιδικό σας ενθουσιασμό, σκεφτείτε απλά ότι μπορείτε να συνοδεύσετε το παγωτό σας με ένα κομμάτι brownie και toppings όπως καραμελωμένο φουντούκι, marshmallows, νιφάδες σοκολάτες και πολύχρωμη τρούφα.
Διεύθυνση: 24 Earlham Street, Covent Garden,WC2H 9LN
Taiyakiya
Η χαρά του Instagram είναι αυτό το περιποιημένο μαγαζάκι στο κέντρο της λονδρέζικης Chinatown, που ειδικεύεται στα taiyaki, αγαπημένο γιαπωνέζικο street food με τη μορφή ενός ψαριού από φρεσκοψημένη βάφλα που γεμίζεται παραδοσιακά με μια γλυκιά πάστα κόκκινων φασολιών, κρέμα ή σοκολάτα και τρώγεται στο χέρι. Στο Taiyakiya το concept προχωρά ένα βήμα παραπέρα, γεμίζοντας το αφράτο και νόστιμο ψαράκι με βελούδινο παγωτό μηχανής σε 4 συγκεκριμένες γεύσεις: Λίτσι-τριαντάφυλλο, Τσάι matcha, Μαύρο σουσάμι και Ramune, ένα είδος γιαπωνέζικης λεμονάδας. Η διασκέδαση αρχίζει προσθέτοντας πολύχρωμα βρώσιμα αξεσουάρ, όπως αυτιά μονόκερου, ουρές γοργόνας, φτερά αγγέλου και ιριδίζουσες πέρλες τρούφας που θα μεταμορφώσουν το παγωτό σας. Φροντίστε μόνο να το φωτογραφίσετε πριν το δοκιμάσετε.
Διεύθυνση: 20 Newport Court, WC2H 7PR
Fortnum & Mason
Στο 317 ετών, εκθαμβωτικό περιβάλλον ενός από τα καλύτερα ντελικατέσεν του κόσμου, θα προμηθευτείτε εκλεκτά τρόφιμα κι αστραφτερές πορσελάνες, θα πάρετε το απογευματινό σας τσάι με βρετανικό στυλ και θα δοκιμάσετε κάποιο από τα καλύτερα και πληθωρικότερα παγωτά του Λονδίνου. Το Parlour με τη ανάλαφρη ατμόσφαιρα και τους παστέλ τόνους, μια γλυκιά φωλιά στον 1ο όροφο του εμβληματικού καταστήματος, είναι αυτό που καθιέρωσε στη Βρετανία το Knickerbocker Glory, ένα μόνο από τα Sundae-υπερπαραγωγή του σημερινού μενού. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα ενθουσιαστούν δοκιμάζοντας το Chocolate Mousse Sundae, οι νοσταλγικοί θα προτιμήσουν ένα Banana Split και οι φίλοι του καφέ θα λατρέψουν το Original Dusty Road Sundae.
Τα υπέροχα γυάλινα μπολ και ποτήρια σερβιρίσματος μπορείτε να τα αγοράσετε φυσικά στο ίδιο το κατάστημα, όπως μπορείτε να κάνετε και το δικό σας συνδυασμό με γεύσεις που φτάνουν καθημερινά από το παρασκευαστήριο στο Bermondsey, όπως Σοκολατένιο fudge, Gingerbread, Αλατισμένη καραμέλα, Piccadilly Coffee, Dulce de Leche και πιο χαρακτηριστική την Fortnum’s Florentine. Δίπλα σε όλες, όπως και στα χειροποίητα σιρόπια, σως και έξτρα toppings αναγράφονται οι θερμίδες, καλύτερα όμως να κάνετε πως δεν βλέπετε.
