Η Καβάλα συναρπάζει τους επισκέπτες της, τόσο με τη συνεχή της παρουσία από την αρχαιότητα έως το σήμερα, όσο και με τη βαθιά σύνδεσή της με τη φύση, παρέχοντας εξαιρετικές επιλογές φιλοξενίας σε κάθε πεδίο της ανθρώπινης εμπειρίας.

34

Με στέρεα βάση τις καλές πρώτες ύλες, την γνήσια αγάπη για την νοστιμική παράδοση αφενός και την αγάπη για την καινοτομία αφετέρου, στην Καβάλα καταγράφονται όλες εκείνες οι νέες μαγειρικές τάσεις που την αναδεικνύουν σε γαστρονομικό προορισμό αυθύπαρκτο και αυτόνομο.

Θέλοντας ακριβώς να αποτυπώσει με τον πλέον διαυγή τρόπο τον γαστρονομικό χάρτη της Καβάλας, το travel.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην αρχοντική πόλη της Βόρειας Ελλάδας.

Ιμαρέτ

Στο restaurant του εμβληματικού Imaret, του κτηρίου που αποτέλεσε ισλαμικό κέντρο και σήμερα λειτουργεί με τη διττή ιδιότητα του ξενοδοχείου και του μουσείου, το ομώνυμο εστιατόριο προσφέρει πλήρες γεύμα υψηλού επιπέδου, βασισμένο σε προϊόντα τοπικών παραγωγών.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(331702)
      ["id"]=>
      int(331702)
      ["title"]=>
      string(10) "Imaret (1)"
      ["filename"]=>
      string(14) "Imaret-1-1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(368599)
      ["url"]=>
      string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1.jpg"
      ["link"]=>
      string(102) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-kalyteres-epiloges-gia-fagito-stin-kavala/attachment/imaret-1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(40) "Ιμαρέτ/Photo: John Gouzidis/mageme"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "imaret-1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(331033)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-09 10:47:32"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-12 09:48:19"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1638)
      ["height"]=>
      int(1638)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1-300x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1-768x768.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(768)
        ["large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1-1024x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1-1536x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1536)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/Imaret-1-1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1638)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1638)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Προτιμήστε το ιδανικά ψημένο ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας και κλείστε με την κλασική αλλά σταθερά πεντανόστιμη επιλογή του σουφλέ σοκολάτας με παγωτό.

Imaret restaurant, Πουλίδου 30, Καβάλα/ τηλ: 2510 620151

ATOPO bistronomy

Πραγματική έκπληξη για τα δεδομένα της πόλης, το ATOPO bistronomy, με τα πιάτα του Στέφανου Γκουζίδη να διακρίνονται για τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα τους και τις τεχνικές υψηλής γαστρονομίας, θα σας φέρει εν προκειμένω σε επαφή με τις αρετές του fine dining.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(330066)
      ["id"]=>
      int(330066)
      ["title"]=>
      string(9) "atopo new"
      ["filename"]=>
      string(13) "atopo-new.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(31618)
      ["url"]=>
      string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new.jpg"
      ["link"]=>
      string(94) "https://www.travel.gr/experiences/empeiries-poy-axizei-na-zisete-stin-ka/attachment/atopo-new/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "21"
      ["description"]=>
      string(34) "ATOPO/Photo: John Gouzidis/Imageme"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(9) "atopo-new"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(330000)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-05 12:01:38"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-12 09:49:05"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(710)
      ["height"]=>
      int(960)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new-222x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(222)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(710)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(710)
        ["large-height"]=>
        int(960)
        ["1536x1536"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(710)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(960)
        ["2048x2048"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/atopo-new.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(710)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(960)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Εδώ, θα βρείτε τα εποχικά υλικά να αναδεικνύονται σε πιάτα, όπως η χοιρινή μπριζόλα λαιμού με πουρέ μελιτζάνας, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο και το vitello tonnato. Θα βρείτε και μια λίστα από φρουτώδη, ώριμα κρασιά με έντονη οξύτητα, ικανά να συνοδεύσουν ιδανικά ψάρια, όστρακα, λευκά κρέατα και πικάντικα πιάτα.

ATOPO, Λάμπρου Κατσώνη 1, Καβάλα/ τηλ: 251 062 0280

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(331656)
      ["id"]=>
      int(331656)
      ["title"]=>
      string(18) "bostani-gastronomy"
      ["filename"]=>
      string(22) "bostani-gastronomy.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(333801)
      ["url"]=>
      string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy.jpg"
      ["link"]=>
      string(112) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-kalyteres-epiloges-gia-fagito-stin-kavala/attachment/bostani-gastronomy/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(18) "Bostani Gastronomy"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(18) "bostani-gastronomy"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(331033)
      ["date"]=>
      string(19) "2024-02-09 10:03:09"
      ["modified"]=>
      string(19) "2024-02-09 10:03:29"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1287)
      ["height"]=>
      int(1558)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy-248x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(248)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy-768x930.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(930)
        ["large"]=>
        string(80) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy-846x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(846)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(81) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy-1269x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1269)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/02/bostani-gastronomy.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1287)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1558)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Bostani Gastronomy

Μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς πλατανόδασος, μόλις 20 λεπτά απόσταση με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Καβάλας, κλασικά και σύγχρονα πιάτα ελληνικής κουζίνας βρίσκουν την σωστή εκδοχή τους στο Bostani Gastronomy. Λαχανοντολμάδες με κρέμα λεμονιού και λάδι άνηθου, χοιρινά μάγουλα πρασοσέλινο με κρέμα αβγολέμονο, κρέμα στάκας με αβγά είναι τα δυνατά πιάτα του μαγαζιού που πιστεύει στους ντόπιους παραγωγούς και τα εποχικά υλικά.

Bostani Gastronomy, Μουσθένη, Καβάλα/τηλ: 2592 093526

Το Ναυπηγείον

Δίπλα στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, υπάρχει ένα σημείο που είναι το τελευταίο το οποίο θα περιμένατε να προσφέρεται φαγητό. Στην ανατολική υπήνεμη πλευρά της χερσονήσου της Καβάλας, στο μικρό ναυπηγείο όπου σήμερα συνεχίζεται η τέχνη της κατασκευής, συντήρησης και επιδιόρθωσης ξύλινων κυρίως, παραδοσιακών σκαφών, θα απολαύσετε στο ομώνυμο παραδοσιακό ταβερνάκι (που είναι γνωστό ως Ναυπηγείον ή Καρνάγιο) το φαγητό σας, που περιλαμβάνει υπέροχους ψαρομεζέδες. Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν από τους επισκέπτες το χταποδάκι, το καλαμάρι και τα μύδια, ενώ προσφέρονται και πολύ καλής ποιότητας κρεατικά.

Το Ναυπηγείον, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 12, Καβάλα/τηλ: 251 022 7994

Κλαδί Ελιάς

Στις καταπράσινες πλαγιές του ανερχόμενου Παγγαίου όρους και κοντά στην Καβάλα, η γραφική Μεσορόπη κρύβει τον δικό της γαστρονομικό θησαυρό.

Σε ένα ανακαινισμένο πετρόχτιστο οικογενειακό σπίτι, όπου δημιουργήθηκε το «Culinary Boutique Hotel Kladi Elias» το φερώνυμο εστιατόριο είναι ένα γαλλικό bistro με εξαιρετικές κοπές από ντόπια ζώα. Εδώ ξεχωρίζουν το πέστο ντομάτας με πλιγούρι και στραγγιστό γιαούρτι και η μπουράτα με σος βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ θα βρείτε και μια μικρή αλλά ισορροπημένη λίστα κρασιών και πούρων.

Κλαδί Ελιάς, Μεσορόπη, Δήμος Πιερέων, Καβάλα/ τηλ: 25920 93293

Ουζερί Κροκόδειλος

Στο κέντρο του αστικού ιστού της Καβάλας, στο «Ουζερί Κροκόδειλος» θα έχετε να απολαύσετε εκλεκτούς ψαρομεζέδες αλλά και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα θαλασσινά πιάτα όπως τον περιβόητο «rib eye» γαλέο. Το must ωστόσο του καταστήματος δεν είναι άλλο από τις αδιανόητα ζουμερές και μεγάλες γαρίδες, γέννημα-θρέμμα της Καβάλας και του Βόρειου Αιγαίου.

