Για έκτη χρονιά, διοργανώνεται στη Ρόδο το δυναμικό Local Gourmet Festival 2024, θεσμός πλέον στο χώρο της γαστρονομίας, από το πολυβραβευμένο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa (22 -25 Ιουλίου). Φέτος, το φεστιβάλ είναι μια «Γυναικεία Υπόθεση», με τέσσερις κορυφαίες γυναίκες Chef της Ευρώπης να συμπράττουν με την γαστρονομική ομάδα του εστιατορίου.

12

Οι προσκεκλημένες chef θα δημιουργήσουν σε καθεμία από τις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ, ένα ξεχωριστό 4 hands μενού γευσιγνωσίας σε συνεργασία με την μπριγάδα του Noble. Το κάθε μενού θα αποτελείται από τα πιάτα των προσκεκλημένων chef και της ομάδας του Noble, με επικεφαλής τον executive chef του ξενοδοχείου Γιώργο Τρουμούχη και τον Head Chef του εστιατορίου Σπύρο Κουγιό.

Για την ιστορία, το Local Gourmet Festival ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σεφ Γιώργου Τρουμούχη και του ξενοδοχείου Elysium ως μια προσπάθεια να αναδειχθεί η τοπική ροδίτικη κουζίνα και ταυτοχρόνως να δοθεί κίνητρο στους νέους σεφ ώστε να ασχοληθούν την κουζίνα του τόπου τους. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και στην πορεία, η συνάντηση στις κουζίνες του εστιατορίου διάσημων Ελλήνων και ξένων σεφ με τους σεφ του Noble έγινε θεσμός και αποτέλεσε το έναυσμα για την ανάπτυξη μια νέας σημαντικής ροδίτικης γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου με καλεσμένη chef τη Vicky Sevilla από τη Βαλένθια της Ισπανίας και το εστιατόριο «Arrels». Η Vicky Sevilla το 2021 βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, καθιστώντας την τη νεότερη Ισπανίδα που έχει λάβει αυτή την διάκριση. Το 2023 έλαβε το βραβείο «Νέο Ταλέντο της χρονιάς» από τη διάσημη γαλλική λίστα «La Liste, Mediterranean édition», αναγνωρίζοντάς την ως ένα από τα νεότερα γαστρονομικά ταλέντα της Μεσογείου. Επίσης, κατέχει τον τίτλο «Καλύτερης Σεφ της Χρονιάς 2023» από την Ακαδημία Γαστρονομίας της Βαλένθια.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου προσκεκλημένη chef είναι η Marina Gasi από το Νόβιγκραντ της Κροατίας και το εστιατόριο «Marina», το οποίο προτείνει ο οδηγός MICHELIN. Η Chef Marina Gaši είναι μια δημιουργική, αυτοδίδακτη σεφ που έχει στο αίμα της τη μαγειρική παράδοση. Όπως λέει η ίδια «πάντα επιλέγω την αγάπη ως έμπνευση. Πραγματικά με ενδιαφέρει η αγάπη και ο σεβασμός. Αγάπη για την περιοχή μας, αγάπη για τα υλικά και φυσικά, αγάπη για τους καλεσμένους μας. Επειδή η μαγειρική είναι πάντα μια πράξη αγάπης, θέλω απλώς οι καλεσμένοι μας να έχουν το καλύτερο από εμάς».

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου καλεσμένη chef είναι η Letizia Vella από τη Μάλτα και από το εστιατόριο «The Golden Fork». H Letizia Vella σε λιγότερο από 6 μήνες λειτουργίας του εστιατορίου έλαβε το πρώτο MICHELIN Guide’s Point Of View της Μάλτας και επιλέχθηκε ως κριτής για το Master Chef Μάλτας. Το Golden Fork προσφέρει μια άνευ προηγουμένου γευστική εμπειρία στην καρδιά του Ραμπάτ της Μάλτας. H chef Letizia Vella γοητεύεται από τη φύση, εμπνέεται συνεχώς από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα καθώς και από την εξαίσια μεσογειακή.

Το Φεστιβάλ κλείνει την Πέμπτη 25 Ιουλίου με προσκεκλημένη chef την Isabella Potì από το Λέτσε της Ιταλίας και το εστιατόριο «Bros» βραβευμένο με 1 αστέρι Μichelin. Η chef Isabella Potì είναι μία από πιο εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες της Ιταλίας. Είναι συνιδιοκτήτρια με τον σύζυγο της Floriano Pellegrino, του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου «Bros» στο Λέτσε, της «Roots Trattoria» στο Scorrano, του πρακτορείου μάρκετινγκ «Pellegrino Brother» και πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι «Bros Rugby Club».

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γαστρονομικό event και για κρατήσεις, στην ιστοσελίδα του εστιατορίου www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Διαβάστε ακόμα:

H πολυσύνθετη αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης της Ρόδου

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου

Δραστηριότητες στη Ρόδο