Διεύθυνση: 181 Piccadilly, St. James’s, London W1A 1ER
Gelupo
Ιταλική, και μάλιστα σικελιάνικη καρδιά, για το Gelupo, την πιο γλυκιά, δροσερή γωνιά του Soho, που κλείνοντας αργά όπως επιτάσσει η περιοχή, έχει γίνει το εναλλακτικό των pub στέκι μετά τις παραστάσεις των γύρω θεάτρων. Όντως το Gelupo, αδερφάκι του πολύ καλού ιταλικού εστιατορίου Bocca di Lupo που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, εξυπηρετεί ουρές πελατών ακόμη και τις καθημερινές του χειμώνα που η θερμοκρασία είναι μονοψήφιος αριθμός. Ένα μέρος των γεύσεων αλλάζει ανάλογα με τα υλικά της εποχής, ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στα σορμπέ μάνγκο, φράουλας και ακτινίδιου που περιέχει και gin αλλά και σε πρωτότυπους συνδυασμούς με τσάι, όπως η πλούσια αλλά με ελαφρώς πικρή επίγευση Λευκή σοκολάτα με matcha και το γλυκό αλλά ελαφρύ Hong Kong Milk Tea.
Μην παραβλέψετε τις εξαιρετικές στάνταρ γεύσεις –το Σορμπέ σκούρας σοκολάτας είναι διάσημο σε όλη την πόλη, το Φιστίκι και το Φουντούκι φτιάχνονται με γνήσια πάστα ξηρών καρπών περιεκτικότητας 100%, η ρικότα για την Amarena προέρχεται από τη Σικελία και το Bonet με σοκολάτα, ρούμι και μπισκότα amaretti είναι απλά εθιστικό. Κάντε την έξτρα αμαρτία και δοκιμάστε το πολύ σικελιάνικο Briοche con gelato, γεμίζοντας ένα αφράτο μπριός με παγωτό, εξάλλου βρίσκεστε στην πιο «αμαρτωλή» περιοχή του Λονδίνου. Ή μήπως στην Ιταλία;
Διεύθυνση: 7 Archer Street, Soho, W1D 7AU
Bilmonte
Αν δεν χορταίνετε το ιταλικό gelato είστε απόλυτα δικαιολογημένοι, αν όμως δεν κάνετε μια στάση στο μικροσκοπικό Bilmonte είστε αδικαιολόγητοι. Πρόκειται για μια «μπουτίκ παγωτού» εμπνευσμένη από τον Σικελό ιδιοκτήτη Giacomo, που δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση στην προσεκτική επιλογή των υλικών από συγκεκριμένους παραγωγούς και στην κρεμώδη υφή του χειροποίητου παγωτού, διαθέτοντας μόλις 11 κλασσικές γεύσεις και 3 εποχικές, απίστευτα πυκνές και μεστές. Διαλέξτε ανάμεσα σε Σοκολάτα γάλακτος, Σκούρα αλατισμένη ή Λευκή, Φιστίκι απλό ή διπλό που περιέχει πλούσια πάστα φιστικιού κι έξτρα θρυμματισμένο ξηρό καρπό, Φουντούκι ή Gianduja και μην προσπεράσετε τη signature γεύση Bilmonte που φτιάχνεται βάση μυστικής συνταγής, για την οποία καταφέραμε μόνο να αποσπάσουμε ότι περιέχει ξηρούς καρπούς σκέτους και καραμελωμένους. Όπως συνηθίζεται στην Ιταλία η άγλυκη σαντιγί δεν χρεώνεται, ενώ για ακόμη περισσότερη απόλαυση προσθέστε ένα μικρό, τραγανό χωνάκι με ρευστή σοκολάτα ή πάστα φιστικιού, που θα απλώσετε πάνω από το λαχταριστό παγωτό σας.
Διεύθυνση: 30 Great Windmill Street, Soho, W1D 7LW
Mamasons Dirty Ice Cream
Παγωτό με καταγωγή από τις Φιλιππίνες; Και μάλιστα μωβ; Γιατί όχι, στο Λονδίνο όλα είναι πιθανά και το πρώτο φιλιππινέζικο παγωτατζίδικο της πόλης, υπόσχεται όχι απλά ένα δροσερό επιδόρπιο, αλλά μια πολιτιστική εμπειρία. «Dirty ice cream» είναι το παρατσούκλι για το παγωτό που πωλούν οι street food καντίνες στους δρόμους της Μανίλας και φτιάχνεται σε μεταλλικά δοχεία με πάγο και μια δόση αλατιού. Όσο ασυνήθιστη είναι η μέθοδος παρασκευής, άλλο τόσο και οι γεύσεις: μην περιμένετε βανίλια, σοκολάτα, φράουλα και λοιπά συνηθισμένα. Στο μωβ βασίλειο του Mamasons τιμώνται οι παραδοσιακές φιλιππινέζικες γεύσεις και μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το Ube, ένα ενδημικό της χώρας μωβ γιαμ που χαρίζει τη γλυκιά, γήινη και με νύξεις βανίλιας γεύση και το εντυπωσιακό χρώμα του σε πάστες, macaron, ντόνατς, ζεστή σοκολάτα και βέβαια στο παγωτό.
Θα το δοκιμάσετε σκέτο ή ακόμη καλύτερα πάνω σε ένα κομμάτι brownie με κομμάτια λευκής σοκολάτας -επίσης από ube και σε μωβ απόχρωση-, ή κατά την απάντηση των Φιλιππίνων στο παγωτό σάντουιτς, σε ένα «bilog», αφράτο παραδοσιακό λουκουμά που γεμίζεται με παγωτό, ψήνεται ελαφρώς και γαρνίρεται πλουσιοπάροχα με άχνη ζάχαρη. Πιο δροσιστικό το σορμπέ από εξωτικό καλαμάνσι ή λίτσι, ενώ για τους τολμηρούς υπάρχει το Black Buko με καρύδα κι ενεργό άνθρακα, και το αλμυρό Queso με βάση από τυρί. Ο τολμών νικά δεν λένε;
Διεύθυνση: 32 Newport Ct, WC2H 7PQ
La Gelatiera
Είναι τέτοιο το πάθος του master gelataio Antonio από την Καλαβρία, για το αυθεντικό gelato, που ονόμασε τη τζελατέρια που άνοιξε πριν 13 χρόνια «gelatiera», όπως αποκαλείται ο αυθεντικός κάδος ανάδευσης του παγωτού, σαν αυτόν που χρησιμοποιούσε ο παππούς του για να φτιάχνει galato με την παραδοσιακή μέθοδο. Η εξαιρετική ποιότητα, τα αυστηρά εποχικά, διαλεγμένα υλικά, η απουσία πρόσθετων και συντηρητικών και η slow food φιλοσοφία του μικρού καταστήματος, που βρίσκεται στον όμορφο και γεμάτο φαγάδικα πεζόδρομο New Row, λίγα βήματα από το Covent Garden, έχουν αποφέρει τον εντυπωσιακό αριθμό των 64 διακρίσεων και βραβείων στα πλούσιας γεύσης αλλά ελαφριάς υφής παγωτά και τα vegan, αρωματικά σορμπέ του Gelatiera.
Όλα ετοιμάζονται επί τόπου σε μικρές παρτίδες, ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη φρεσκάδα, επομένως σχεδόν ποτέ δεν ξέρεις ποιες προτάσεις ημέρας θα βρεις. Από τις ατόφιες γεύσεις ξεχωρίζουν το τρεις φορές βραβευμένο Φιστίκι Σικελίας, το 100% ΠΟΠ Φουντούκι από το Πιεμόντε, η κρεμώδης Αλμυρή Καραμέλα και το σορμπέ Σκούρας Σοκολάτας με μονοποικιλιακούς σπόρους κακάο από το Εκουαδόρ, ενώ καταπληκτικοί συνδυασμοί είναι το επίσης τριπλά βραβευμένο Μέλι-Δενδρολίβανο-Ξύσμα πορτοκαλιού –διακρίνονται ακόμη κι οι βελόνες του μυρωδικού-, η Σκούρα σοκολάτα με καυτερές πιπεριές από την Καλαβρία, η vegan Σοκολάτα-Αχλάδι και το πρωτότυπο Τυρί Cornish blue-Καρύδι. Κι αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, απλά υιοθετήστε το σλόγκαν του Gelatiera που υποστηρίζει ότι «ισορροπημένη δίαιτα σημαίνει ένα παγωτό σε κάθε χέρι».
