Υπάρχει κάτι καλύτερο από το διάλειμμα για ένα απολαυστικό ζεστό ρόφημα μια βροχερή και κρύα λονδρέζικη μέρα, όταν έχεις περιπλανηθεί για ώρες ανακαλύπτοντας αξιοθέατα, κάνοντας εξαντλητικό shopping ή απλά εξερευνώντας τις τόσο διαφορετικές περιοχές αυτής της ανεξάντλητης μητρόπολης; Μάλλον όχι, αφού οι έντονοι ρυθμοί του Λονδίνου μπορούν να εξαντλήσουν και τον πιο ενθουσιώδη ταξιδιώτη και μια τονωτική δόση ενέργειας μέσα στη μέρα αποδεικνύεται απαραίτητη. Το τσάι είναι βέβαια η κλασική επιλογή και ειδικά στη Μ. Βρετανία οφείλετε να το τιμήσετε, αλλά ποιος πραγματικά μπορεί να αντισταθεί σε μια αχνιστή σοκολάτα, και μάλιστα της καλύτερης ποιότητας, με πλούσια toppings και σερβιρισμένη με τρόπο τόσο ευφάνταστο και θεαματικό, που δεν θα μπορείτε να αποφασίσετε αν θα τη φωτογραφίσετε ή θα την πιείτε απευθείας κινδυνεύοντας να καείτε.

23

Το Λονδίνο ξέρει πραγματικά πώς να κάνει κάθε μικρή στιγμή ή απόλαυση, πραγματική υπερπαραγωγή, μια εκκεντρική εξτραβαγκάνζα, η οποία μέσα από φωτογραφίες και βιντεάκια γίνεται viral, προκαλώντας θετικά σχόλια, επιφωνήματα θαυμασμού και πολλά «like» στα social media. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζεστή σοκολάτα στα παρακάτω λονδρέζικα καφέ και σοκολατερί, που η παρουσίασή της είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Πέρα από την εικόνα, η εξαιρετική γεύση και η άριστη ποιότητα είναι που τις κάνει να ξεχωρίζουν, αφήνοντας αυτή τη μοναδικά γλυκιά ευφορία που μόνο η σοκολάτα μας χαρίζει, μια άμεση τόνωση της διάθεσης και ένα -μάλλον πασαλειμμένο- χαμόγελο ικανοποίησης.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(334907)
      ["id"]=>
      int(334907)
      ["title"]=>
      string(13) "DARK SUGARS 4"
      ["filename"]=>
      string(24) "DARK-SUGARS-4-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(473824)
      ["url"]=>
      string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(103) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-dieythynseis-gia-na-dokimasete-tin-pio/attachment/dark-sugars-4/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(36) "Photo: Αριέττα Πούλιου"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(13) "dark-sugars-4"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(334872)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:54:11"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:56:05"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/DARK-SUGARS-4-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Dark Sugars

Ζεστή σοκολάτα από άριστης ποιότητας κακάο και πάστα αυθεντικής σοκολάτας κι από πάνω επιπλέον σοκολάτα. Ακούγεται παραδεισένιο –ή και κολασμένο- και είναι όντως. Με σύνθημα «Κάντε τον εαυτό σας χαρούμενο» και με πάθος για ονειρεμένες σοκολατένιες δημιουργίες, το Dark Sugars είναι μια εξειδικευμένη σοκολατερί με τέτοιας ποιότητας σοκολατάκια και τρούφες, που οι Λονδρέζοι συρρέουν από κάθε γωνιά της πόλης για να τα αποκτήσουν, φεύγοντας συνήθως με ένα ποτήρι αχνιστή σοκολάτα στο χέρι. Η Αφρικανή ιδιοκτήτρια πέτυχε το απόλυτο success story ξεκινώντας να πουλά τις δύο ειδών τρούφες της στην υπαίθρια αγορά του Spitalfields, συνεχίζοντας με περισσότερες γεύσεις στη διάσημη αγορά τροφίμων Borough Market, περνώντας τρία χρόνια στη Νότιο Αμερική και τη Δυτική Αφρική μαθαίνοντας τα πάντα για το κακάο και ανοίγοντας τελικά το πρώτο της κατάστημα στη Brick Lane πριν 11 χρόνια.

