Μπορεί να μην είναι αργία, αλλά η Τσικνοπέμπτη είναι μια καλή αφορμή ώστε να αφήσετε για λίγο την πόλη και να αναζητήσετε καλοψημένα κρεατικά γύρω από την Αθήνα. Όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες εκείνη την ημέρα θα είναι ούτως ή άλλως γεμάτα, αλλά αν απομακρυνθείτε λίγο από το κέντρο της πόλης, πιθανών να αποφύγετε την πολυκοσμία.

11

Αν μπορέσετε να απολαύσετε το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης το μεσημέρι αντί για βράδυ, ακόμα καλύτερα, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε βόλτες εκτός των τειχών και να μετατρέψετε το φαγητό σε ολοήμερη εκδρομή.

Η Κερατέα απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και έχει πολλές επιλογές για καλά κρεατικά. Λίγο πριν φτάσετε στην Κερατέα, στον οικισμό Νέος Κουβαράς, η ταβέρνα «Κοροπούλης» (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου 46, Νέος Κουβαράς, Τηλ. 22990 69354) έχει εδώ και πολλά χρόνια φανατικούς και τακτικούς θαμώνες και αυτό πάντα λέει πολλά για ένα μαγαζί. Η ταβέρνα φημίζεται για το φιλέτο προβατίνας, ένα τρυφερό κομμάτι μπούτι και καρυκεύεται σωστά και λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε τα παϊδάκια αρνί και προβατίνα, το μοσχαρίσιο συκώτι και το μπιφτέκι από 70% κιμά προβατίνας και 30% κιμά μοσχαρίσιο.

Θα οδηγήσετε τα 35 χιλιόμετρα μέχρι τον Μαραθώνα σε λιγότερο από 45 λεπτά και θα έχετε πολύ καλό λόγο. Το εστιατόριο «Argentina» (Μπιτάκου 3, Καλέτζι, Μαραθώνας, Τηλ. 22940 66476) σερβίρει εδώ και χρόνια κρεατικά όπως κόβονται και ετοιμάζονται στη χώρα που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη στον κόσμο πως να απολαύσει τα ψητά κρεατικά. Σε έναν καλαίσθητο χώρο όπου κυριαρχεί η πέτρα και το σκούρο ξύλο και ο οποίος διαθέτει και τζάκι, θα γευτείτε μοναδικές γεύσεις. Στον κατάλογο θα δείτε την αργεντίνικη και την πιο γνωστή ονομασία της κάθε κοπής καθώς και από ποιο μέρος του μοσχαριού προέρχεται. Τεράστια και ζουμερή σπαλομπριζόλα μεταξύ 750 και 900 γραμμαρίων, rib eye με κόκαλο και χωρίς, t bone με κόκαλο και χωρίς, παϊδάκια, φιλέτο και μπιφτέκι από μοσχάρι Black Angus είναι οι επιλογές και συνοδεύονται από εμπανάδα, το παραδοσιακό πιτάκι της Αργεντινής που γεμίζεται με τυρί, κοτόπουλο η κιμά, πατάτες baby, πουρέ και άλλα.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(183156)
      ["id"]=>
      int(183156)
      ["title"]=>
      string(9) "to lazo 2"
      ["filename"]=>
      string(13) "to-lazo-2.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(216240)
      ["url"]=>
      string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2.jpg"
      ["link"]=>
      string(101) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-dieythynseis-sta-perix-tis-athinas-gia-t/attachment/to-lazo-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(29) "Photo: Το Λάζο/Facebook"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(9) "to-lazo-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(183122)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-10 11:32:39"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-10 11:32:57"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1200)
      ["height"]=>
      int(1600)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-2.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1200)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1600)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	
		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(183160)
      ["id"]=>
      int(183160)
      ["title"]=>
      string(9) "to lazo 3"
      ["filename"]=>
      string(13) "to-lazo-3.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(107185)
      ["url"]=>
      string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3.jpg"
      ["link"]=>
      string(101) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-dieythynseis-sta-perix-tis-athinas-gia-t/attachment/to-lazo-3/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(29) "Photo: Το Λάζο/Facebook"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(9) "to-lazo-3"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(183122)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-10 11:33:22"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-10 11:33:25"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(720)
      ["height"]=>
      int(960)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(720)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(720)
        ["large-height"]=>
        int(960)
        ["1536x1536"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(720)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(960)
        ["2048x2048"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/to-lazo-3.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(720)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(960)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Στο μενού θα βρείτε και κοκορέτσι, κοντοσούβλι, χειροποίητο λουκάνικο, τραγανές πατάτες χειροποίητες και όλα τα κλασικά ορεκτικά όπως τζατζίκι, σαγανάκι, χόρτα και σαλάτες. Πιο μέσα στον οικισμό και πάνω στον κεντρικό δρόμο θα βρείτε «Το Λάζο» (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου 51-53, Κερατέα, Τηλ. 22990 42828) που άνοιξε μόλις το 2021 αλλά έχει αποκτήσει και αυτό φανατικούς πελάτες. Στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι που ανακαινίστηκε και διαθέτει και αυλή. Στην κουζίνα προσπαθούν να προμηθεύονται τα υλικά τους από τη γύρω περιοχή και γενικά από τα Μεσόγεια αλλά φέρνουν και επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών αλλά καθημερινά μπαίνει πάνω στη σχάρα συκώτι μοσχαρίσιο ταλιάτα με χοντρό αλάτι, τόμαχοκ χοιρινή και μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα που σερβίρονται με πατάτες οφτές, μπιφτέκι, χωριάτικο λουκάνικο και μπέργκερ προβατίνας.

Κοντά στο Καπανδρίτι, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Αθήνα βρίσκεται η ταβέρνα «Μπάρμπα Βασίλης» (Σπύρου Πολυχρόνη, Μικροχώρι, Καπανδρίτι, Τ/22950 56025). Φημίζεται για τα ψητά κρεατικά όπως τα παϊδάκια, η χοιρινή, το συκώτι και το μπιφτέκι αλλά και το φουσκωτό τηγανόψωμο, νόστιμο και χορταστικό. Θα βρείτε και προβατίνα και λουκάνικο μερακλίδικο.

Στο Κίτσι, πάνω στον δρόμο Βάρης – Κορωπίου λειτουργεί το «Τεφαρίκι» (Λεωφόρος Ευελπίδων 193, Κίτσι, Τηλ. 210 6628694) το οποίο δεν είναι η κλασική ταβέρνα που σερβίρει κρέας, αφού τα πιάτα είναι λίγο πιο δημιουργικά και πολύ νόστιμα. Δοκιμάστε τη φιλεταρισμένη πικάνια στη σχάρα, το μοσχαρίσιο διάφραγμα, τα χοιρινά μπριζολάκια, το t-bone Black Angus και το «ψαρονέφρι-πεϊνιρλί» με κασέρι Τρικάλων ωρίμανσης, καπνιστή πανσέτα και βούτυρο. Ευφάνταστα και δημιουργικά και οι σαλάτες και τα ορεκτικά, όπως οι πατάτες με σάλτσα ντομάτας και αυγά μάτια ή οι πατάτες με σάλτσα γκοργκοντζόλα.

Διαβάστε ακόμα:

6 κορυφαίες γαστροταβέρνες της Αθήνας -H νέα τάση με τα πιο ευφάνταστα πιάτα της πόλης

8 αθηναϊκές ταβέρνες και εστιατόρια που υμνούν την κρητική κουζίνα

6 αθηναϊκά bar για τις νύχτες στην πόλη