Διεύθυνση: 27 New Row, WC2N 4LA
Milk Train Café
Με αφετηρία την αγορά του Covent Garden και όχημα το Milk Train ξεκινάμε για ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι στον κόσμο της δροσερής απόλαυσης. Μας συντροφεύει ωραιότατο, πυκνό σε υφή παγωτό μηχανής, που μπορούμε να απολαύσουμε στον υπέροχο, διαμορφωμένο σαν συρμό του μετρό, ρετρό χώρο. Αυτό που που κάνει τις ουρές να σχηματίζονται δεν είναι τόσο οι ιαπωνικής φιλοσοφίας γεύσεις, τρεις στάνταρ-βανίλια, τσάι matcha και το χαρακτηριστικό του Κιότο πράσινο καβουρδισμένο τσάι hojicha- και δύο επιπλέον αναλόγως εποχής, όπως σοκολάτα-πορτοκάλι και butterscotch, αλλά τα εντυπωσιακά toppings.
Ιδιαίτερα το μαλλί της γριάς που σαν αέρινο σύννεφο τυλίγει τα τραγανά χωνάκια, κάνοντας το Instagram να γεμίζει λαχταριστά ενσταντανέ κι όλοι φαίνεται να νοιάζονται περισσότερο για το πώς το παγωτό τους θα γίνει πιο πρωτότυπο και φωτογενές. Λουσμένο με σιρόπι, διακοσμημένο με τρούφα και ξύσμα σοκολάτας, φορτωμένο με ποπ κορν, πουράκια, καρύδα, κομμάτια μπισκότου, ακόμη και αλμυρά μίνι πρέτσελ, το παγωτό του Milk Train μοιάζει να ανήκει σε παραμύθι των αδερφών Γκριμ. Αν μάλιστα βρεθείτε εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, μπορείτε να δείτε το παγωτό σας να μεταμορφώνεται σε έλατο, με πράσινο μαλλί της γριάς και βρώσιμα αστεράκια.
Διεύθυνση: 12 Tavistock St, WC2E 7NY
Badiani
Μια ακόμη ιταλοβρετανική συμμαχία, αυτή τη φορά με γενέτειρα τη Φλωρεντία όπου το Badiani άνοιξε το 1932, και λονδρέζικη έδρα τη γαλήνια όαση μιας από τις πεζοδρομημένες αυλές που πλαισιώνουν το Covent Garden. Σε φωτεινό κίτρινο χρώμα σαν το μεσογειακό ήλιο, με αληθινά κυκλάμινα να πλαισιώνουν τα όμορφα εξωτερικά τραπέζια και ψεύτικα να ξεπετάγονται από ένα μεγάλο χωνάκι, το Badiani με τα 8 πλέον καταστήματα στο Λονδίνο, μετατρέπει αυθεντικές ιταλικές συνταγές και ποιοτικές πρώτες ύλες σε «gelato artigianale». Χαρακτηριστικότερη γεύση του το Buontalenti, αποδεικνύει ότι το απλούστερο είναι συχνά και το καλύτερο, με μόνο 4 υλικά: γάλα, κρέμα, ζάχαρη, αυγά.
Υπέροχη και η εκδοχή με πλούσια κύματα πάστας φιστικιού και η βραβευμένη σοκολατένια Dolce Vita, συνδυασμός του Buontalenti με αγνό κακάο και πραλίνα φουντουκιού. Το απίθανο σορμπέ σοκολάτας θεωρείται από τα κορυφαία του Λονδίνου, στους λάτρεις τη σοκολάτας είναι αφιερωμένη μια ολόκληρη σειρά γεύσεων με τίτλο «Chocolate Fever», ενώ μας αρέσει πολύ που βρίσκουμε σε παγωτό αγαπημένα γλυκά όπως το panettone και το pandoro.