Είτε στο ίδιο αυτό κατάστημα, είτε στη νέα τετραώροφη ναυαρχίδα στο Greenwich, πλησιάζοντας το Dark Sugars το μεθυστικό άρωμα των κόκκων κακάο που καβουρδίζονται σε ξεμυαλίζει, κάνοντας υποχρεωτική τη στάση σε αυτόν τον σοκολατένιο παράδεισο. Επιλέξτε μερικά από τα εξαιρετικά σοκολατάκια που μοιάζουν με σατινέ μεγάλες πέρλες και παρουσιάζονται μέσα σε αληθινά τεράστια όστρακα ή χειροποίητα ξύλινα αφρικανικά μπολ, κι έπειτα κατευθυνθείτε στον πάγκο για να παραγγείλετε ένα ζεστό σοκολατένιο ρόφημα. Η παρασκευή του είναι ένα θέαμα από μόνη της: καταρχήν τρίμματα γνήσιας σοκολάτας λειώνουν σε λίγο βραστό νερό σχηματίζοντας μια πλούσια πάστα, αυτή αραιώνεται με ζεστό γάλα και με έντονο ανακάτεμα σχηματίζεται ένα αφράτο μείγμα που συμπληρώνεται με επιπλέον γάλα. Στο δεύτερο στάδιο, μεγάλα κομμάτια σοκολάτας -γάλακτος, κουβερτούρας και λευκής- τεμαχίζονται με επιδεξιότητα και ταχύτητα μπροστά σας και τα μεγάλα ξύσματα μπαίνουν πάνω στο ποτήρι σας. Καθώς λιώνουν και πέφτουν μέσα στη ζεστή σοκολάτα, αυτή γίνεται ακόμη πιο πλούσια κι αποκτά εντονότερη επίγευση.

Όσο για τις γεύσεις, εκτός από τις κλασικές πλέον με φρεσκοτριμμένη κανέλα, κάρδαμο ή τσίλι, μπορείτε να δοκιμάσετε τις πολύ πρωτότυπες ζεστές σοκολάτες με φιστίκι, πραλίνα, αλατισμένη καραμέλα, αγριοφράουλα, μαυροκέρασο, μαροκινή μέντα, μπισκότο, γκοφρέτα ή brownie. Δεν λείπουν και οι προτάσεις με λίγο αλκοόλ, τι θα λέγατε για το συνδυασμό σκούρας σοκολάτας με ρούμι ή παλαιωμένο κονιάκ, γάλακτος με ουίσκι ή με ροζ σαμπάνια; Ό,τι κι αν προτιμήσετε, μην παραλείψετε να αγοράσετε και μια διπλή συσκευασία -σκόνη σοκολάτας και ξύσματα- για να μη σας λείψει η απόλαυση επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Διεύθυνση: 141 Brick Lane, East London – 9 Nelson Road, Greenwich

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(334896)
      ["id"]=>
      int(334896)
      ["title"]=>
      string(66) "KNOOPS ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 2"
      ["filename"]=>
      string(77) "KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(322384)
      ["url"]=>
      string(126) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(129) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-dieythynseis-gia-na-dokimasete-tin-pio/attachment/knoops-etoimazontas-ti-zesti-sokolata-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(36) "Photo: Αριέττα Πούλιου"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(39) "knoops-etoimazontas-ti-zesti-sokolata-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(334872)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:44:40"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:44:57"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(127) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(127) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(128) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(128) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(129) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(129) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/KNOOPS-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-2-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Knoops

