Επηρεασμένη κυρίως από τους πολιτισμούς των Μάγια, των Αζτέκων και της Ισπανίας, η μεξικάνικη κουζίνα έχει εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και παρουσιάζει διαφορές ανάμεσα στις έξι περιοχές της χώρας εξαιτίας των γεωγραφικών, κλιματικών και εθνικών ιδιαιτεροτήτων της καθεμιάς. Έτσι το κρέας κυριαρχεί στις περιοχές του βορρά και τα θαλασσινά σε αυτές του νότου και ενώ στο νοτιοανατολικό Γιουκατάν οι γεύσεις είναι πιο γλυκές και λιγότερο πικάντικες στο νοτιοδυτικό Οαχάκαν είναι πιο αλμυρές. Σε αντίθεση με τη μεξικάνικη, η Tex-Mex κουζίνα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες παραλλαγές και είναι γέννημα των Tejanos, των Τεξανών με μεξικάνικες ρίζες.
Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο είναι στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, ακόμη και σε παρόμοια πιάτα. Η χρήση κίτρινου τυριού έχει Tex-Mex ρίζες ενώ στην μεξικάνικη κουζίνα χρησιμοποιείται λευκό τυρί και τα Tex-Mex tacos φτιάχνονται συνήθως με τορτίγια από αλεύρι ή σκληρό κέλυφος καλαμποκιού και γεμίζονται με κιμά ενώ τα μεξικάνικα με τορτίγια καλαμποκιού και γεμίζονται με cochinita pibil (αργά ψημένο χοιρινό) ή carne asada (ψητό μοσχαρίσιο κρέας).
Αυτό, λοιπόν, που ονομάζουμε «μεξικάνικη κουζίνα», τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες, κυρίως της Ευρώπης και της Ασίας, είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα μεξικάνικης, Tex-Mex και, αρκετές φορές, εθνικής – στην περίπτωση της Ελλάδας, ελληνικής – κουζίνας. Αν και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε, περισσότερο σημαντικό είναι να απολαμβάνουμε τις εξόδους μας και αυτό είναι κάτι που μας χαρίζουν με απόλυτη επιτυχία 5 μαγαζιά της πόλης που σερβίρουν μεξικάνικο φαγητό, πασπαλισμένο με μεγάλες δόσεις Tex-Mex αλλά και ελληνικής κουζίνας. Με τα γευστικά τους πιάτα, τα καταπληκτικά κοκτέιλ, τα ζωηρά χρώματα, την έντονη μουσική και τη φιλική τους ατμόσφαιρα αποτελούν πηγή έντονης και ευχάριστης διασκέδασης.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141336)
["id"]=>
int(141336)
["title"]=>
string(7) "Comal 2"
["filename"]=>
string(18) "Comal-2-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(601596)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-scaled.jpg"
["link"]=>
string(95) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/comal-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(82) "Peach Tommy’s Margarita και Mexican Passion /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(7) "comal-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 13:54:03"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:24:09"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-2-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Comal
Στην πλατεία Ελευθερωτών συναντάμε από τον Ιούλιο του 2022 το Comal του γνωστού σεφ και restaurateur Γιάννη Λουκάκου (Alio, Ψωμί & Αλάτι). Η προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση, από τον γνωστό σχεδιαστή Χάρη Λουρίδα, δημιουργεί ένα ευχάριστο, μοντέρνο μεξικάνικο bistro – μασίφ ξύλο, τεχνητή μαύρη πέτρα, ελεγχόμενος φωτισμός, λίγα και απαλά χρώματα πράσινου και σβησμένου κοραλί, ίνες από κανναβόσχοινο στα πολύφωτα και γραμμικό μοτίβο πίσω από τις φιάλες ποτών στο σικ μπαρ. Τραπέζια στήνονται πάνω στην πλατεία και γίνονται ένα με τον εσωτερικό χώρο όταν ανοίγουν οι μεγάλες τζαμαρίες του εστιατορίου. «Στο Comal στοχεύουμε στο καλό και νόστιμο φαγητό που είναι εμπνευσμένο από το Μεξικό» λέει ο Γιάννης. Σάλτσες όπως η ελαφρώς πικάντικη macha, που παρασκευάζεται από ποικιλία αποξηραμένων πιπεριών, ξηρών καρπών και λαδιού και έχει τις ρίζες της στη Βερακρούζ του Μεξικού, αλλά και η παραδοσιακή mole, που προήλθε αρχικά από τις περιοχές Πουέμπλα και Οαχάκα, κάνουν την εμφάνιση τους στο μενού, προϊδεάζοντας τους καλεσμένους για τις γεύσεις που πρόκειται να απολαύσουν.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141340)
["id"]=>
int(141340)
["title"]=>
string(7) "Comal 4"
["filename"]=>
string(18) "Comal-4-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(458443)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-scaled.jpg"
["link"]=>
string(95) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/comal-4/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(47) "Taco Berenjena/Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(7) "comal-4"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 13:55:06"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:25:00"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Comal-4-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει ορεκτικά, ωμά και σαλάτες, antojitos, τα «μικρά λιχούδικα» σνακ της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, ψητά και επιδόρπια. Στα ιδιαίτερα γευστικά πιάτα του Comal ξεχωρίζουν οι τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού με καυτερή κόκκινη σάλτσα, κιμά, τυριά, pico de