Διεύθυνση: 2 Mercer Walk, WC2H 9QP
3 Bis
Στο νο1 προορισμό του Λονδίνου για απαιτητικούς foodies, την εξαιρετική αγορά Borough Market θα ενδώσετε σε αναρίθμητους γευστικούς πειρασμούς, κορυφαίο street food και ποιοτικά εδέσματα από τη Βρετανία, κοντινούς και πιο μακρινούς προορισμούς. Την ποικιλία της γαστρονομικής εμπειρίας πλουτίζουν επιπλέον φαγάδικα στου γύρω δρόμους, όπως η από το Ρίμινι προερχόμενη Gelateria 3Bis, που με τα υπέροχα παγωτά της έρχεται να κλείσει δροσιστικά τη βόλτα στο Southwark. Το μεγάλο κοινόχρηστο τραπέζι ταιριάζει με το πνεύμα της διπλανής πολύβουης αγοράς, ενώ μια σειρά από βάζα παρουσιάζουν με ευφάνταστο τρόπο τις διαθέσιμες γεύσεις: Στρατσιατέλα κλασσική και με μέντα, Καφές, Αμαρένα, Panna Cotta, Φυστικοβούτυρο, Rocher, υπέροχο Σύκο -μασκαρπόνε και πολλά σορμπέ, όλα φτιαγμένα με βρετανικό φρέσκο γάλα και εποχικά προϊόντα από τη διπλανή αγορά, σε αυθεντικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει μια παγωτομηχανή του 1950. Για κάτι πιο χορταστικό, συνδυάστε παγωτό με βάφλα ή κρέπα, ή πάρτε το στο χέρι σε ένα μπισκοτένιο χωνάκι ντυμένο εσωτερικά με σοκολάτα κι απολαύστε το βολτάροντας κάτω από τις πολύχρωμες ομπρέλες των Borough Yards.
Διεύθυνση: Borough Market, 4 Park St, SE1 9AB
Chin Chin Dessert Cub
Οι Willy Wonka του παγωτού, Ahrash και Nyisha Akbari-Kalhur έφεραν τα πάνω -κάτω πριν 14 χρόνια, όταν χρησιμοποίησαν υγρό άζωτο για να παγώνουν στιγμιαία τα κρεμώδη μείγματά τους και ο βρετανικός Observer τους χαρακτήρισε «το μέλλον του παγωτού». Η επαναστατική αυτή ιδέα που εφαρμόζεται ως μόνη μέθοδος μέχρι σήμερα –στο πρώτο κατάστημα στο Camden το βλέπεις live-, γέννησε κάποια από τα γευστικότερα παγωτά του Λονδίνου, με φανατικούς φίλους. Το γεγονός ότι η κρεμώδης βάση παγώνει ακαριαία έχει σαν αποτέλεσμα το παγωτό να είναι υπέροχα πυκνό σε υφή και γεύση, χωρίς κρυστάλλους. Το γεμάτο θεατρικότητα, μικροσκοπικό εργαστήριο του Soho, με τον μαρμάρινο πάγκο και τους χρυσαφί τοίχους, έχει πάντα ουρές και δικαίως.
Για να καταλάβει κάποιος ότι εδώ το παγωτό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αρκεί να δοκιμάσει την κα-τα-πλη-κτι-κή γεύση -σταρ Καμένη καραμέλα βουτύρου, τη Σοκολάτα Valrhona, την Tonka Bean που θυμίζει βανίλια αλλά περιέχει σπόρους τόνκα, την Καφές-Ελαιόλαδο, την Ντόνατ με κανέλλα ή το σορμπέ σμέουρο με υφή τόσο βελούδινη που δεν πιστεύεις ότι είναι vegan. Το ίδιο διαλεχτά και τα toppings με τα οποία θα γαρνίρετε: κηρήθρα, σως καραμέλας με ανθό αλατιού, γλασαρισμένα κεράσια, fudge, θρυμματισμένο φιστίκι με κάρδαμο, ψημένη λευκή σοκολάτα, οι ιδέες είναι ατελείωτες. Κι αν αναρωτιέστε τί καλύτερο από όλα αυτά, η απάντηση ονομάζεται «Brownie Cookie Sandwich» κι αποτελείται από δύο στρογγυλά κομμάτια brownie με μια μεγάλη μπάλα παγωτό καμένης καραμέλας ανάμεσά τους. Η υπογράφουσα οφείλει να προειδοποιήσει ότι είναι απολύτως εθιστικό.
Διεύθυνση: 54 Greek Street, W1D 3DS
Διαβάστε ακόμα:
Λονδίνο: 8 διευθύνσεις για ατελείωτο vintage και thrift shopping
7 ξενοδοχεία στο Λονδίνο με μοναδική ατμόσφαιρα, ιδανικά για μια απόδραση για δύο