Αν οι λέξεις «εκλεκτοί κόκκοι» και «μονοποικιλιακό» σας φέρνουν στο μυαλό μόνο τον ποιοτικό καφέ, ξανασκεφτείτε το. Ο εκ Γερμανίας καταγόμενος Jens Knoop είχε σαν όνειρο να αλλάξει τα χαμηλά στάνταρ όσον αφορά τα ροφήματα σοκολάτας –σκόνη με αρκετή ζάχαρη που διαλύεται σε νερό ή γάλα- και από το 2013 που ξεκίνησε με ένα μικροσκοπικό κατάστημα στο Rye του East Sussex, τα καταφέρνει περίφημα. Στα πέντε πλέον καταστήματά του στο Λονδίνο -μας αρέσει ιδιαίτερα αυτό στο χαριτωμένο πεζόδρομο New Row στο Covent Garden-, δεν γίνεται η παραμικρή υποχώρηση όσον αφορά την ποιότητα των προσφερόμενων ποικιλιών και η καίρια ερώτηση που θα κληθείτε να απαντήσετε είναι «Τι τύπος σοκολάτας είστε;». Εννοούν φυσικά ποιο από τα 22 διαφορετικά ροφήματα σοκολάτας που διαθέτουν πιστεύετε ότι ταιριάζει στο γούστο σας, εκτός αν προτιμάτε κάποιο από τα 6 είδη κρύας σοκολάτας ή τα 6 διαφορετικά σοκολατένια milkshake.

Οι πολυβραβευμένες διαφορετικές προτάσεις έχουν να κάνουν πρωτίστως με τo ποσοστό περιεκτικότητας σε κακάο και οι Knoopologists με μερικές απλές ερωτήσεις θα σας κοθοδηγήσουν στην πιο γλυκιά απόφαση. Από το 28% ή 35% της λευκής σοκολάτας, στην έως 49% σοκολάτα γάλακτος από τη Βενεζουέλα με νότες μελάσας, πεκάν και καφέ και στα 14 διαφορετικής έντασης και προέλευσης είδη σκούρας σοκολάτας, που φτάνει και το εντυπωσιακό ποσοστό κακάο 96% ή 100% χωρίς καθόλου ζάχαρη. Όλα τα ροφήματα παρασκευάζονται από κομμάτια σοκολάτας, ενώ ένας μεγάλος πίνακας ενημερώνει για τα αρώματα και την επίγευση καθεμιάς. Από κει και πέρα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, επιλέξτε είδος γάλακτος και δώστε ένα διαφορετικό τόνο με ανθό αλατιού ή 4 είδη πιπεριού, αρωματικά μπαχαρικά και βότανα, ή ξύσμα εσπεριδοειδών. Στη signature εκδοχή που τιμά τις γερμανικές ρίζες του ιδιοκτήτη, θα προσθέσετε ένα μεγάλο χειροποίητο marshmallow που θα λιώσει για χάρη της σοκολάτας σας. Και εδώ μπορείτε να αγοράσετε οικολογικές συσκευασίες με τριμμένη σοκολάτα κι ένα βιβλίο συνταγών και μυστικών για το τέλειο σπιτικό ρόφημα.

Διεύθυνση: 2 New Row, Covent Garden -69 King’s Road, Chelsea -80 Kensington High Street, Kensington -130 Brompton Road, Knightsbridge -99 Portobello Road, Notting Hill

Chin Chin Labs

Εδώ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ναι μεν δεν θα μπείτε σε δίλημμα τί να διαλέξετε, θα φύγετε δε, σίγουρα λερωμένοι. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να παραγγείλετε μία από τις δημοφιλέστερες στο TikTok σοκολάτες. Στο κατάστημα που κατά τους Times θα βρείτε το καλύτερο παγωτό του Λονδίνου και κατά τον Observer αποτελεί το μέλλον του παγωτού –πρόκειται όντως για τζελατερία αλλά όχι με την κλασική έννοια-, η επιλογή ζεστής σοκολάτας είναι μία, αλλά τόσο χαρακτηριστική που κάνει θραύση.

