Καινούργια εστιατόρια, νέα γαστρονομικά concept, ανανεωμένα μενού. H αθηναϊκή εστιατορική σκηνή δείχνει ιδιαίτερα παραγωγική. Παρακάτω, σας προτείνουμε πέντε από τις πιο πρόσφατες και πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις.
Rick’s Steakhouse
Υπέροχο, ολοκαίνουργιο εστιατόριο με ηγεμονικό κόκκινο χρώμα παντού, σε κοντράστ με τις μαυρόασπρες χολιγουντιανές φωτογραφίες στους τοίχους: Φρανκ Σινάτρα, Κάσιους Κλέι, Μαντόνα, ο Τζακ Νίκολσον, οι δρόμοι της Νέας Υόρκης. Κάτω από τον πανέμορφο ζωγραφισμένο, φωτισμένο θόλο που κυριαρχεί στο κέντρο της σάλας, ένα εντυπωσιακό μπαρ, δερμάτινοι καναπέδες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, ξύλο που προσθέτει περαιτέρω θαλπωρή, ροτόντες με λευκά τραπεζομάντηλα.
Η θερμή πολυτέλεια του χώρου τονίζεται από τις χαμηλότονες μουσικές σε ύφος τζαζ και r&b, το μικρό πιάνο και το ρομαντικό θολωτό αίθριο με τις τζαμαρίες ολόγυρα στην άκρη της σάλας. Με λίγη φαντασία, βλέπεις τον Φρεντ Αστέρ να γλιστράει με χάρη ανάμεσα στα τραπέζια και τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ να λιώνει για την Ίνγκριντ Μπέργκμαν στην Casablanca -άλλωστε το όνομα σε πηγαίνει κατευθείαν στο Café Americain της αξεπέραστης ταινίας. Μια προσομοίωση των αμερικανικών steak house του Μεσοπολέμου, που μας γοητεύουν όταν τα βλέπουμε στις ταινίες -εδώ μεταφέρεται η κομψότητα και ίσως, ο αισθησιασμός που θα θέλαμε να περιβάλλει ένα ξεχωριστό γεύμα. Με το καλοκαίρι σε early check in, η μικρή χαριτωμένη αυλή αποκτά τους δικούς της πιστούς.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357907)
["id"]=>
int(357907)
["title"]=>
string(8) "_56A6076"
["filename"]=>
string(18) "56A6076-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(661158)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-scaled.jpg"
["link"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/_56a6076/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(60) "Ο Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "_56a6076"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:02:48"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:03:34"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1707)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-200x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(200)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-768x1152.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1152)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-683x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(683)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-1024x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1024)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6076-1365x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1365)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Αν και το μενού περιλαμβάνει και επιλογές από τη θάλασσα, προτιμήσαμε στην πρώτη μας επίσκεψη να μείνουμε στη θεματική του αμερικάνικου streak house με τις premium κοπές κρεάτων και τις προτάσεις κλασικών πιάτων της γαλλικής κουζίνας κάνοντας μικρή παρέκκλιση για τα πρώτα: γαρίδες κοκτέιλ, μια βουτιά στο «άγιο δισκοπότηρο» της υψηλής αγγλόφωνης γαστρονομίας των seventies με σαλτσούλα από αβοκάντο κόλιαντρο και λάιμ και crab cakes (σάρκα καβουριού παναρισμένη)- μια δημοφιλής λιχουδιά της αμερικάνικης κουζίνας με τραγανή κρούστα.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357915)
["id"]=>
int(357915)
["title"]=>
string(8) "_56A6010"
["filename"]=>
string(18) "56A6010-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(480849)
["url"]=>
string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-scaled.jpg"
["link"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/_56a6010/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(19) "Rick’s Steakhouse"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(8) "_56a6010"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:05:18"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:05:28"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1707)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-200x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(200)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-768x1152.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1152)
["large"]=>
string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-683x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(683)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-1024x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1024)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/56A6010-1365x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1365)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Ωραιότατο το καρπάτσιο από black angus με ελαιόλαδο και βελούδινο παγωτό μουστάρδας (μάλλον semifreddo) και πίκλες σιναπόσπορου που έδινε μια ευπρόσδεκτη ένταση. Εξαιρετικό το brie de Μeaux στο φούρνο με γλάσο από κρασί Portο που συνοδεύεται από φρυγανισμένες φετούλες μπρουσκέτας.
Πόσο πολύ εκτιμήσαμε το Chateaubriand δεν λέγεται. Ένα πιάτο που βρίσκει σπάνια θέση στα σημερινά μενού και που εδώ, κάνει στράκες με τη μεταξένια sauce bearnaise -η αιχμηρή γεύση του ξυδιού και το άρωμα του εστραγκόν όσο πρέπει αισθητά-, συν τις χρυσαφένιες πατάτες. Απολαυστικό το New York sirloin με δυνατή κρεατένια γεύση και για συνοδεία, τραγανά σπαράγγια ψητά με ελαιόλαδο και λεμονοθύμαρο.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357919)
["id"]=>
int(357919)
["title"]=>
string(36) "29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697"
["filename"]=>
string(40) "29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["filesize"]=>
int(16704618)
["url"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["link"]=>
string(124) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/29dee2c6-7061-4c42-976a-cf67cfa8d697/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(19) "Rick’s Steakhouse"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(36) "29dee2c6-7061-4c42-976a-cf67cfa8d697"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:06:50"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:07:14"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(0)
["height"]=>
int(0)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(1)
["thumbnail-height"]=>
int(1)
["medium"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["medium-width"]=>
int(1)
["medium-height"]=>
int(1)
["medium_large"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(1)
["medium_large-height"]=>
int(1)
["large"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["large-width"]=>
int(1)
["large-height"]=>
int(1)
["1536x1536"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1)
["1536x1536-height"]=>
int(1)
["2048x2048"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/29DEE2C6-7061-4C42-976A-CF67CFA8D697.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1)
["2048x2048-height"]=>
int(1)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Το μενού συμπληρώθηκε με μια κρεμ μπρουλέ με κακάο και καφέ με ωραία ισορροπημένες γλυκόπικρες νότες και μια επική ζεστή μηλόπιτα με κρεμ ανγκλέζ και κανέλα Κεϋλάνης.
Σεφ ο Δημήτρης Σταμούδης, executive chef του ομίλου S One Hospitality που διαχειρίζεται το εστιατόριο. Τα γλυκά δημιουργεί ο Θανάσης Σταμούδης, αδελφός του σεφ.
Διεύθυνση: Πεντέλης 1, Κηφισιά, Τηλ: 21 0754 8348
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357929)
["id"]=>
int(357929)
["title"]=>
string(36) "1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53"
["filename"]=>
string(41) "1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53.jpeg"
["filesize"]=>
int(705983)
["url"]=>
string(90) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53.jpeg"
["link"]=>
string(124) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/1510bfe6-60ec-4569-8683-8bad9d4b0c53/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(34) "Ο Φώτης Μιχόπουλος"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(36) "1510bfe6-60ec-4569-8683-8bad9d4b0c53"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:09:38"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:12:18"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1170)
["height"]=>
int(2080)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53-150x150.jpeg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53-169x300.jpeg"
["medium-width"]=>
int(169)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53-768x1365.jpeg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1365)
["large"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53-576x1024.jpeg"
["large-width"]=>
int(576)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53-864x1536.jpeg"
["1536x1536-width"]=>
int(864)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(100) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/1510BFE6-60EC-4569-8683-8BAD9D4B0C53-1152x2048.jpeg"
["2048x2048-width"]=>
int(1152)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
PAPPU Athens
Ολοκαίνουργιο εστιατόριο με δυνατή προσωπικότητα σε μια τυπική μικρή γειτονιά στο Περιστέρι. Ο Μανώλης Καλλιτσουνάκης, ο Χρήστος Μινάι και ο Δημήτρης Τσαγκαδάς, οι τρεις νέοι και ωραίοι νεαροί ιδιοκτήτες, εργάζονταν ήδη 20 χρόνια στο χώρο της εστίασης όταν αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Η σύμπραξη με τους έμπειρους σεφ Φώτη Μιχόπουλο (προϋπηρεσία στο Fat Duck) και Θωμά Μάτσα (Alemagou στη Μύκονο, Le Sapin στην Αράχωβα, Zurbaran στην Αθήνα) έδωσε ένα fancy, χαρούμενο εστιατόριο, με παιγνιώδες, ευρηματικό μενού που μαζεύει κοινό από όλη την Αττική και έχει γίνει στέκι μέσα στους δύο μήνες της λειτουργίας του.
