Ενα πολύ ενδιαφέρον γαστρονομικό Φεστιβάλ οργανώνει το πολυβραβευμένο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa στη Ρόδο (25 – 28 Ιουλίου).
Πέντε καταξιωμένοι Έλληνες chef που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού έρχονται στο Noble και συνυπάρχουν γαστρονομικά με την ομάδα του εστιατορίου, συν-δημιουργώντας μοναδικά μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα στη λογική ενός 4-hand dinner.
Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και προώθηση της ροδίτικης γαστρονομίας, η προώθηση των μικρών παραγωγών, η προβολή των τοπικών προϊόντων, και η ενθάρρυνση νέων chef να ασχοληθούνενεργά με την τοπική γαστρονομία.
Κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 6 πιάτων: Τρία πιάτα του προσκεκλημένου chef εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα και 3 πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο που θα προέρχονται από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble).
Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με προσκεκλημένο τον Άγγελο Λάντο, chef de cuisine στη βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin Σπονδή, τον οποίο θα συνοδεύσει ο διακεκριμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης.
Την Τρίτη 26 Ιουλίου, προσκεκλημένος είναι o Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και FNL εστιατόριο “Patio” του ξενοδοχείου Margi στην Αθήνα.
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι ο Πάνος Δήμου, chef έρευνας και ανάπτυξης στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin El Celler de Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον Τάσο Στεφάτο, executive chef στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και FNL εστιατόρια Petra και Elements του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης.
Περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε έγκαιρα την κράτηση σας- λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο www.localgourmetfestival.com.
Διαβάστε ακόμα
Δημήτρης & Μιχάλης Μαυρίκος: Οι θεματοφύλακες της Ροδιακής γαστρονομίας
Ενα μεσημέρι στο “Sole Giaguaro”, το εστιατόριο του Τζιοβάνι Σκαράτζι στη Ρόδο
Κοσκινού: Η θεματοφύλακας της λαϊκής παράδοσης στη Ρόδο