Εξηγούμε: μεταλλιζέ γυαλιστερό ποτήρι γεμίζεται με αχνιστή σοκολάτα –υπάρχει και vegan επιλογή- κι από πάνω μπαίνει μια γενναιόδωρη δόση μαστιχωτού marsmallow, σχηματίζοντας μια μπάλα που ξεχύνεται από το ποτήρι. Η συνέχεια ανήκει στο φλόγιστρο, με γρήγορες κινήσεις το marshmallow καψαλίζεται, παραμένοντας αφράτο στο εσωτερικό. Με το που βυθίζετε το κουτάλι σας στη σοκολάτα, το ποτήρι ξεχειλίζει, η ζεστή σοκολάτα χύνεται στο συνοδευτικό μπολάκι και κάθε κουταλιά σας κάνει να νοιώσετε σαν παιδί που δεν το νοιάζει αν θα λερωθεί, αρκεί να χαρεί τη σοκολάτα του. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

Διεύθυνση: 54 Greek Street, Soho – 49-50 Camden Lock Place, Camden

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(334883)
      ["id"]=>
      int(334883)
      ["title"]=>
      string(16) "CHIN CHIN LABS 3"
      ["filename"]=>
      string(29) "CHIN-CHIN-LABS-3-1-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(320411)
      ["url"]=>
      string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(108) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-dieythynseis-gia-na-dokimasete-tin-pio/attachment/chin-chin-labs-3-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(51) "Chin Chin Labs/Photo: Αριέττα Πούλιου"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(18) "chin-chin-labs-3-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(334872)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:35:07"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:35:42"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1655)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-194x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(194)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(80) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-768x1188.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1188)
        ["large"]=>
        string(80) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-662x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(662)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(80) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-993x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(993)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(81) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/CHIN-CHIN-LABS-3-1-1324x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1324)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Peggy Porschen

Το παραμυθένιο καφέ της βραβευμένης cake designer και pastry chef Peggy Porschen είναι όχι μόνο ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και ινσταγκραμικά μέρη του Λονδίνου, αλλά κι ένας παράδεισος των πολυώροφων κέικ και cupcakes, που μοιάζουν με έργα τέχνης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι δημιουργίες της επίσης Γερμανίδας Peggy Porschen που ξεκίνησε το 2003 σχεδιάζοντας γαμήλιες τούρτες, έχουν κερδίσει διασημότητες όπως οι Elton John, Madonna, Sting, Anthony Hopkins, Stella McCartney και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το άνοιγμα του πρώτου καφέ επτά χρόνια αργότερα, τάραξε τα νερά όχι μόνο της κομψής Belgravia αλλά και όλης της βρετανικής πρωτεύουσας, πρώτα απ΄ όλα με τη όψη του: ένα γωνιακό κατάστημα σε τρυφερό ροζ, πληθωρικά στολισμένο με ανθοσυνθέσεις που σχημάτιζαν αψίδες πάνω από την είσοδο και γέμιζαν τις βιτρίνες και το μικρό, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια χώρο. Κάθε Λονδρέζα και κάθε γυναικοπαρέα είχε πλέον βρει το ιδανικό σημείο συνάντησης για τσάι, καφέ και κέικ, αλλά και το τέλειο σκηνικό για φωτογραφίες που προορίζονται για τα social media.

Πέρα από τη θεαματική πρόσοψη, που αλλάζει κάθε εποχή κι έχει βρει μιμητές σε όλο το Λονδίνο -χωρίς κανείς ωστόσο να φτάσει το επίπεδο της Peggy Porschen- είναι η ποιότητα των δημιουργιών που κάνει τη διαφορά και βέβαια η αριστοτεχνική παρουσίαση, εξάλλου η ταλαντούχα κα Porschen έχει ήδη γράψει 9 βιβλία με συνταγές και προτάσεις διακόσμησης των κέικ που την έκαναν διάσημη. Βέβαια, οφείλετε να τα τιμήσετε στο ονειρεμένο σύμπαν των δύο πλέον café-parlour, συνοδεύοντάς τα με μια από τις στάνταρ ή εποχικές ζεστές σοκολάτες που συμπληρώνουν το μενού και ακολουθούν το μοτίβο της προσεγμένης παρουσίασης. Εκτός από την κλασική σοκολάτα η οποία, στη μεγάλη ροζ κούπα της, συνοδεύεται από μια χούφτα μίνι marshmallows, πολύ ιδιαίτερη είναι η αλατισμένη καραμέλα και το φιστίκι, με μια γενναιόδωρη δόση απαλής σαντιγί κι από πάνω ένα αντίστοιχης γεύσης μακαρόν. Αυτή όμως που ανταποκρίνεται πλήρως στην «ιδέα» Peggy Porschen, είναι η Ruby chocolate που ρομαντικά στολίζεται πάνω από τη σαντιγί με καρδούλες ζαχαρωτά. Πολύ ροζ, πολύ ελαφριά, πολύ instagrammable.