Το εστιατόριο είναι γωνιακό, με μεγάλες τζαμαρίες. Στον εξωτερικό τοίχο, η μεγάλη προσωπογραφία του παππού του Μανώλη Καλλιτσουνάκη, Αλέκου Θεοδωράτου, δηλώνει την αυθεντική, ανθρωποκεντρική διάθεση του χώρου. Η σάλα είναι λιτή με μεταλλικά στοιχεία και γυμνό τσιμέντο στους τοίχους, βαριά, όμορφα ξύλινα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα με μεγάλη μπάρα, όπου μπορείς να καθίσεις να φας και έχει άριστο εξαερισμό. Κάποτε το μαγαζί ήταν συνεργείο και ακόμα φαίνονται στο τσιμέντο του πατώματος οι πατημασιές μιας γάτας που δεν σεβάστηκε τον απαραίτητο χρόνο για να πήξει το τσιμέντο. Στο πίσω μέρος της σάλας, μπροστά από το σπίτι του παππού που είναι μεσοτοιχία με το εστιατόριο, βρίσκεται μια μυστική μικρή αυλή με μια λεμονιά, μια μανταρινιά και μια πορτοκαλιά -ο παππούς φύτευε ένα δέντρο για κάθε εγγόνι που γεννιόταν.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357935)
["id"]=>
int(357935)
["title"]=>
string(36) "EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2"
["filename"]=>
string(40) "EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2.jpg"
["filesize"]=>
int(545522)
["url"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2.jpg"
["link"]=>
string(124) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/eb03c585-ff2d-4bf1-b2c5-63f4103defc2/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(12) "PAPPU Athens"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(36) "eb03c585-ff2d-4bf1-b2c5-63f4103defc2"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:11:15"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:11:23"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1170)
["height"]=>
int(2080)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2-169x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(169)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2-768x1365.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1365)
["large"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2-576x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(576)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2-864x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(864)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/EB03C585-FF2D-4BF1-B2C5-63F4103DEFC2-1152x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1152)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357924)
["id"]=>
int(357924)
["title"]=>
string(36) "05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86"
["filename"]=>
string(40) "05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86.jpg"
["filesize"]=>
int(961186)
["url"]=>
string(89) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86.jpg"
["link"]=>
string(124) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/05ca8472-e21a-440f-bd21-0a5dc1067f86/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(12) "PAPPU Athens"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(36) "05ca8472-e21a-440f-bd21-0a5dc1067f86"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:08:40"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:08:58"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1170)
["height"]=>
int(2080)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86-169x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(169)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86-768x1365.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1365)
["large"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86-576x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(576)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86-864x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(864)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/05CA8472-E21A-440F-BD21-0A5DC1067F86-1152x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1152)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Το μενού είναι μικρό, 17 πιάτα όλα κι όλα, αλλά πιάτα δουλεμένα, με χαρακτήρα και άποψη (κάπου κάπου φλερτάρουν και με έθνικ υλικά) και που δεν σε αφήνουν να πλήξεις ούτε στιγμή. Για παράδειγμα, είναι αυτή η καταπληκτική ταραμοσαλάτα με πούδρα χαρουπιού και λάδι μυρωδικών. Μια αλοιφή αφράτη και βελούδινη με τη χαρουπόσκονη να ακούγεται κομψά και, πάνω από όλα, ένα πεντανόστιμο λάδι όλο φρεσκάδα και ένταση. Ένα έδεσμα να το φας με το κουτάλι. Πόσο μάλλον πάνω στο θεσπέσιο προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμασης από το διάσημο φούρνο του Τριβουλίδη στη Νίκαια. Το στέικ από κουνουπίδι στη σχάρα είναι ένα πολύ νόστιμο vegan πιάτο, με ένα σωρό διαφορετικές υφές και γεύσεις που μένει στη μνήμη. Συνοδεύεται με πουρέ από κουνουπίδι και λευκή σοκολάτα, πικάντικη μαγιονέζα, φλέικς από αμύγδαλα και γαρνίρεται με λεπτοκομμένο τηγανητό λαγόχορτο (salsify) και λάδι από πάπρικα.
