Αυτή η πόλη της νότιας Ρόδου έχει μια ομορφιά. Μια άγρια αλλά εντυπωσιακή ομορφιά. Από αυτές που μένουν γραμμένες στην μνήμη με το που τις αντικρίσεις. Δεν είναι μόνο το βραχώδες περιβάλλον της, είναι και η Ακρόπολη, που στέκει εκεί πάνω από τα γραφικά άσπρα σπίτια του οικισμού, με το ναό της Λίνδιας Αθήνας να στέκει εκεί για αιώνες και να γίνεται σύμβολο της πόλης. Όμως, πέρα από την μεγάλη ιστορία που έχει αυτός ο τόπος, έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομία που δεν είναι τόσο γνωστή.
Θέλετε γιατί το τουριστικό της κομμάτι άνθισε περισσότερο και τα εστιατόρια που έμειναν πιστά στην ελληνική, ποιοτική κουζίνα με τοπικά προϊόντα είναι λίγα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή σε αυτό, που βγάζει στην επιφάνεια το νόστιμο πλούτο που κρύβει η Λίνδος. Και αυτό οφείλεται κυρίως στους νέους Ροδίτες σεφ, και όχι μόνο, που έβαλαν ξανά στο προσκήνιο την τοπική τους κουζίνα.
Κάθε φορά που βρίσκομαι σε αυτή τη μικρή, ζεστή πόλη, χαίρομαι να επισκέπτομαι συγκεκριμένα εστιατόρια, τα οποία χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και καλύτερα. Κάποια είναι διαχρονικά, όπως ο Μαυρίκος (Τηλ. 2244031232) στην κεντρική πλατεία της Λίνδου. Μιλάμε για ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά που εδώ και δεκαετίες δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(269479)
["id"]=>
int(269479)
["title"]=>
string(8) "mavrikos"
["filename"]=>
string(20) "mavrikos-scaled.jpeg"
["filesize"]=>
int(493947)
["url"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-scaled.jpeg"
["link"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/i-nostimi-lindos-oi-6-kalyteres-diey/attachment/mavrikos/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(57) "«Μαυρίκος»/Photo: Βασίλης Δημαράς"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "mavrikos"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(269432)
["date"]=>
string(19) "2023-08-31 11:28:25"
["modified"]=>
string(19) "2023-08-31 11:28:56"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-225x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-768x1024.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-768x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-1152x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/mavrikos-1536x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Οι αδερφοί Μαυρίκος, Δημήτρης και Μιχάλης, θα σας έλεγα ότι είναι από τους θεματοφύλακες της ροδίτικης κουζίνας και όλα αυτά τα χρόνια στα τραπέζια του εστιατορίου τους έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες διάσημες προσωπικότητες. Το δυνατό τους σημείο είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά που προέρχονται από την γύρο περιοχή. Η κοιλιά του τόνου με την δροσερή πατατοσαλάτα αλλά και τα linguini με αυγοτάραχο, που το θέλουν το πιπέρι τους, είναι δύο πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε ανάμεσα στα πολλά καλά που σερβίρουν.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(269486)
["id"]=>
int(269486)
["title"]=>
string(6) "cesar2"
["filename"]=>
string(18) "cesar2-scaled.jpeg"
["filesize"]=>
int(627346)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-scaled.jpeg"
["link"]=>
string(92) "https://www.travel.gr/food_and_drink/i-nostimi-lindos-oi-6-kalyteres-diey/attachment/cesar2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(52) "César Meze Bar/Photo: Βασίλης Δημαράς"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(6) "cesar2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(269432)
["date"]=>
string(19) "2023-08-31 11:29:42"
["modified"]=>
string(19) "2023-08-31 11:30:30"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-225x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-768x1024.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-768x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-1152x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/cesar2-1536x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Στο δρόμο προς την Ακρόπολη, σχεδόν στο τέλος του οικισμού, βρίσκεται το César Meze Bar (Τηλ. 2244031410) που διαθέτει μια όμορφη ταράτσα. Εκεί, ο σεφ Σταύρος Κουστούδης δίνει μια πιο δημιουργική ματιά σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και από τα πιάτα του δεν λείπει η νοστιμιά. Όπως για παράδειγμα, τα γεμιστά που σερβίρονται με μια σούπα χωριάτικης σαλάτας (τύπου gazpacho) αλλά και τα tacos που φτιάχνονται από την ροδίτικη πίτα και γεμίζονται με γύρο τόνου.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(269496)
["id"]=>
int(269496)
["title"]=>
string(6) "akres2"
["filename"]=>
string(18) "akres2-scaled.jpeg"
["filesize"]=>
int(476782)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-scaled.jpeg"
["link"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/i-nostimi-lindos-oi-6-kalyteres-diey/attachment/akres2-2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(68) "Το εστιατόριο Akres/Photo: Βασίλης Δημαράς"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "akres2-2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(269432)
["date"]=>
string(19) "2023-08-31 11:31:49"
["modified"]=>
string(19) "2023-08-31 11:32:55"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-225x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-768x1024.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-768x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-1152x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/akres2-1536x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Σε μια άλλη ταράτσα, σε εκείνη του εστιατορίου Akres, το menu είναι εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές συνταγές που έφτιαχναν οι γιαγιάδες στα γύρω χωριά, αλλά με μια πιο σύγχρονη ματιά. Στην κουζίνα του συναντάμε δύο νεαρούς Ροδίτες σεφ, τον Αργύρη Γιαννόπουλο και τον Βασίλη Διάκουλα, οι οποίοι κάνουν μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Ωραία πιάτο ήταν οι μανίτες (μανιτάρια) σε διάφορες μορφές: σε πίκλα, σε ζύμωση, ωμά, όπως και οι μακαρούνες με το λινδιακό γαριδάκι.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(269468)
