Ένα πολυδιάστατο γαστρονομικό γεγονός που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία της ελληνικής κουζίνας πρόκειται να φιλοξενηθεί στη Λαχαναγορά του Ρέντη τον Μάιο του 2025.

15

Το «PLATO’S PLATE» αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη του πλούτου των ελληνικών γεύσεων μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που φέρνουν κοντά 23 διαφορετικές περιοχές της χώρας. Το φεστιβάλ προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα όχι μόνο ως γαστρονομική εμπειρία, αλλά και ως έκφραση πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής.

Σαββατοκύριακα γευσιγνωσίας ανά γεωγραφική περιοχή

Η εκδήλωση ξεκινά στις 3 Μαΐου και για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, με το καθένα να είναι αφιερωμένο σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας:

-3-4 Μαΐου: Νότια Ελλάδα

-10-11 Μαΐου: Κεντρική Ελλάδα

-17-18 Μαΐου: Βόρεια Ελλάδα

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Open Farm Agora, στην Πτέρυγα Καταναλωτή της Λαχαναγοράς Ρέντη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και να συμμετάσχουν σε μαγειρικά εργαστήρια και διαδραστικές παρουσιάσεις.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν, με απαραίτητη κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας openfarm.gr/platos-plate-events από τις 28 Απριλίου στις 10:00 π.μ.

Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού

Το γαστρονομικό φεστιβάλ θα κορυφωθεί με διήμερο συνέδριο στις 30 και 31 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών. Την πρώτη ημέρα, το συνέδριο θα εστιάσει στα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου LEADER/CLLD «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ».

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ένα σύγχρονο συμπόσιο που συνδυάζει γεύση, διάλογο και μουσική, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών γύρω από τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Η οινική παράδοση του Ρεθύμνου

​Ο χάρτης των τοπικών γεύσεων της Μήλου

Φτιάχνοντας παραδοσιακή χορτόπιτα με έναν ταλαντούχο σεφ στο Βουργαρέλι Άρτας