array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(405642)
["id"]=>
int(405642)
["title"]=>
string(84) "Φύλλα, Οι παραδοσιακοί ντολμάδες της Καλύμνου"
["filename"]=>
string(87) "Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["filesize"]=>
int(1745401)
["url"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["link"]=>
string(143) "https://www.travel.gr/food_and_drink/food-culture/i-gastronomiki-peripeteia-tis-kalymn/attachment/fylla-oi-paradosiakoi-ntolmades-tis-kalymnoy/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(129) "Φύλλα, οι παραδοσιακοί ντολμάδες της Καλύμνου/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(44) "fylla-oi-paradosiakoi-ntolmades-tis-kalymnoy"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(405616)
["date"]=>
string(19) "2024-10-07 10:07:12"
["modified"]=>
string(19) "2024-10-07 10:07:36"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(0)
["height"]=>
int(0)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(1)
["thumbnail-height"]=>
int(1)
["medium"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["medium-width"]=>
int(1)
["medium-height"]=>
int(1)
["medium_large"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(1)
["medium_large-height"]=>
int(1)
["large"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["large-width"]=>
int(1)
["large-height"]=>
int(1)
["1536x1536"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1)
["1536x1536-height"]=>
int(1)
["2048x2048"]=>
string(136) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Φύλλα-Οι-παραδοσιακοί-ντολμάδες-της-Καλύμνου.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1)
["2048x2048-height"]=>
int(1)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Μιρμιντζέλι: Η σαλάτα με το καλυμνιακό τυρί και παξιμάδι
Για μια γεύση από τα τοπικά προϊόντα της Καλύμνου, δοκιμάστε το μιρμιντζέλι, μια σαλάτα με καλυμνιακό τυρί, παξιμάδι, ντομάτα, κάπαρη και ελαιόλαδο. Το καλυμνιακό τυρί, φτιαγμένο από γάλα κατσίκας ή προβάτου, έχει μια πικάντικη γεύση και μια ελαφρώς σκληρή υφή που ταιριάζει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(405648)
["id"]=>
int(405648)
["title"]=>
string(56) "Παραδοσιακή Κουλούρα Καλύμνου"
["filename"]=>
string(67) "Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(434141)
["url"]=>
string(116) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-scaled.jpg"
["link"]=>
string(128) "https://www.travel.gr/food_and_drink/food-culture/i-gastronomiki-peripeteia-tis-kalymn/attachment/paradosiaki-koyloyra-kalymnoy/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(100) "Παραδοσιακή Κουλούρα Καλύμνου/Photo: Kωστής Αγγελόπουλος"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(29) "paradosiaki-koyloyra-kalymnoy"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(405616)
["date"]=>
string(19) "2024-10-07 10:08:56"
["modified"]=>
string(19) "2024-10-07 10:10:41"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1707)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(117) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(117) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-200x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(200)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(118) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-768x1152.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1152)
["large"]=>
string(118) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-683x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(683)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(116) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-scaled.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1024)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(116) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/10/Παραδοσιακή-Κουλούρα-Καλύμνου-scaled.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1366)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Μουούρι και κοκκινιστό: Οι κρεατικές απολαύσεις της καλυμνιακής κουζίνας
Οι λάτρεις του κρέατος θα λατρέψουν το μουούρι και το κοκκινιστό. Το μουούρι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο όπου ένα ολόκληρο κατσίκι γεμίζεται με ρύζι, συκωτάκια και μυρωδικά και ψήνεται αργά στον φούρνο. Το κοκκινιστό, από την άλλη, είναι κατσίκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας ένα λαχταριστό και μυρωδάτο φαγητό.
Κράμπενα: Τα λαχταριστά ντολμαδάκια με λάχανο
Τα κράμπενα, τα ντολμαδάκια με λάχανο, είναι μια ακόμη παραδοσιακή καλυμνιακή λιχουδιά. Φτιαγμένα με φύλλα λάχανου γεμισμένα με ρύζι και μυρωδικά, τα κράμπενα σερβίρονται συνήθως ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(390874)
["id"]=>
int(390874)
["title"]=>
string(24) "Γαστρονομία-4"
["filename"]=>
string(35) "Γαστρονομία-4-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(509838)
["url"]=>
string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-scaled.jpg"
["link"]=>
string(101) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ftiachnontas-fylla-kai-krampena-se-mia/attachment/gastronomia-4/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(1) "9"
["description"]=>
string(44) "Photo: Κωστής Αγγελόπουλος"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(13) "gastronomia-4"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(390869)
["date"]=>
string(19) "2024-08-13 09:09:27"
["modified"]=>
string(19) "2024-08-13 09:25:31"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1707)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(85) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(85) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-200x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(200)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-768x1152.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1152)
["large"]=>
string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-683x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(683)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-scaled.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1024)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/08/Γαστρονομία-4-scaled.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1366)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Τοπικά προϊόντα: Από τη θρύμπη μέχρι το μέλι
Πέρα από τα εξαιρετικά πιάτα, η Κάλυμνος φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα της. Η θρύμπη, ένα αρωματικό βότανο που φύεται στο νησί, χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές συνταγές, προσθέτοντας μια μοναδική γεύση και άρωμα. Το καλυμνιακό μέλι, παράγεται από τα άφθονα αγριολούλουδα του νησιού, είναι διάσημο για την εξαιρετική του γεύση και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Θαλασσινές γεύσεις: Αυγοτάραχο ξιφία, πάστα τόνου και καπνιστή σαρδέλα
Η Κάλυμνος προσφέρει μια πληθώρα νόστιμων θαλασσινών εδεσμάτων. Το αυγοτάραχο ξιφία, γνωστό ως «τρίμμα», είναι ένα αποξηραμένο αυγοτάραχο που τρίβεται πάνω από ζυμαρικά ή ψωμί για μια έντονη αλμυρή γεύση. Η πάστα λευκού τόνου και η καπνιστή σαρδέλα είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα και την ποιότητα των θαλασσινών του νησιού.
Διαβάστε ακόμα:
Εξερευνώντας τους γραφικούς οικισμούς της Καλύμνου
Η Κάλυμνος, το νησί της περιπέτειας: Αναρρίχηση, πεζοπορία και καταδύσεις
Οι υπέροχες παραλίες της Καλύμνου -Mια βουτιά για τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου