Αυλαία έχει σηκώσει εδώ και λίγο καιρό το all day εστιατόριο «Mia’s», βάζοντας τη δική του πινελιά στο γευστικό χάρτη της Σαντορίνης.

8

Αντλώντας έμπνευση ως προς την ονομασία του από το υποκοριστικό της γιαγιάς της ιδιοκτήτριας, Μαρίας Κυριακού, που αποκαλούνταν χαϊδευτικά Μία, το εστιατόριο ξεδιπλώνει την ξεχωριστή του προσωπικότητα από το πρωί σε δύο λευκοντυμένες βεράντες της Οίας.

Ο κατάλογος του brunch που σερβίρεται μέχρι αργά, ανοίγει την όρεξη για εκλεκτό specialty coffee αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα που ποντάρουν στο ελληνικό στοιχείο όπως τα αυγά ποσέ με στάκα και κρουτόν πατάτας, η τάρτα με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, το ελληνικό γιαούρτι με χειροποίητη granola και μαρμελάδα βατόμουρο, το φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με τοματίνια αλλά και μια πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχας για όσους προτιμούν τις γλυκές γεύσεις.

Ελληνικό χαρακτήρα σε μοντέρνο αμπαλάζ έχει επίσης ο κύριος κατάλογος του εστιατορίου, που σερβίρεται την ώρα του μαγικού ηλιοβασιλέματος κι έχει δημιουργήσει η ταλαντούχα σεφ Αυγερία Σταπάκη με chef de cuisine την Έλλη Μιτράι.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(19601)
      ["id"]=>
      int(19601)
      ["title"]=>
      string(8) "Mias (1)"
      ["filename"]=>
      string(17) "Mias-1-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(356591)
      ["url"]=>
      string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(93) "https://www.travel.gr/food_and_drink/mias-to-neo-estiatorio-tis-santorinis/attachment/mias-1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "2"
      ["description"]=>
      string(83) "Ο κατάλογος του brunch που σερβίρεται μέχρι αργά"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(6) "mias-1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(19589)
      ["date"]=>
      string(19) "2021-08-25 15:20:57"
      ["modified"]=>
      string(19) "2021-08-26 08:29:44"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Mias-1-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Την αρχή κάνουν ορεκτικά όπως για παράδειγμα ένα σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι και ψητές πιπεριές ή μια σιφνέικη ρεβυθάδα ενισχυμένη με κουρκουμά, μους ταραμά και χειροποίητη μπρεζάολα από τονάκι Αλοννήσου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει κύριες προτάσεις με ελληνική έμπνευση σαν το παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά και νιφάδες από αρσενικό Νάξου.

Υπάρχει επίσης μια σειρά πιάτων που ψήνονται σε ξυλόφουρνο Josper, με επιλογές όπως η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα Ελασσόνας, που ωριμάζει για 40 ημέρες, αλλά και το κοκοράκι που γαρνίρεται με φρέσκια μαύρη τρούφα και μυρωδικά.

Φυσικά δεν λείπουν τα ενδιαφέροντα signature cocktails που ενσωματώνουν και αυτά πολλά ελληνικά συστατικά, όπως το Sanoudou με λικέρ μαστίχας, τσίπουρο και γιαούρτι, ενώ η λίστα κρασιού που δημιούργησε ο διακεκριμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης περιλαμβάνει περί τις 250 ετικέτες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και προσφέρει πολλές επιλογές και σε ποτήρι.

Οία, Σαντορίνη, 2286072072, www.mias.gr