Διεύθυνση: 116 Ebury Street, Belgravia – 219 King’s Road, Chelsea

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(334923)
      ["id"]=>
      int(334923)
      ["title"]=>
      string(73) "ITALIAN BEAR CHOCOLATE ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ TRIPLE CHOCOLATE 1"
      ["filename"]=>
      string(84) "ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(564169)
      ["url"]=>
      string(133) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(148) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-dieythynseis-gia-na-dokimasete-tin-pio/attachment/italian-bear-chocolate-etoimazontas-tin-triple-chocolate-1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(89) "Ετοιμάζοντας την «Triple Chocolate»/Photo: Αριέττα Πούλιου"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(58) "italian-bear-chocolate-etoimazontas-tin-triple-chocolate-1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(334872)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:57:10"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-19 11:57:58"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(134) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(134) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(135) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(135) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/ITALIAN-BEAR-CHOCOLATE-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ-ΤΗΝ-TRIPLE-CHOCOLATE-1-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Italian Bear Chocolate

Τι είναι καλύτερο από τη σοκολάτα; Η τριπλή σοκολάτα, αυτή η υπερβολική, λαχταριστή έμπνευση που το 2015 προσγειώθηκε από την Ιταλία στην καρδιά του Λονδίνου και κάνει τα πλήθη να περιμένουν υπομονετικά μέσα στο κρύο ανεξαρτήτως ώρας, για ένα φλυτζάνι πληθωρικής απόλαυσης. Εγκρατείς και λιτοδίαιτοι δεν χωρούν εδώ, κάθε αναστολή και δεύτερη σκέψη περί δίαιτας, διατροφής και θερμίδων μένει έξω από την πόρτα αυτού του αμαρτωλού καφέ, ή ξεχνιέται μόλις καθίσετε στον, διακοσμημένο με φόρμες για σοκολατάκια και βάζα με κομμάτια σοκολάτας, χώρο.

Ξεκινώντας από τα βασικά, καταρχήν επιλέγετε μεταξύ σοκολάτας γάλακτος, σκούρας ή της αγαπημένης ιταλικής γεύσης gianduja, κατόπιν ένα από τα τρία μεγέθη και σαν τελική πινελιά μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ, κανέλα, κάρδαμο, τσίλι ή μαύρο πιπέρι. Κι εδώ να μείνετε, είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστηθείτε ένα πηχτό, πλούσιο ρόφημα από πραγματική σοκολάτα, που όσο μένει στερεοποιείται. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε τη signature, viral εκδοχή που δικαίως κάνει θραύση στο TikTok, ζητήστε την «Triple Chocolate» εμπειρία, ανεξαρτήτως γεύσης και μεγέθους. Όταν φτάσει στο τραπέζι σας πιθανόν να νομίζετε ότι ο σερβιτόρος έχυσε τη σοκολάτα σας, αλλά στην πραγματικότητα ολόκληρο το φλιτζάνι καλύπτεται προηγουμένως πλουσιοπάροχα μέσα αλλά και έξω με λευκή, σκούρα και σοκολάτα γάλακτος. Το πώς θα πιάσετε την κούπα σας είναι δύσκολο να απαντηθεί, το σίγουρο είναι ότι και εδώ θα λερωθείτε, αλλά έτσι γίνεται με τη σοκολάτα: χάνεσαι στη μαγική της γεύση χωρίς να σε απασχολεί οτιδήποτε άλλο.

Διεύθυνση: 41 Broadwick Street, Soho – 29 Rathbone Place, Fitzrovia

Διαβάστε ακόμα:

Τα viral κρουασάν του Λονδίνου που πρέπει να δοκιμάσετε

6 τοπ εμπορικές στοές του Λονδίνου

3 μοναδικά βιβλιοπωλεία σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς δρόμους του κεντρικού Λονδίνου