["id"]=>
int(269468)
["title"]=>
string(8) "5senses2"
["filename"]=>
string(20) "5senses2-scaled.jpeg"
["filesize"]=>
int(374734)
["url"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-scaled.jpeg"
["link"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/i-nostimi-lindos-oi-6-kalyteres-diey/attachment/5senses2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(74) "Το εστιατόριο Five Senses/Photo: Βασίλης Δημαράς"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "5senses2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(269432)
["date"]=>
string(19) "2023-08-31 11:26:41"
["modified"]=>
string(19) "2023-08-31 11:27:33"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-225x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-768x1024.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-768x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-1152x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/5senses2-1536x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Λίγο πιο έξω από τη Λίνδο και στο εστιατόριο Five Senses του ξενοδοχείο Lindos Blu ο σεφ Δημήτρης Κονταράτος πάει ένα βήμα παρακάτω την παραδοσιακή κουζίνα, την μπερδεύει με τεχνικές και με σύγχρονες τάσεις και παρουσιάζει ένα μενού που κρύβει μπόλικη νοστιμιά και πολύ μα πολύ ενδιαφέρον. Η κροκέτα από σιμιακό γαριδάκι, το σουπιοκαλάμαρο που γεμίζεται από παστουρμά και η φούσκα που μυρίζει θάλασσα είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχώρισα. Και αν βάλετε στην εξίσωση και τη φανταστική θέα που προσφέρει το ωραίο μπαλκόνι του εστιατορίου τότε θα καταλάβετε γιατί θα πρέπει να δειπνήσετε εκεί.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(269500)
["id"]=>
int(269500)
["title"]=>
string(4) "gaea"
["filename"]=>
string(16) "gaea-scaled.jpeg"
["filesize"]=>
int(515721)
["url"]=>
string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-scaled.jpeg"
["link"]=>
string(90) "https://www.travel.gr/food_and_drink/i-nostimi-lindos-oi-6-kalyteres-diey/attachment/gaea/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(45) "«Gaea»/Photo: Βασίλης Δημαράς"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(4) "gaea"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(269432)
["date"]=>
string(19) "2023-08-31 11:36:50"
["modified"]=>
string(19) "2023-08-31 11:37:31"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-225x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-768x1024.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-768x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-1152x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/gaea-1536x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Επίσης, στο «παραθαλάσσιο» ξενοδοχείο Lindos Aqua Terra και στο εστιατόριο Gaea, στα Βλυχά, ο νεαρός σεφ Ιάσωνας Στούπας βάζει τεχνική, φαντασία και ελληνικά προϊόντα στα πιάτα του. Η διαφορετική χορτόπιτα του με την έντονη βοτανικότητα, η γεμιστή πιπεριά με την ελαφρώς καυτερή γέμιση, ο λαχανοντολμάς με τα θαλασσινά αλλά και το αρνί φρικασέ, αξίζουν την προσοχή σας.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(269504)
["id"]=>
int(269504)
["title"]=>
string(6) "hellas"
["filename"]=>
string(18) "hellas-scaled.jpeg"
["filesize"]=>
int(439733)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-scaled.jpeg"
["link"]=>
string(92) "https://www.travel.gr/food_and_drink/i-nostimi-lindos-oi-6-kalyteres-diey/attachment/hellas/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(47) "«Hellas»/Photo: Βασίλης Δημαράς"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(6) "hellas"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(269432)
["date"]=>
string(19) "2023-08-31 11:38:11"
["modified"]=>
string(19) "2023-08-31 11:38:33"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1920)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-225x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-768x1024.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-768x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-1152x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/hellas-1536x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1536)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Τέλος, στο χωρίο Πεύκους, από την άλλη μεριά της Λίνδου, βρίσκεται είναι το εστιατόριο Hellas, στο οποίο ο σεφ Κυριάκος Ιακωβίδης μαζί με την Ειρήνη Γεωργουδιού πατούν στην γευστική παράδοση του νησιού, αναβιώνουν παλιές συνταγές και παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές που συμβαδίζουν με την εποχή. Έτσι, για παράδειγμα τα γιαπράκια, τα φτιάχνουν με κυκλαμινόφυλλα, το παστίτσιο γίνεται με θαλασσινά και το λινδιακό γαριδάκι σερβίρεται με παντζάρια και μια νόστιμη σκορδαλιά.
Η Λίνδος, λοιπόν, έκτος από τουριστικό ενδιαφέρον έχει και γαστρονομικό ή αν θέλετε καλύτερα, γευστικό. Δεν ξεχνάει την παράδοση της και από ότι φαίνεται προσπαθεί να πετάξει τον τουριστικό χαρακτήρα της. Και μη νομίζετε ότι τώρα που μπαίνει ο Σεπτέμβρης βγαίνε εκτός εποχής. Ίσα ίσα. Είναι μια καλή εποχή για να πάτε στη Ρόδο – η Aegean έχει αρκετές, καθημερινές πτήσεις και σε μια ώρα βρίσκεστε στο νησί – και να χαρείτε τις ζεστές ακόμα μέρες μιας και το καλοκαίρι αργεί να φύγει από το νησί.
Διαβάστε ακόμα:
Πηγές Καλλιθέας: Το εμβληματικό αξιοθέατο της Ρόδου με τα ιαματικά νερά
«Γεννήθηκα σ’ ένα από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου» – Η Ρόδος του ηθοποιού Κωστή Σαββιδάκη
Άγιος Παύλος: Μπάνιο σε σμαραγδένια νερά, με θέα την αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου