Παντρεύοντας έντεχνα το οικείο με το δημιουργικό, οι γαστροταβέρνες έχουν μπει δυναμικά στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Στρέφουν το τιμόνι της παραδοσιακής κουζίνας σε πιο ψαγμένα γευστικά μονοπάτια και, εσκεμμένα, υιοθετούν έναν επιμελώς ατημέλητο χαρακτήρα.

44

Ταλαντούχοι σεφ προσεγγίζουν με άποψη παραδοσιακές συνταγές βάζοντας την δική τους υπογραφή. Σεβόμενοι το περιβάλλον, αφοσιώνονται ευλαβικά στις φρέσκες πρώτες ύλες και εκφράζουν, μέσα από τα πιάτα τους, τόσο τις δικές τους γευστικές πεποιθήσεις όσο και αυτές των εγχώριων παραγωγών με τους οποίους συνεργάζονται.

Ξεφεύγουν έτσι – και μαζί με αυτούς και εμείς – από την πεπατημένη των standard μενού αφού μεγάλο μέρος των πιάτων αλλάζει καθημερινά βάσει των διαθέσιμων υλικών. Η γαστροταβέρνα εκδημοκρατίζει την γαστρονομία – κάνοντάς την πιο βατή και φέρνοντάς την κοντά στον κόσμο μέσα από οικείες γεύσεις σε ένα περιβάλλον άκρως ανέμελο. Όλο και περισσότερες, λοιπόν, οι γαστροταβέρνες στην πόλη μας και ανάμεσά τους έξι που ξεχωρίζουν – πατούν γερά στην ελληνική κουζίνα και την αποδίδουν με ιδιαίτερη δημιουργικότητα και γευστική φαντασία.

Dopios

Στο κέντρο της Αθήνας έχει ανοίξει από το Μάιο του περασμένου χρόνου το Dopios, το νέο γαστρονομικό εγχείρημα της οικογένειας Πιτσιλή σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ο χώρος θυμίζει ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο. Ευρύχωρος και προσεγμένος εσωτερικά – μαρμάρινα τραπέζια και ψάθινες καρέκλες, μωσαϊκό και πολύχρωμα χαλιά στο δάπεδο, παλ χρώματα και ένα περίτεχνο ψηφιδωτό στον τοίχο να απεικονίζει το πρόσωπο ενός ντόπιου.

Εξωτερικά, τα τραπεζάκια με θέα στην γραφική πλατεία Αγίων Θεοδώρων είναι ό,τι πρέπει για όσους απολαμβάνουν την περατζάδα. Στο Dopios συναντάμε τα μεζεδάκια μιας κλασικής ελληνικής ταβέρνας που, ενώ εμπλουτίζονται με στοιχεία από την πολίτικη καθώς και την ιαπωνική κουζίνα, δεν χάνουν την καθαρότητα της γεύσης τους. Τα μοναδικά twist σε παραδοσιακά πιάτα που εισάγει ο κύριος Πέσκιας, εκτελούνται δια χειρός του σεφ Δημήτρη Μάλη με υψηλής ποιότητας φρέσκες πρώτες ύλες.

Έτσι λοιπόν, την οικεία τυροκαυτερή θα την απολαύσετε σε μορφή αφρού πάνω σε μαρμελάδα βύσσινο – φέτα, γάλα, κρέμα και καυτερή πιπεριά κέρατο μπαίνουν στο σιφόν και προσφέρουν ένα αέρινο και εξαιρετικής υφής και νοστιμιάς αποτέλεσμα με το καυτερό στοιχείο να σβήνει ευχάριστα από τη γλυκιά γεύση της μαρμελάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το τζατζίκι avocado, το οποίο διατηρεί όλα τα στοιχεία του αυθεντικού πιάτου και εμπλουτίζεται με avocado στην πάστα σκόρδου, αποκτώντας έτσι πιο λιπαρή υφή καθώς και πιο πλούσια γεύση. Στα must και η μανιάτικη πατατοσαλάτα με πορτοκάλι, avocado, ελιές και φρέσκο κρεμμυδάκι – ένας μοναδικός συνδυασμός γήινων και δροσερών γεύσεων.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(79936)
      ["id"]=>
      int(79936)
      ["title"]=>
      string(8) "Dopios 2"
      ["filename"]=>
      string(20) "Dopios-2-scaled.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(776353)
      ["url"]=>
      string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-scaled.jpeg"
      ["link"]=>
      string(100) "https://www.travel.gr/food_and_drink/6-koryfaies-gastrotavernes-tis-athinas-m/attachment/dopios-2-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(13) "Photo: Dopios"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(10) "dopios-2-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(79931)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:11:57"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:16:35"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-200x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-768x1152.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-683x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-1024x1536.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Dopios-2-1365x2048.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Σε ξεχωριστή θέση στο μενού οι vegan και vegetarian επιλογές, στις οποίες ξεχωρίζει το ρουστίκ σε γεύση τραχανότο από την κυρία Πρικάκη – ξινός τραχανάς, που μουλιάζει και βράζει μέσα σε χειροποίητο ζωμό λαχανικών, με κρεμμύδι και κουνουπίδι καραμελωμένα σε beurre noisette, μανούρι και πρόβειο γιαούρτι. Στα must πιάτα βρίσκεται το πεντανόστιμο γαριδάκι ποπ-κορν, πανάρεται σε κουρκούτι, τηγανίζεται χρυσαφένια και σερβίρεται συνοδεία σκορδαλιάς μαύρου σκόρδου και umeboshi (πικλαρισμένο ιαπωνικό δαμάσκηνο), το οποίο δίνει έναν ιδιαίτερο όξινο χαρακτήρα. Από τα κρεατικά, όσο ακόμα είναι η εποχή του, μοναδικής νοστιμιάς είναι το αγριογούρουνο από τον Ταΰγετο – σιγομαγειρεύεται για ώρες στο φούρνο με λαχανικά, κόκκινο κρασί και ζωμό από κοτόπουλο και καταφθάνει στο τραπέζι με όμορφα μελωμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα και αρωματικό πράσο.

Στα all-time classic του μενού, τα κεφτεδάκια «καλά σαν και του άλλου μαγαζιού», όπως χαριτωμένα αναγράφει ο κατάλογος αναφερόμενος στο Balthazar – πεντανόστιμες μπουκίτσες από μοσχαρίσιο κιμά, όμορφα τραγανισμένες και με τις νότες του δυόσμου να ακούγονται τόσο όσο. Κλείνοντας μη παραλείψετε να δοκιμάσετε την γαλατόπιτα tres leches, από φρέσκο γάλα, στρώση dulce di leche και σαντιγί από γάλα εβαπορέ – πραγματικά θεσπέσια.

Σκουλενίου 1, Αθήνα, 210 3310 049

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(79942)
      ["id"]=>
      int(79942)
      ["title"]=>
      string(27) "Τζουτζουκα 2 byAT"
      ["filename"]=>
      string(38) "Τζουτζουκα-2-byAT-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(408055)
      ["url"]=>
      string(87) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(107) "https://www.travel.gr/food_and_drink/6-koryfaies-gastrotavernes-tis-athinas-m/attachment/tzoytzoyka-2-byat/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(22) " Photo: Anna Tassioula"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(17) "tzoytzoyka-2-byat"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(79931)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:22:00"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-03-21 15:11:04"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(88) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(88) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(90) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(90) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουτζουκα-2-byAT-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Τζουτζούκα

Στην ανερχόμενη για καλό φαγητό συνοικία του Ρουφ, έκανε την εμφάνισή της στα μέσα του περασμένου χρόνου η Τζουτζούκα του Αντώνη Λιώλη. Ένα παλιό καφενείο και ένα ψιλικατζίδικο ενώθηκαν, ανακαινίσθηκαν και πλέον στεγάζουν το μέρος όπου γεννιούνται οι γευστικές απολαύσεις της Τζουτζούκας. Έχει εσκεμμένα κρατήσει την όψη παλιού καφενείου, με τις μεγάλες τζαμαρίες να αγκαλιάζουν τον χώρο και το μωσαϊκό στο εσωτερικό να μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Η ανοιχτή κουζίνα που σκορπά ελκυστικές μυρωδιές, το μπαρ με την μεγάλη μαρμάρινη μπάρα, τα σιδερένια τραπέζια με τις ξύλινες καρέκλες και τα όμορφα φυτά, ενώνονται αρμονικά και προσφέρουν ένα ευχάριστο σκηνικό που κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Στον εξωτερικό χώρο, τα τραπέζια στο ευρύχωρο πεζοδρόμιο περιτριγυρίζονται από φυτά δημιουργώντας έτσι την αίσθηση μιας ζεστής αυλής. Με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα του food and drink (Circus, Blue Bamboo), ο Αντώνης παντρεύει στο νέο του μαγαζί την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικά στοιχεία. Έτσι οι «μάστορες» της κουζίνας, Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Αμοργίνος, συνθέτει πιάτα που ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις, τα εμπλουτίζει με δημιουργικές αλλά απλές νότες και μας χαρίζει ανεπανάληπτες γευστικές απολαύσεις. Οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και ποιοτικές ενώ οι ζωμοί, οι πίκλες και τα αρωματικά λάδια που χρησιμοποιούνται στα μαγειρέματα φτιάχνονται στο μαγαζί. Πανδαισία γεύσεων, λοιπόν, σε όλο το μενού με το πολύπλοκο γευστικά μεδούλι να κλέβει τις εντυπώσεις στα ορεκτικά.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(79946)
      ["id"]=>
      int(79946)
      ["title"]=>
      string(30) "Τζουζτζουκα 3 by AT"
      ["filename"]=>
      string(41) "Τζουζτζουκα-3-by-AT-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(690757)
      ["url"]=>
      string(90) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(109) "https://www.travel.gr/food_and_drink/6-koryfaies-gastrotavernes-tis-athinas-m/attachment/tzoyztzoyka-3-by-at/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(22) "Photo: Anna Tassioula "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(19) "tzoyztzoyka-3-by-at"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(79931)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:35:49"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-03-17 10:04:50"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(92) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(92) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(93) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(93) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Τζουζτζουκα-3-by-AT-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Οστό από μοσχαρίσιο πόδι ψήνεται στην σχάρα και τελειώνει στον φούρνο παίρνοντας μια ελαφριά κρούστα, πασπαλίζεται με μπούκοβο, θυμάρι και τσίλι και σερβίρεται με φρυγανιστό προζυμένιο ψωμί. Εξαίσιο και το σαλατούρι, βασισμένο σε συνταγή από την Κάλυμνο, με ξεψαχνισμένο σαλάχι, ραπανάκι, chives, φρέσκα βότανα, τσίλι, lime και δροσερή σάλτσα άνηθου. Άκρως γευστικό, επίσης, και το ελαφρά τηγανισμένο κουνουπίδι με φύλα κόλιανδρου, σουμάκ, ψιλοκομμένο τσίλι και πικάντικη μαγιονέζα. Η δε ταραμοσαλάτα αποτελεί άψογο παράδειγμα συνδυασμού παραδοσιακού-δημιουργικού – χρησιμοποιείται πούδρα αυγοτάραχου από ξιφία που, με την ελαφρώς καπνιστή γεύση του, εξισορροπεί τα όξινα και αλμυρά στοιχεία και δίνει ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς.

Από τις σαλάτες, δροσερή και ιδιαίτερα γευστική η σαλάτα με baby σπανάκι, φύλο σουσαμιού, σάλτσα άνηθου και μαριναρισμένο ανθότυρο. Στα κυρίως πιάτα, τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ είναι όλα τα λεφτά – σοτάρονται σε δυνατή φωτιά με μπαχαρικά, σιγομαγειρεύονται συνοδεία αρωματικών λαχανικών και σερβίρονται πάνω σε τραχανά Αράχωβας με πίκλα σέλερι. Οι χυλοπίτες Αράχωβας, με καμένη ξερή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι – συνταγή από μια Μανιάτισσα θεία του Παναγιώτη – είναι καταπληκτικές ενώ ιδιαίτερα γευστικό είναι και το γιουβετσάκι με σάλτσα ψητής ντομάτας, κρέμα από τυρί ανεβατό και χοιρινό λαιμό στη σχάρα καθώς και το ψάρι ημέρας με σπανάκι φρικασέ, αυγολέμονο και τηγανητό κουνουπίδι. Τα Σαββατοκύριακα μια σειρά από εξαίσια πιάτα, όπως η γουρουνοπούλα, προστίθενται στο μενού. Στα επιδόρπια, ιδιαίτερα απολαυστική η μηλόπιτα μιλφέιγ με καραμέλα και κανέλα. Στο μαγαζί θα βρείτε μία αξιόλογη λίστα κρασιών, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, που συνοδεύουν ευχάριστα το γεύμα σας. Με τη ζεστασιά, την φιλοξενία και τις ασυναγώνιστες λιχουδιές της, η Τζουτζούκα πραγματικά κλέβει καρδιές.

Βασιλείου του Μεγάλου 32, Ρουφ, 211 7156 730

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(79950)
      ["id"]=>
      int(79950)
      ["title"]=>
      string(16) "ΦΙΤΑ 2 by AT"
      ["filename"]=>
      string(20) "ΦΙΤΑ-2-by-AT.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(281174)
      ["url"]=>
      string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT.jpg"
      ["link"]=>
      string(102) "https://www.travel.gr/food_and_drink/6-koryfaies-gastrotavernes-tis-athinas-m/attachment/fita-2-by-at/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(119) "Στο ΦΙΤΑ, το θράψαλο ψήνεται αριστοτεχνικά στη σχάρα/ Photo: Anna Tassioula"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "fita-2-by-at"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(79931)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:39:30"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-03-17 10:23:58"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1440)
      ["height"]=>
      int(1800)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/ΦΙΤΑ-2-by-AT.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1440)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1800)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

ΦΙΤΑ

Στην ανερχόμενη γευστικά περιοχή του Νέου Κόσμου έχει ανοίξει τις πόρτες του από το 2018 το ΦΙΤΑ του Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη, συνιδιοκτητών και chef. Ο χώρος, απλός εσωτερικά με urban στοιχεία και την ανοιχτή κουζίνα να σκορπά πολλών λογιών αρώματα από τα ψησίματα στα κάρβουνα και τα μαγειρέματα. Εξωτερικά, η τεράστια αυλή με τα ξύλινα τραπέζια και τις ψάθινες καρέκλες κάτω από τα δέντρα και τον αστικό ουρανό προσφέρουν ένα χαλαρωτικό γεύμα. Λογική του μαγαζιού είναι η προσφορά δημιουργικών πιάτων, βασισμένα στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά.

Έτσι, στο ΦΙΤΑ το μενού τυπώνεται καθημερινά και συμπεριλαμβάνει ορισμένα σταθερά πιάτα αλλά, κυρίως, πιάτα που ο Φώτης και ο Θοδωρής αποφασίζουν με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες της ημέρας. Ιδιαίτερη σημασία για τους σεφ του ΦΙΤΑ έχει και η βιωσιμότητα, με όλα τα υλικά να χρησιμοποιούνται στο έπακρο. Από το ρεβίθι, λοιπόν, προκύπτει τη μια μέρα μια αρωματική ρεβιθάδα ενώ την επόμενη ένα πληθωρικό και γευστικό χούμους. Ο βασικός κορμός του μενού στηρίζεται σε ψάρια και θαλασσινά που έρχονται από τη Σίφνο και το Μεσολόγγι. Θα βρείτε, όμως, και έναν αριθμό από επιλεγμένες σαλάτες, αλοιφές και μεζεδάκια με λαχανικά καθώς και μερικά πιάτα από καλή γκάμα κρεατικών – μοσχάρι, κατσίκι, κοκόρι ή γίδα. Όταν είναι η εποχή του, αξίζει να δοκιμάστε λάχανο (πράσινο και κόκκινο) το οποίο, αφού πρώτα καπνιστεί, ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με πίκλες από φινόκιο, καρότο και σέλερι καθώς και λάδι από πιπεριά τσίλι. Ένα εξαίσιο, γευστικά και οπτικά, πιάτο που συνδυάζει αρμονικά γλυκά, όξινα και καυτερά στοιχεία.

Στα θαλασσινά, μπορείτε να συναντήσετε από εξαιρετικά ωμά πιάτα μέχρι πεσκανδρίτσα που σιγοβράζει και γίνεται ένα μεστό γιουβέτσι αλλά και θράψαλο που ψήνεται αριστοτεχνικά στη σχάρα σε κομμάτια και καταφθάνει μαλακό και ζουμερό με αρωματικό κουσκούς από βολβούς και φύλλα παντζαριού. Στα πιο ιδιαίτερα πιάτα βρίσκεται και το σπαγγέτι αυγοτάραχο – ωραία βρασμένο φρέσκο ζυμαρικό μέσα σε πλούσια και πηχτή σάλτσα με ελάχιστα έξτρα υλικά (σκόρδο, αλάτι, πιπέρι) που αφήνουν την ιδιαίτερη νοστιμιά της πρώτης ύλης να αναδειχθεί. Από τα κρεατικά, αν τη μέρα που θα επισκεφθείτε το μαγαζί πετύχετε τα μοσχαρίσια μάγουλα πρέπει οπωσδήποτε να τα γευθείτε. Μαγειρεύονται αργά από βραδύς μέσα στα ζουμιά τους με κόκκινο κρασί και διάφορα μπαχαρικά και αρωματικά και πραγματικά μελώνουν – συνοδεία από χειροποίητο κοχυλάκι, είναι ένα πιάτο συγκλονιστικά γευστικό. Το ΦΙΤΑ είναι ένα γαστρομαγειρείο, όπως λένε οι δύο ηθικοί αυτουργοί του, που σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Ντούρμ 1, Νέος Κόσμος, 211 4148 624

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(79961)
      ["id"]=>
      int(79961)
      ["title"]=>
      string(22) "Ευφροσυνος 3"
      ["filename"]=>
      string(26) "Ευφροσυνος-3.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(25883645)
      ["url"]=>
      string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3.jpg"
      ["link"]=>
      string(102) "https://www.travel.gr/food_and_drink/6-koryfaies-gastrotavernes-tis-athinas-m/attachment/eyfrosynos-3/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(138) "Art deco και industrial στοιχεία στον εσωτερικό χώρο της «Φάμπρικας του Ευφρόσυνου»"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "eyfrosynos-3"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(79931)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-03-17 10:07:59"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-03-17 10:14:27"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(5441)
      ["height"]=>
      int(8161)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(83) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(83) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(85) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Ευφροσυνος-3.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

H Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Στο hype Κουκάκι έχει ανοίξει από το 2015 ένα μαγαζί που υμνεί τον προστάτη των μαγείρων, η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου, του μάγειρα Γιώργου Γκάτσου και της οινολόγου Αθηνάς Τσώλη. Ο χώρος με industrial και art deco στοιχεία – εξωτερικά έχει κρατήσει τα χαρακτηριστικά των παλιών συνεργείων της περιοχής, ενώ εσωτερικά το παλιό μωσαϊκό, η ιδιαίτερη σκαλιστή σιδηροκατασκευή στο ταβάνι, το ρετρό ψυγείο και οι μπρούτζινοι πολυέλαιοι συνδυάζονται έντεχνα και δημιουργούν ένα ζεστό χώρο που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει σε αρκετές γωνιές του κόσμου.

Το δε μικρό άνοιγμα στην κουζίνα αφήνει τις μυρωδιές από τα σιγομαγειρεμένα φαγητά να κατακλύζουν το χώρο. Τα πιάτα του μενού είναι βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, εμπλουτισμένες με μοντέρνες νότες. Οι πρώτες ύλες, φρέσκες και ποιοτικές, προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που επιλέγονται βάσει αυστηρών κριτηρίων. Έτσι πολλά υλικά παράγονται κατ’ αποκλειστικότητα για το μαγαζί, όπως το ελαιόλαδο από τη Ζάκυνθο, το Τουλουμοτύρι από την Κοζάνη και οι χειροποίητες ελιές από το Άστρος Κυνουρίας. Ο Γιώργος ψωνίζει καθημερινά τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει και δημιουργεί το μενού, ο κορμός του οποίου στηρίζεται κυρίως στα κρεατικά χωρίς, όμως, να λείπουν οι πολύ ιδιαίτερες σαλάτες, οι χειροποίητες πίτες αλλά και επιλογές σε ψάρια και θαλασσινά, όπως οι γαρίδες γάμπαρη που έρχονται από την Βόνιτσα.

