Κάθε προορισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έχει πολλά πρόσωπα, έναν χαρακτήρα πολύπλευρο. Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, ανακαλύπτουμε κάτι διαφορετικό για τον ίδιο και τον εαυτό μας.
Κάποιοι προορισμοί είναι συνδεδεμένοι στη συνείδησή μας κυρίως με το καλοκαίρι. Αυτή η «στενή», όμως, οπτική, μπορεί να μας στερήσει αναπάντεχα συναρπαστικές στιγμές από την επαφή μας μαζί τους, τους υπόλοιπους μήνες.
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης, είναι ένας από αυτούς τους προορισμούς. Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να ταξινομηθεί. Δεν έχει εποχή. Είναι αυθεντικός, δεν εφησυχάζει και συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό του. Εξελίσσεται δείχνοντας την αστείρευτη ευφυΐα του. Κλείνει μέσα του «τέσσερις εποχές» κι όλη την φιλοσοφία της απόλαυσης. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σας περιμένει και τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο για την δημιουργία αναμνήσεων διαθέτοντας ό,τι χρειάζεται ένας προορισμός για να προσφέρει ποιότητα στον προσωπικό μας χρόνο.
Ένα κόσμημα που στολίζει την Αθηναϊκή Ριβιέρα και λάμπει με την αίγλη του.
Βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας και 24χλμ. μακριά από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι παροχές του σε διαμονή και εστίαση καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ένα καταφύγιο ηρεμίας και ξεκούρασης αγκαλιασμένο από πεύκα που μας συνδέει με την φύση.
Τα εστιατόρια του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σας δίνουν έναν ξεχωριστό λόγο για να τα επισκεφθείτε αυτή την εποχή. Χτίζουν μια γαστρονομική γέφυρα, ενώνοντας μοναδικά το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας. Διακεκριμένοι σεφ δημιουργούν πιάτα με συναίσθημα μέσα σε ένα ονειρώδες διακοσμητικό σκηνικό μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.
Matsuhisa Athens, ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς γαστρονομικούς προορισμούς
Ένα αναμμένο τζάκι, ένα παράθυρο με θέα το απέραντο γαλάζιο κι ένα πιάτο με γεύσεις φτιαγμένες για μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά όσων συγκινούνται από την υψηλή γαστρονομία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μια ιστορία απόλαυσης που θα ζήσετε στο Matsuhisa Athens. Το πολυβραβευμένο εστιατόριο που τιμά την φιλοσοφία της japanese fusion κουζίνας του διάσημου Nobu, σας περιμένει στο cosy περιβάλλον του και την χειμερινή περίοδο.
Πλούσιες γεύσεις που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις, σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, διαμορφωμένο με τους πιο σύγχρονους διακοσμητικούς όρους συνθέτουν την ανάμνηση που χαράσσει στο μυαλό των επισκεπτών του το εστιατόριο.
Matsuhisa Sundays
Κάθε Κυριακή, οι λάτρεις του μενού και της φιλοξενίας του εστιατορίου μπορούν να απολαμβάνουν early lunch στον αγαπημένο τους γαστρονομικό προορισμό.
Στο high-end μενού του Executive Chef, Τόνυ Βρατσάνου και του Head Chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου προστίθενται signature cocktails και premium spirits που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στον γοητευτικά διαμορφωμένο χώρο του Umi Bar, του πρώτου bar διεθνώς με την υπογραφή του Matsuhisa.
Aπό τις 4 Νοεμβρίου, τα Food & Wine Pairings επιστρέφουν στο Matsuhisa Athens. Για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε ένα ξεχωριστό ολοκληρωμένο μενού πέντε αγαπημένων signature πιάτων του εστιατορίου, συνδυάζοντάς το με τα κρασιά γνωστών παραγωγών του ελληνικού αμπελώνα, στην τιμή των 100€ ανά άτομο.
Οι οινοπαραγωγοί που θα συμμετέχουν φέτος στα Food & Wine Pairings του Νοεμβρίου στο Matsuhisa Athens είναι: Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος Σαντορίνη (4/11), Οινοποιείο Δαλαμάρα (11/11), Κτήμα Lacovino (18/11) και Κτήμα Οινοτρόπαι (25/11).
Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 896 0510
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 19:30-00:30, Κυριακή 13:30-23:00 www.matsuhisaathens.com
Tα καλύτερα brunch sessions της πόλης είναι στο Μercato
To meeting point της παραδοσιακής ιταλικής γαστρονομίας και της urban κουλτούρας του brunch, βρίσκεται στο Mercato. Η θέα στον Σαρωνικό από τον 5ο όροφο του Nafsika στο Four Seasons Astir Palace Athens θέλει να αλλάξει το χρώμα στις φθινοπωρινές Κυριακές. Προϊόντα διαλεγμένα με βάση την αγνή πρώτη ύλη από τον Ιταλό chef, Sergio Favata είναι τα συστατικά που συνθέτουν το πολυεπίπεδο μενού του εστιατορίου που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό foodie.
Μία μεγάλη ποικιλία artisanal τυριών και αλλαντικών, ολόφρεσκες σαλάτες και antipasti, oyster bar και ψαρικά από τον μπουφέ, ενώνονται με ισορροπία με παραδοσιακές γεύσεις κλασικού brunch όπως είναι το US Prime Beef Burger και τα «Mercato» Eggs Benedict, αλλά και με γεύσεις ιταλικού ύφους, όπως το Risotto alla Milanese ή τα Lasagna Vegetariana με βελουτέ παρμεζάνας και καπνιστό Scamorza.
Το Live BBQ station που έχει προστεθεί, προσφέρει ποικιλία κρεάτων σε premium κοπές, φρέσκα θαλασσινά και λαχανικά εποχής. Το πληθωρικό μενού ολοκληρώνεται από πρωτότυπα ορεκτικά, ευφάνταστα αλλά και all time classic cocktails και εντυπωσιακά επιδόρπια. Ξεχωρίζει η Triple Chocolate Mousse και το «πειραγμένο» Mercato Tiramisu.
Οι καλαίσθητοι χώροι του κεντρικού εστιατορίου, της spritzeria και της βεράντας που εξασφαλίζει μια μοναδική θέα, σας περιμένουν από τις 13:00 έως τις 16:30 για μια γαστρονομική εμπειρία που ανεβάζει το επίπεδο στα brunch της πόλης.
Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 8901000
Τιμή : 85€ ανά άτομο
Ένα γαστρονομικό ταξίδι σε Αθήνα, Παρίσι και Los Angeles με όχημα το Beefbar Athens
To γαστρονομικό παιδί του ιδιοφυούς enterpreneur, Riccardo Giraudi έγινε ένας ακόμα σταθμός στο γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρει η Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οι αναπάντεχες προτάσεις του ταλαντούχου chef, Παναγιώτη Ρέτζη, συναντούν την street food φιλοσοφία και comfort food επιλογές που ισορροπούν ανάμεσα στην πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα της παράδοσης.
Το BeefBar Athens υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Los Angeles.
Πρωταγωνίστρια του lunch menu, που σερβίρεται από τις 13:00 έως τις 16:00, είναι η αποκλειστική συνεργασία του Beefbar με την iconic αλλά και μυστική sauce Relais de Paris.
Iconic Steak, Tender Veal και Chicken Supreme συνοδεύονται από την Sauce Originale Relais de Paris, ενώ ταυτόχρονα τη γεύση του Double Relais Cheeseburger απογειώνεται με μια νόστιμη κρέμα. Η ποικιλία των επιλογών που προσφέρει το BeefBar Athens τον καθιστά έναν ξεχωριστό business lunch προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν ένα γευστικό διάλειμμα μέσα στην πολύ απαιτητική ημέρα τους.
Τα meat oriented brunch menus έχουν στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των foodies. Γλυκές και αλμυρές comfort δημιουργίες κυριαρχούν. Εμπνευσμένα cocktails δίνουν το δικό τους στίγμα στο brunch μενού και η θέα στον Σαρωνικό από την βεράντα του BeefBar Athens δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Οι νέες, αναβαθμισμένες προτάσεις από εμπνευσμένα cocktails που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα και πρωτοτυπία, δίνουν το δικό τους στίγμα στο brunch του Beefbar Athens. Έτσι, οι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να συνοδεύσουν το γεύμα τους με classic cocktails σε μια minimal twisted Beefbar εκδοχή, απολαμβάνοντας την ανεπανάληπτη θέα στον Σαρωνικό από τη βεράντα του Beefbar Athens.
Signature και πολυσυζητημένα πιάτα, όπως το Αμερικάνικο Black Angus Chateaubriand, η εντυπωσιακή Wagyu Tomahawk από την Αυστραλία και το διάσημο Kobe Beef Emperor’s Cut από την Ιαπωνία συνοδεύονται από τις πιο ξεχωριστές comfort food επιλογές. Τον Νοέμβριο, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό για dinner Τετάρτη με Κυριακή, 19:30-01:00.
Tηλ κρατήσεων: +30 210 96 70 700, www.beefbar.com
Το «Pelagos» των εκλεκτών θαλασσινών γεύσεων
Με έμπνευση από τη Μεσόγειο και εστιάζοντας στις τοπικές γεύσεις, το εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Astir Palace συστήνει μια δική του πρόταση για την ανάδειξη μιας ομολογουμένως απαιτητικής πρώτης ύλης, των θαλασσινών.
Ο σεφ Luca Piscazzi, με «μάρτυρα» τον Σαρωνικό Κόλπο, «ορκίζεται» ενώπιων των foodies να προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστές τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Φρέσκα ψάρια σε απροσδόκητους συνδυασμούς συνοδεύονται από πρωτότυπα ορεκτικά, βασισμένα στις ωμές πρώτες ύλες.
Το μενού συμπληρώνεται από το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef, ενώ δροσιστικά επιδόρπια αφήνουν μια ανάλαφρη επίγευση στην εμπειρία του γεύματος.
Ο σεφ, επιμένοντας στην ουσιαστική ανάδειξη της πλούσιας γεύσης και των αρωμάτων των εκλεκτών πρώτων υλών και αποφεύγοντας τους μαγειρικούς εντυπωσιασμούς, καινοτομεί και πειραματίζεται εκτοξεύοντας την δυναμική του κάθε πιάτου. Εφαρμόζοντας στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές συνυφασμένες με την επεξεργασία του κρέατος, καταθέτει την προσωπική του φιλοσοφία που υπόσχεται να σας γοητεύσει.
«Εξασφαλίζουμε τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Αν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι, θα σερβίρουμε το ωμό μέρος, θα φτιάξουμε κρέμα από την κοιλιά και, αν έχει αυγά, θα τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε bottarga (αυγοτάραχο). Τα ψάρια, όπως τα λαχανικά, έχουν εποχικότητα. Ζητώ πάντα από τον ψαρά μου να μου υποδείξει ο ίδιος ποια ψάρια να χρησιμοποιήσω» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Luca Piscazzi.
Εκλεκτά starters κάνουν την αρχή στο γευστικό ταξίδι: ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba και παγωτό από φιστίκι και φύλλα δάφνης ξεχωρίζουν. Προχωρώντας στα signature πιάτα συναντάμε λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι.
Τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα, προσφέρουν ολοκληρωμένους γευστικούς συνδυασμούς. Στη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, ξεχωριστές ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.
H σύνδεση του εστιατορίου με τη θάλασσα καθρεπτίζεται και στο design του που υπογράφει η ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design, Μartin Brudnizki Design Studio. To Martini Bar του Pelagos αποτελεί μια αναφορά στην δεκαετία του ‘60 και την ιστορία του ξεχοδοχείου που έχει φιλοξενήσει πρόσωπα που άφησαν το αποτύπωμά τους στο διεθνές jet set. Έμπειροι mixologist δημιουργούν πρωτότυπα cocktails με premium ποτά, φρέσκους χυμούς και βότανα της Μεσογείου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 19:00-22:00
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο +30 21 0890 1190
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης περιμένει τους επισκέπτες του για να γνωρίσουν τα πολλά πρόσωπά του. Τις γεύσεις, τις εικόνες, τους ανθρώπους του. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens υπόσχεται μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία που κινεί αισθήσεις και συναισθήματα.