gallo, κόλιανδρο και crema, το καλαμάρι καλαμάκι στη σχάρα με καλαμπόκι, pico de gallo, φιστίκια και salsa macha, τα tacos με τορτίγια καλαμποκιού, μελιτζάνα, mole αμύγδαλο και τραγανό κρεμμύδι, καθώς και τα tacos με σιγομαγειρεμένα σε mole poblano τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ από μαύρα φασόλια, pico καλαμπόκι, αρωματικό ρύζι, pico de gallo, crema, πράσινη και πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Στα επιδόρπια οι τραγανές τορτίγιες με κανέλα, κρέμα καλαμποκιού, παγωτό φυστίκι και τζίντζερ κλείνουν ευχάριστα το γεύμα. Υπό την επιμέλεια της ομάδας «The bar in front of the bar», το Comal προσφέρει δροσερά και πικάντικα κοκτέιλ, ανάμεσά τους και το Peach Tommy’s Margarita με τεκίλα, ροδάκινο και μέντα και το Mexican Passion με λευκή τεκίλα, passion fruit, γρεναδίνη και λάιμ.
Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: +30 211 7508 216
Instagram: comal.athens
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141387)
["id"]=>
int(141387)
["title"]=>
string(6) "Loco 2"
["filename"]=>
string(17) "Loco-2-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(915664)
["url"]=>
string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-scaled.jpg"
["link"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/loco-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(56) "Ceviche λαυράκι /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(6) "loco-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 14:07:45"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:25:38"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-2-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Loco Taqueria Tequileria
Στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στα παλιά υφασματάδικα της Καλαμιώτου, βρίσκεται από τον Νοέμβριο του 2021 το Loco, η αξιόλογη τακερία-τεκιλαρία του Λέλου Γεωργόπουλου και του Αθηναγόρα Κωστάκου (Scorpios, Noema), ο οποίος εκτελεί και χρέη executive chef. Ένα γωνιακό, παλιό αλλά πλήρως ανακαινισμένο, κτίριο της περιοχής, φιλοξενεί το γεμάτο ζωντάνια Loco. Στο εσωτερικό πληθώρα χρωμάτων στολίζουν τους τοίχους. Η τεράστια μπάρα που αγκαλιάζει την ανοιχτή κουζίνα γίνεται χώρος συγκέντρωσης των φίλων των κοκτέιλ αλλά και όσων επιθυμούν να απολαύσουν το γεύμα τους παρακολουθώντας την γεμάτη ενέργεια προετοιμασία των πιάτων. Στον εξωτερικό χώρο, τραπέζια απλώνονται πάνω στο πλακόστρωτο πεζόδρομο, κάτω από δέντρα και μεγάλες ομπρέλες. Ήχοι λατινοαμερικάνικης και vocal deep house μουσικής παντρεύονται με ζωηρές συζητήσεις και γέλια, δημιουργώντας ένα περιβάλλον έντονης διασκέδασης, την οποία αυξάνει η καταπληκτική κουζίνα του Αθηναγόρα και του head chef Ανδρέα Μπέλλου. «Αλλάζουμε συχνά το ένα τρίτο σχεδόν του μενού μας με βάση την εποχικότητα αλλά και τις επιθυμίες των καλεσμένων μας», λέει ο Ανδρέας.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141393)
["id"]=>
int(141393)
["title"]=>
string(6) "Loco 4"
["filename"]=>
string(17) "Loco-4-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(615375)
["url"]=>
string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-scaled.jpg"
["link"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/loco-4/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(55) "Tacos από αρνί /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(6) "loco-4"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 14:11:45"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:25:59"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Loco-4-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Το μενού του Loco περιλαμβάνει γευστικά ορεκτικά, σπέσιαλ πιάτα με κρέας που ενδείκνυται να μοιραστούν ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα, δροσερές σαλάτες, φρέσκα σεβίτσε και ωμά, πληθωρικά, vegan και μη, tacos καθώς και πλούσια επιδόρπια. Στα ιδιαίτερα γευστικά πιάτα συμπεριλαμβάνεται και το άκρως ισορροπημένο σεβίτσε τόνου με αβοκάντο και σάλτσα leche de tigre, το σεβίτσε λαβράκι που ξεχωρίζει για τις εντάσεις του, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο όπου λεπτές φέτες φιλέτου σκεπάζουν ένα παιχνιδιάρικο δέσιμο από αβοκάντο, πάστα τσορίθο και φύλλα παρμεζάνας, το tacos από αρνί με ψητή μελιτζάνα, πίκλες κρεμμυδιού, σιναπόσπορο και κρέμα από ταχίνι και τσιμιτσούρι, τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα barbacoa που σιγομαγειρεύονται σε φύλλα μπανάνας καθώς και το χοιρινό iberico al pastor με μπαχαρικά φαχίτας και σαλάτα κόλιανδρου. Στα αξιόλογα επιδόρπια συμπεριλαμβάνονται και τα τραγανά churros με σάλτσα από σοκολάτα και μάνγκο. Η εξαίσια λίστα ποτών, στην οποία προνομιακή θέση κατέχουν οι περίφημες margaritas του Loco, συνοδεύουν άψογα το γεύμα.
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 15, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 3318 778
Instagram: loco_athens
Dirty Sanchez Cantina Mexicana
Το καλοκαίρι του 2022 έκανε την εμφάνισή του στο Νέο Ψυχικό μια ιδιαίτερα κεφάτη μεξικάνικη καντίνα με αξιόλογη κουζίνα και λίστα ποτών. Δημιουργοί της ο Γιάννης Μωράκης, ο Πέτρος Απαλάκης, και ο Ηλίας Μπόγδανος, ο οποίος λαμβάνει θέση στη σκήνη και τραγουδά live κάθε Κυριακή. Tαλαντούχοι DJ γεμίζουν καθημερινά τον χώρο με ήχους λατινοαμερικάνικης μουσικής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζωντάνια. Πολυχρωμία κυριαρχεί σε τοίχους, ντεκόρ και υφάσματα που καλύπτουν τους αναπαυτικούς καναπέδες της μεγάλης σάλας. Τραπέζια απλώνονται στο εσωτερικό καθώς και την ευρύχωρη αυλή που αγκαλιάζεται από όμορφα φυτά. Ο βραβευμένος mixologist Μανώλης Λυκιαρδόπουλος υπογράφει την λίστα ποτών και κοκτέιλ των δύο μπαρ που διαθέτει το Dirty Sanchez, ανάμεσά τους και το Dirty Porn Star με βότκα, passion, αλμυρή καραμελωμένη βανίλια και λάιμ καθώς και το Unlike Paloma με τεκίλα Cazadores, ιβίσκο, τζίντζερ, γκρέιπφρουτ σόδα και αλάτι Χαβάης.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141348)
["id"]=>
int(141348)
["title"]=>
string(4) "DS 2"
["filename"]=>
string(15) "DS-2-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(725619)
["url"]=>
string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-scaled.jpg"
["link"]=>
string(92) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/ds-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(56) "Tostada γαρίδας /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(4) "ds-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 13:57:32"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:26:42"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(2234)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-262x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(262)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-768x880.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(880)
["large"]=>
string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-894x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(894)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-1340x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1340)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-2-1787x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1787)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Η κουζίνα, υπό την επιμέλεια των σεφ Σπύρου Μαυροειδή και Χρήστου Μανουσόπουλου, προσφέρει ένα γευστικό μενού που απαρτίζεται από πληθωρικά nachos, φρέσκα και πικάντικα ωμά πιάτα, δροσερές σαλάτες, πλούσια ορεκτικά, πληθωρικά tacos και κυρίως πιάτα καθώς και λαχταριστά επιδόρπια. «Εμπνευσμένοι από τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά χρώματα, τη μεγάλη ποικιλία υλικών αλλά και την οικειότητα που προσφέρει η μεξικανική κουζίνα και κουλτούρα, δημιουργήσαμε ένα comfort menu από το οποίο ωστόσο δεν λείπουν οι εντάσεις» λέει ο Σπύρος.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141352)
["id"]=>
int(141352)
["title"]=>
string(4) "DS 4"
["filename"]=>
string(15) "DS-4-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(758826)
["url"]=>
string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-scaled.jpg"
["link"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/ds-4-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(46) "Chimichangas /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(6) "ds-4-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 13:58:29"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:27:03"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(2066)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-242x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(242)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-768x952.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(952)
["large"]=>
string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-826x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(826)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-1240x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1240)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/DS-4-1653x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1653)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Ανάμεσα στα πιάτα που φιγουράρουν στον κατάλογο βρίσκονται και τα nachos queso fundido με κρέμα τυριών, πικάντικο chorizo, σχοινόπρασο και πιπεριές τσίλι, η σαλάτα Mexicana με καρπούζι, τοματίνια και φύλλα καπουτσίνο, το σεβίτσε μυλοκόπι με γλυκοπατάτα, καλαμπόκι, κουμκουάτ, τραγανή κινόα και leche de tigre, τα chimichangas με τραγανή τορτίγια, κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, chipotle και sour cream, το burrito με chili con carne, αβοκάντο, μεξικάνικο ρύζι, σάλτσα adobo και sour cream, καθώς και carne asada με ταλιάτα, σάλτσα pico de gallo και πιπεριές padron. Στα επιδόρπια ξεχωρίζουν τα κλασικά churros με dulce de leche, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα φράουλας.
Διεύθυνση: Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
Τηλέφωνο: +30 210 6755 345
Instagram: dirtysanchezathens
Amigos
Δίπλα στην πλατεία Νυμφών, στο κέντρο της Γλυφάδας, βρίσκεται από το 1995 το Amigos του Ντίνου Μαλτεζάκη. Η μεγάλη σάλα χωρίζεται σε τμήματα, δίνοντας στους καλεσμένους την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα μεγάλο, μεξικάνικο σπίτι με ζεστή φιλοξενία. «Θέλουμε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται σαν το σπίτι τους και με τους περισσότερους αναπτύσσουμε πολύχρονη φιλία» λέει ο Ντίνος. Η αυλή, στο πίσω μέρος του εστιατορίου, περιστοιχίζεται από καλαίσθητα φυτά και προσφέρει απόδραση από την πόλη τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες ενώ στο ευρύχωρο πεζοδρόμιο, δίπλα από την κεντρική είσοδο, τραπέζια απλώνονται κάτω από τα δέντρα. Η πληθώρα χρωμάτων σε τοίχους, ντεκόρ, και καθίσματα δημιουργεί μια έντονη fiesta διάθεση. Τα κοκτέιλ του μπαρ, βασισμένα σε αξιόλογες ετικέτες τεκίλα και mezcal, τονώνουν ακόμη περισσότερο το κέφι ενώ τα πιάτα της κουζίνας προσφέρουν εξαιρετικές γευστικές απολαύσεις.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141362)
["id"]=>
int(141362)
["title"]=>
string(8) "Amigos 2"
["filename"]=>
string(19) "Amigos-2-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(1226197)
["url"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-scaled.jpg"
["link"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/amigos-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(51) "Frozen Margaritas /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "amigos-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 14:00:20"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:27:45"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-2-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Το εκτενές μενού, από τον executive chef Ιωσήφ Συκιανάκη, συμπεριλαμβάνει πλούσια ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, πληθωρικά κυρίως πιάτα, burritos και tacos, ζουμερά ψητά καθώς και εξαιρετικά συνοδευτικά πιάτα και σάλτσες. Ανάμεσα στα γευστικά πιάτα του καταλόγου είναι και τα nachos volcano με chili con carne, jalapeños, sour cream και λιωμένο κίτρινο τυρί, η δροσερή σαλάτα amigos με πράσινη σαλάτα, τυρί τσένταρ, καλαμπόκι, ροδέλες ελιάς, ντομάτα, πιπεριά και tortilla sticks, τα φαχίτας με λεπτοκομμένο μαριναρισμένο κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο ή χοιρινό) ή γαρίδες, τα soft tacos με κοτόπουλο μαγειρεμένο με καπνιστή πιπεριά chipotle, τυρί τσένταρ, pico de gallo, guacamole και κόλιανδρο καθώς και τα burritos με τορτίγια από αλεύρι με μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο ή chili con carne, salsa enchilada και λιωμένο τυρί. Στα εκλεκτά επιδόρπια ξεχωρίζουν τα sopapillas, τηγανιτές tortillas με μέλι, κανέλα, παγωτό βανίλια και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141367)
["id"]=>
int(141367)
["title"]=>
string(8) "Amigos 4"
["filename"]=>
string(19) "Amigos-4-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(665068)
["url"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-scaled.jpg"
["link"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/amigos-4/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(44) "Soft tacos /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "amigos-4"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 14:01:18"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:28:14"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Amigos-4-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Κάθε Πέμπτη οι επισκέπτες του Amigos έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν «θεματικές βραδιές», όπως το salsa night με live μουσική. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το εστιατόριο υποστηρίζει ενεργά την Κιβωτό του Κόσμου ενώ κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς προσφέρει, σε 100 περίπου παιδιά, ρεβεγιόν με εξαιρετικό φαγητό, χορευτές και σπέσιαλ guest star τον Άι Βασίλη που μοιράζει δώρα.
Διεύθυνση: Κύπρου 65, Γλυφάδα
Τηλέφωνο: +30 210 8983 167
Instagram: amigos.mexican
Poncho
Όταν μιλάμε για γνήσια μεξικάνικα tacos στην πόλη σίγουρα αναφερόμαστε στο Poncho. Έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2020 και, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κέρδισε τους φίλους του μεξικάνικου street food. Δημιουργός του ο Poncho Alvarez. Γεννήθηκε στο Michoacán του Μεξικό και μετακόμισε στην Ελλάδα πριν από 21 χρόνια, ακολουθώντας στην χώρα μας την γυναίκα της καρδιάς του. Έδωσε στο μαγαζί το όνομά του αλλά και την αγάπη του για την κουλτούρα και την εξαίσια κουζίνα της γενέτειράς του. Η μικρή τακερία έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι και προσφέρει μεγάλες γευστικές συγκινήσεις στους θαμώνες της. Σκαμπό στήνονται στον εσωτερικό χώρο μπροστά από τον πάγκο με τα μπλέ πλακάκια αλλά και στον εξωτερικό, γύρω από το τραπέζι, επιφάνεια του οποίου αποτελεί μια παλιά, πορτοκαλί βαμμένη, πόρτα. «Έφτιαξα μόνος μου το μαγαζί» λέει ο Poncho και προσθέτει «είμαι φυσιοθεραπευτής αλλά μου αρέσει το φαγητό και πάντα ήθελα να κάνω κάτι μεξικάνικο, με λίγα, αυθεντικά πιάτα». Έτσι 3 είδη tacos – κοτόπουλο, χοιρινό και μανιτάρια – απαρτίζουν το μενού ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο την εμφάνισή του κάνει και το al pastor – χοιρινός μαριναρισμένος λαιμός που ψήνεται σε σούβλα.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141375)
["id"]=>
int(141375)
["title"]=>
string(8) "Poncho 2"
["filename"]=>
string(19) "Poncho-2-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(624008)
["url"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-scaled.jpg"
["link"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/poncho-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(45) "Mixed Tacos /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "poncho-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 14:02:58"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:28:50"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-2-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Ο Poncho μαρινάρει και μαγειρεύει μόνος του τα κρέατα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές και ιδιαίτερα ποιοτικές πρώτες ύλες όπως οι πιπεριές guajillo που έχουν μια ιδιαίτερη, φρουτώδη και καπνιστή γεύση καθώς και μπαχαρικά από βότανα όπως το epazote που προσθέτει ένα υπέροχο άρωμα και ρουστίκ γεύση στο φαγητό. Φτιάχνει, επίσης, ο ίδιος τις δύο καταπληκτικές σάλτσες της τακερίας – κόκκινη πικάντικη από πιπεριές chipotle και κόκκινες ντομάτες καθώς και πράσινη δροσερή και ελαφρώς όξινη, από πράσινες ντομάτες, αβοκάντο, κόλιανδρο και κόκκινο ξύδι. Χειροποίητες και οι πίτες που φτιάχνονται καθημερινά από σπόρο καλαμποκιού ο οποίος βράζεται και, κατόπιν, αλέθεται σε ειδικό μύλο. Τα tacos σερβίρονται με φρέσκο κόλιανδρο, λευκό κρεμμύδι και πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού ενώ στο al pastor προστίθεται και ανανάς, για όσους το επιθυμούν.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(141379)
["id"]=>
int(141379)
["title"]=>
string(8) "Poncho 4"
["filename"]=>
string(19) "Poncho-4-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(752712)
["url"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-scaled.jpg"
["link"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/food_and_drink/5-koryfaia-estiatoria-kai-takeries-sti/attachment/poncho-4/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(43) "Al pastor /Photo: Άννα Τασιούλα"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "poncho-4"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(141322)
["date"]=>
string(19) "2022-11-07 14:04:10"
["modified"]=>
string(19) "2022-11-09 10:29:10"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/11/Poncho-4-1536x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}