Οι μερίδες είναι άκρως χορταστικές και ενδείκνυνται για sharing. Μετά τις ελιές που προσφέρονται για καλωσόρισμα –ιδιαίτερα νόστιμες, αποτελούν την απόλυτη αρμονία ανάμεσα σε ήπια οξύτητα και απαλή πικράδα – αξίζει να δοκιμάσετε την περίτεχνη χωριάτικη Λακωνίας με πορτοκάλι, ντοματίνι βελανίδι, πιπεριές, φρέσκο κρεμμυδάκι, ραπανάκι, κρίταμο Ικαρίας, παξιμάδι κρίθινο και Τσαλαφούτι Αγράφων. Στις πίτες, των οποίων το φύλλο ανοίγεται στο μαγαζί, άξια δοκιμής είναι η κιμαδόπιτα Σμύρνης που φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κιμά, φέτα, γραβιέρα Καλαμάτας, φιστίκι Αιγίνης και σταφίδες – άκρως τραγανή και με πλούσια γεύση.

Στα highlight του μαγαζιού και το ιτσλί κεφτέ – πλιγούρι γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά και κουκουνάρι που τηγανίζεται χρυσαφένια και σερβίρεται με δροσερό γιαούρτι με σουμάκ και φρέσκια ρόκα με μηλόξιδο. Από τα κυρίως πιάτα, must αποτελεί ο σιδηρόδρομος, ένα πιάτο με μοναδική comfort νοστιμιά – μοσχαρίσια πλευρά μαριναρισμένα με μέλι που σιγοβράζουν για ώρες μέσα σε κόκκινο κρασί στη γάστρα μαζί με μπόλικα λαχανικά, μπαχαρικά και μυρωδικά, κάνοντας το κρεατάκι να ξεκολλάει πραγματικά από το κόκκαλο. Λουκούμι και το αρνάκι γάστρας που κάνει την εμφάνιση του μερικές φορές στο μενού – μαγειρεύεται αργά με βιολογικά λαχανικά και φρέσκα αρωματικά και σερβίρεται με αρβανίτικες γκόγκλιες, ένα είδος χειροποίητου ζυμαρικού. Το φαγητό στη Φάμπρικα, σύμφωνα με τον Γιώργο Γκάτσο, το τρως για να απολαύσεις και να μιλήσει στην ψυχή σου, όχι απλά για να χορτάσεις – και αυτό το πετυχαίνει περίτεχνα.

Αναστασίου Ζίννη 34, Κουκάκι, 210 9246 354

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(79955)
      ["id"]=>
      int(79955)
      ["title"]=>
      string(7) "Smile 2"
      ["filename"]=>
      string(11) "Smile-2.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(66858)
      ["url"]=>
      string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2.jpg"
      ["link"]=>
      string(97) "https://www.travel.gr/food_and_drink/6-koryfaies-gastrotavernes-tis-athinas-m/attachment/smile-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(180) "Φρέσκες και ελληνικής προέλευσης ποιοτικές πρώτες ύλες αποτελούν την βάση όλων των πιάτων στο Smile "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(7) "smile-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(79931)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:53:02"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-03-17 09:57:58"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1080)
      ["height"]=>
      int(720)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2-300x200.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(200)
        ["medium_large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2-768x512.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(512)
        ["large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2-1024x683.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(683)
        ["1536x1536"]=>
        string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1080)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(720)
        ["2048x2048"]=>
        string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/03/Smile-2.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1080)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(720)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Smile

Κοντά στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη βρίσκουμε το Smile του Νεκτάριου Θωμά. Το Smile άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό το 2002, όταν το τιμόνι της επιχείρησης βρισκόταν ο πατέρας του Νεκτάριου, και λειτουργούσε σαν πιο τουριστική ταβέρνα. Τον τελευταίο όμως χρόνο, ο νέος ιδιοκτήτης, μαζί με τον φίλο και συνάδελφό του στην κουζίνα, Τάσο Μουρκοκώστα έχουν δώσει ένα νέο αέρα στο μαγαζί, στρέφοντάς το στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο χώρος απλός, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί σε τοίχους και τραπέζια και την ανοιχτή κουζίνα να μας αφήνει να βλέπουμε τους σεφ να δημιουργούν. Εξωτερικά, τα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία συμπληρώνουν το όμορφο και ξέγνοιαστο σκηνικό. Στόχος του Smile είναι η δημιουργική απόδοση παραδοσιακών ελληνικών συνταγών μέσα από τεχνικές υψηλού επιπέδου. Τα πάντα δε φτιάχνονται στο μαγαζί –από το εύγεστο προζυμένιο ψωμί και την focaccia μέχρι τα ζυμαρικά και τους ζωμούς που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες παρασκευές και πιάτα.

Φρέσκες και ελληνικής προέλευσης ποιοτικές πρώτες ύλες, που ενίοτε εμπλουτίζονται με υλικά από διεθνείς κουζίνες – όπως dashi, miso και φύλλα shiso από την ιαπωνική κουζίνα – αποτελούν την βάση όλων των πιάτων. Έτσι λοιπόν, στο καλοκαιρινό μενού του Smile πρόκειται να γνωρίσουμε ένα “crunchy moussaka” – μια μπάρα με τα κλασικά συστατικά του πιάτου (πατάτες, μελιτζάνες και κιμάς) που, αφού μείνει στο chiller για να σεταριστεί, τηγανίζεται σε στυλ tempura και σερβίρεται με σιφόν μπεσαμέλ, προσφέροντας ένα πιάτο δημιουργικό αλλά συνάμα οικείο.

Το προζυμένιο ψωμί γίνεται βάση για τον γαύρο, ο οποίος μαρινάρεται για 48 ώρες και σερβίρεται με άγριο κρίταμο, ενώ η αέρινη focaccia γίνεται εξαιρετική συνοδός της νόστιμης ταραμοσαλάτας που έρχεται σε μορφή μους. Στις σαλάτες αξίζει να δοκιμάστε την παντζαροσαλάτα, στη βάση της οποίας συναντάμε pesto με miso και μελάνι σουπιάς, τσιπς από μήλο, αποξηραμένους λωτούς με μους από κατσικίσιο τυρί και σοκολάτα. Δημιουργικό και ιδιαίτερο και το σαγανάκι με γαρίδες κοιλάδας, σάλτσα από ντομάτα και μπισκ θαλασσινών, διαφόρων ειδών φύτρες και τυρί φέτα σε μορφή μους. Στα κρεατικά αξίζει ιδιαίτερα το κλέφτικο – αρνάκι που μαγειρεύεται αργά και σερβίρεται πάνω σε χώμα ελιάς με πουρέ πιπεριάς, τερίνα πατάτας και gel από διάφορα μυρωδικά. Ακόμα και ο γύρος παίρνει νέα μορφή στο μαγαζί –χοιρινή πανσέτα σιγομαγειρεμένη, η οποία γλασάρεται, ψιλοκόβεται και σερβίρεται με πίκλα κρεμμυδιού, μους γιαουρτιού και φρέσκια ντομάτα.

Στα γλυκά μη παραλείψετε το ιδιαίτερα γευστικό γαλακτομπούρεκο, έρχεται σε αποδομημένη μορφή με κρέμα γαλακτομπούρεκο σε σιφόν και τραγανά χειροποίητα φύλλα που σιροπιάζονται στην εντέλεια.

Πλατεία Τσόκρη 1, Κουκάκι, 210 9218 911

Σεϋχέλλες

Στην ποικιλόμορφη περιοχή του Μεταξουργείου, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στέκι πολλών φίλων του καλού μεζέ και ποτού, και σε ένα οίκημα όπου κάποτε στεγάζονταν οι στάβλοι του Όθωνα, βρίσκεται από το 2014 η γαστροταβέρνα Σεϋχέλλες της Άννας Ρεπούση. Η σάλα ζεστή και γεμάτη ζωντάνια, με ξύλινα τραπέζια και δοκάρια στην οροφή, πολύχρωμους τοίχους και πλακάκια και την μεγάλη ανοιχτή κουζίνα να δεσπόζει στο χώρο. Εξωτερικά, τραπέζια γύρω αλλά και απέναντι από το μαγαζί, πάνω στην όμορφη πλατεία Αυδής, δημιουργούν μία άκρως ξέγνοιαστη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Οι Σεϋχέλλες είναι ένα σύγχρονο, value for money οινομαγειρείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και τα δημιουργικά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, πιάτα. Σε περίοπτη θέση στον κατάλογο βρίσκεται μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πλούσια λίστα ελληνικών τυριών, από αλμυρά και βουτυράτα σε γεύση τυριά, όπως το παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και το κατσικίσιο κεφαλοτύρι Ίου, σε πιπεράτα και πικάντικα, όπως το γιδοτύρι και το λαδοτύρι Ζακύνθου, καθώς και σε πιο μαλακά τυριά, όπως το σεβρ Μετσόβου αλλά και σε αυτά που ψήνονται στα κάρβουνα, όπως το μαστέλο Χίου.

Στις σαλάτες αξίζει ιδιαίτερα να δοκιμάσετε τα μαυρομάτικα φασόλια που έρχονται ωραία μαγειρεμένα και δροσερά και παντρεύονται έξυπνα με το καπνιστό χέλι δημιουργώντας ένα εξαίσιο, γευστικά, πιάτο. Πολλά και άκρως γευστικά τα πιάτα με τα μεζεδάκια, ανάμεσά τους και η πληθωρική καπνιστή μελιτζάνα με ταχίνι και καραμελωμένη ντομάτα, το τραγανό χειροποίητο καλτσούνι με χόρτα, φέτα και φρέσκα μυρωδικά καθώς και τα ζουμερά σωτέ μανιτάρια Portobello με απάκι και ξηρό ανθότυρο Κρήτης.

Στα must πιάτα βρίσκονται και οι απολαυστικές και πλούσιες σε γεύση παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής – όμορφα βρασμένες σε λαχταριστή κόκκινη σάλτσα, σερβίρονται με απαλή και δροσερή γαλομυζήθρα. Από τα κρεατικά, που καταλαμβάνουν και το βασικό μέρος του μενού, ιδιαίτερης νοστιμιάς είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα που σιγομαγειρεύονται μέσα στη γάστρα με διάφορα μυρωδικά και έρχονται συνοδεία πεντανόστιμου πουρέ μελιτζάνας.

Στη λίστα των κρεατικών ξεχωρίζει, επίσης, το πιο ρουστίκ σε γεύση αρνίσιο κότσι με χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με πρόβειο τυρί. Ιδιαίτερης νοστιμιάς και άξια δοκιμής είναι και τα τρυφερά και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια που μαρινάρονται μέσα σε φινόκιο και κρόκο Κοζάνης. Για τους λάτρεις των αλίπαστων, το μαγαζί προσφέρει μια μικρή γκάμα από τα καλύτερα της Ελλάδας, ανάμεσα τους και ο καπνιστός τόνος, ο ξιφίας Καλύμνου και η Πολίτικη λακέρδα. Το χαλαρό σκηνικό, η ανέμελη ατμόσφαιρα και το φιλικό προσωπικό συμπληρώνουν όμορφα το γεύμα σας.

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, 211 1834 789

Διαβάστε ακόμα:

5 κορυφαίοι προορισμοί για ποιοτικό φαγητό κοντά στην Αθήνα

10 κορυφαίες ψαροταβέρνες στην Αθήνα -Παραδοσιακές ή μοντέρνες, με εξαίσια ποικιλία θαλασσινών

6 κορυφαίοι φούρνοι στην Αθήνα – Παραδοσιακοί, οικογενειακοί, σύγχρονα bakery και microbakery