Ουζερί Κροκόδειλος, Αμερικανικού Ερυθρού Σταύρου 2 Παλιά Δικαστήρια, Καβάλα /τηλ: 251 023 2488

Κτήμα Παπαδοπούλου

Λίγα λεπτά μακριά από την πόλη της Καβάλας, στην περιοχή «Αμυγδαλιές», η οικογένεια Παπαδοπούλου έχει φτιάξει έναν χώρο με ακλόνητη πίστη για την παραδοσιακή γευστική κουζίνα με τις νόστιμες πίττες όλων των ειδών, ντόπιους μεζέδες και γλυκά. Ανάμεσα σε πέτρινους τοίχους θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε ζυμωτό ψωμί και χειροποίητα ζυμαρικά. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος επίσης είναι πιάτα όπως αγριογούρουνο με καστανά, κοκκινιστό με δαμασκηνά και τυρόπιτες του Πόντου.

«Κτήμα Παπαδοπούλου», Κρυονέρι Καβάλας/τηλ: 697 305 5435

Παραλιακόν

Ένα εξαιρετικό παραλιακό μαγαζί στο λιμάνι της πόλης, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μεγάλη ποικιλία κρεάτων, το «Παραλιακόν» ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τον πεντανόστιμο χειροποίητο γύρο και τη μοναδική σπαλομπριζολα του, πάνω από 600 γραμμάρια. Την ώρα που απολαμβάνετε τους προαναφερθέντες κρεάτινους μεζέδες θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε από rock μέχρι techno, αφού οι μουσικές επιλογές του εστιατορίου καινοτομούν με μοναδικό τρόπο.

Παραλιακόν, Ερυθρού Σταυρού 6, Καβάλα /τηλ: 251 021 1005

Babis Restaurant

Το εστιατόριο Babis restaurant βρίσκεται στο λιμάνι της Κεραμωτής, σε απόσταση λίγων λεπτών από την Καβάλα, απέναντι από τον χώρο αναχώρησης των Ferry boats για Θάσο. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για φρέσκο ψάρι, με το λαβράκι, το καλκάνι και την κουτσομούρα να προσφέρονται εδώ σε κορυφαία ποιότητα.

Babis restaurant, Κεραμωτή Καβάλας/τηλ: 2591 051297

Αρχονταρίκι

Το τσιπουράδικο «Αρχονταρίκι» στη Χρυσούπολη της Καβάλας, συστήνεται ως το ιδανικό καταφύγιο για όσους αγαπούν το καλό τσίπουρο. Δίνει έτσι την επιλογή να απολαύσετε το τόσο αγαπητό στη Βόρεια Ελλάδα ποτό σε εξαιρετική ποιότητα και με τη συνοδεία πεντανόστιμων κρεατομεζέδων, ώστε να μην αναφωνήσετε «άσπρο πάτο» ξεροσφύρι.

Αρχονταρίκι, Χρυσούπολη Καβάλας/τηλ: 698 566 3842

Γύρος στα κάρβουνα «ο Σπύρος»

Μια αυθεντική κρεατοφαγική εμπειρία προσφέρει και ο περίφημος, χοιρινός γύρος του Σπύρου Μπασδάνη στο ψητοπωλείο του «Γύρος στα κάρβουνα “ο Σπύρος”», επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο κέντρο της Καβάλας.

Το κρέας έρχεται σε χοντροκομμένες λωρίδες, αρωματισμένο από τα κάρβουνα, χωρίς πολύ λίπος, με μικρά τραγανά κομματάκια (από το εξωτερικό πιο «καμένο» μέρος), χωρίς πολλά πολλά μπαχαρικά και σε μερίδα σε πιάτο χωρίς πίτες –μόνο λίγες πατάτες και λίγο κρεμμύδι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

«Γύρος στα κάρβουνα «ο Σπύρος»», Εθνάρχου Μακαρίου 21, Καβάλα/ τηλ. 2510836604

Διαβάστε καλά:

Απόδραση στην Καβάλα, μεταξύ παρελθόντος και παρόντος

Το διώροφο αρχοντικό του Μεχμέτ Αλή στην Καβάλα

Περπάτημα στην Παλιά Πόλη της Καβάλας και άλλες 9 εμπειρίες στην Ελλάδα για το 2024