Ρουστίκ ο χαρακτήρας της τριλογίας μανιταριών (πλευρώτους, μανιτάρια Παρισιού, ασιατικά μανιτάρια shimeji). Μια «τηγανιά» που αρτύζεται με μπόλικο τυρί μετσοβόνε που του δίνει και την αναμενόμενη νοστιμιά, πραλίνα φουντουκιού που προσφέρει υφή, σε ένα, κατά τα άλλα, απλό πιάτο και ελληνικό καφέ που όμως δεν κάνει αισθητή την παρουσία του.
Σπαγγέτι με γαρίδα ταρτάρ: συνδυάζει άψογα τα ζυμαρικά al dente με τη φρεσκάδα του ταρτάρ και ζωντανεύει με την ένταση από την κρέμα λεμόνι που το συνοδεύει. Το φιλέτο προβατίνας μαρινάρεται σε κρεμμύδι, μπαίνει στο ρόνερ, μετά στο vacuum και τέλος, στη σχάρα. Συνοδεύεται από άγρια ρίγανη και είναι μαλακό και πεντανόστιμο στα πιο χοντρά σημεία αλλά σκληρό στις άκρες. Ραφινάτο επιδόρπιο το γιαούρτι με λευκή σοκολάτα, αχλάδι σε σιρόπι κάρδαμο, μαρμελάδα εσπεριδοειδών και κραμπλ από μπισκότο. Ιδιαιτέρως το αχλάδι, τραγανό και απίστευτα αρωματικό, θα μπορούσε να σταθεί ως αυτόνομο γλυκό.
Διεύθυνση: Μεσολογγίου 100, Περιστέρι, Τηλ: 210 5740 600
Ζοhos
Σε μια αυλή πραγματική όαση υποδέχεται το κοινό του το καινούργιο εστιατόριο του ξενοδοχείου Electra Palace στην Πλάκα. Σήμα κατατεθέν, δύο πανύψηλοι φοίνικες που ορίζουν το ελαφρώς υπερυψωμένο χώρο με τη ράμπα για πρόσβαση σε όλους. Λίγα σκαλάκια οδηγούν στο αίθριο με τις μεγάλες ανοιγόμενες τζαμαρίες, ενώ, ακριβώς μπροστά στη σάλα με την ανοιχτή κουζίνα που ξανοίγεται στο ίδιο επίπεδο, άλλη μια ομάδα τραπεζιών. Δροσιά, φιλική ατμόσφαιρα, άμεσο, αποτελεσματικό σέρβις.
Το μενού βάζει στο επίκεντρο τους ελληνικούς μεζέδες με έμπνευση από τις τοπικές κουζίνες ολόκληρης της χώρας που αποδίδονται με δημιουργική διάθεση από τον chef de cuisine, Χάρη Αντωνόπουλο και τον executive chef Σάκη Βενέτη. Είναι ένα μενού γεμάτο καλές ιδέες, συμμαζεμένο, κατανοητό, με πολλά ωραία ελληνικά ελληνικά προϊόντα και πολύ καλές τιμές.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(358174)
["id"]=>
int(358174)
["title"]=>
string(36) "Ξυνομυζηθροπιτάκια"
["filename"]=>
string(47) "Ξυνομυζηθροπιτάκια-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(363848)
["url"]=>
string(96) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-scaled.jpg"
["link"]=>
string(107) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/xynomyzithropitakia/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(7) "Ζοhos"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(19) "xynomyzithropitakia"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-19 05:23:31"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-19 05:23:39"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1707)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-200x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(200)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-768x1152.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1152)
["large"]=>
string(98) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-683x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(683)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-1024x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1024)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Ξυνομυζηθροπιτάκια-1365x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1365)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Μεγάλο ατού, οι πίτες και τα πιτάκια. Με λεπτότατο, τραγανό φύλλο, τέλειο τηγάνι ή ψήσιμο και υπέροχα νόστιμες. Τα χορτοπιτάκια με μάραθο και άλλα βότανα που καλλιεργούν στο μποστάνι τους είναι απίθανα αρωματικά και ταιριάζουν θαυμάσια με το ξινούτσικο σιρόπι ροδιού και το μαύρο σκόρδο. Τα τυροπιτάρια με ξινομυζήθρα συνοδεύονται όμορφα (και απροσδόκητα) με χουρμά και ψητό λεμόνι και η χορταστική κρεμμυδόπιτα Καρπάθου συνταιριάζει τη γλύκα των κρεμμυδιών με ένα υπέροχο, βελούδινο προσούτο προβατίνας που παρασκευάζει η αλλαντοποιία Μουλκιώτη -ο ζωμός από καμένα κρεμμύδια δεν προσθέτει κάτι στο πιάτο και από τη σκορδαλιά με αμύγδαλο που το συνοδεύει λείπει το σκόρδο. Η πατατόπιτα με κρόκο αυγού είναι στην πραγματικότητα μια γευστική τερίνα που αποκτά ένταση από το ψιλοκομμένο σουτζούκι εν είδει σάλτσας που την συνοδεύει. Απολαυστική η στιβαρή σαλάτα από ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου, καταπληκτικό σύγκλινο τόνου από την Κάλυμνο (προϊόν του γυναικείου συνεταιρισμού Παναγία Υπαπαντή -Kalymnos Sea Food) αυγά ορτυκιού και vinaigrette από ντομάτα τουρσί.
Καταπληκτικά τα γλυκάδια μόσχου τηγανιά: τρυφερά από μέσα, με λεπτούτσικη κρούστα απ’έξω, συνδυάζονται ιδανικά με πράσα και αποξηραμένα δαμάσκηνα. Μελωμένες οι μελιτζάνες φούρνου με μια ορεκτική κρέμα από πυθαρίσια γραβιέρα Σκύρου και άγριο σκόρδο, με γεύση που μένει στον ουρανίσκο για ώρα, νοστιμότατη η ουρά μόσχου (pulled) με καρότο και κρασί Αγιωργίτικο. Φίνο επιδόρπιο, το cremeux σοκολάτας με καπνιστό αχλάδι και φουντούκι.
Τα Σαββατοκύριακα, το εστιατόριο λειτουργεί και το μεσημέρι. Το μενού θα αλλάξει το τέλος του Απριλίου, βάζοντας στο παιχνίδι τα εποχιακά υλικά.
Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, Τηλ: 210 337 0000
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357966)
["id"]=>
int(357966)
["title"]=>
string(14) "50 ST Food1569"
["filename"]=>
string(25) "50-ST-Food1569-scaled.jpg"
["filesize"]=>
int(516298)
["url"]=>
string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-scaled.jpg"
["link"]=>
string(102) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/50-st-food1569/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(34) "Rooftop La Suite Lounge Restaurant"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(14) "50-st-food1569"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:26:33"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:26:41"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1707)
["height"]=>
int(2560)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-200x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(200)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-768x1152.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1152)
["large"]=>
string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-683x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(683)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-1024x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1024)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food1569-1365x2048.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1365)
["2048x2048-height"]=>
int(2048)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Rooftop La Suite Lounge Restaurant
Χρυσό ιωβηλαίο για το πολυτελές ξενοδοχείο Saint George Lycabettus που συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και γιορτάζει με νέο Executive chef και νέα μενού στο κοσμοπολίτικο εστιατόριό του Rooftop La Suite Lounge Restaurant.
Ο σεφ Στέφανος Παπανικολάου εργάστηκε επί 12 χρόνια ως sous chef στην μπριγάδα του βετεράνου σεφ Βασίλη Μηλιού που σφράγισε τη γαστρονομία του ξενοδοχείου, πριν συνταξιοδοτηθεί εδώ και τρεις μήνες. Ως νέος executive chef, ο Στέφανος Παπανικολάου υπογράφει δύο καινούργια νέα μενού. Τo Aromatic Spring Menu και το Golden Anniversary Degustation Menu που δημιουργήθηκε ειδικά ως επετειακό μενού για τα 50 χρόνια του St. George Lycabettus και είναι αυτό που επιλέξαμε να δοκιμάσουμε. Το Rooftop La Suite Lounge Restaurant βραβεύτηκε πρόσφατα ως το εστιατόριο με την «Καλύτερη θέα της Ευρώπης» και η βράβευσή του δικαιώνεται θριαμβευτικά, καθώς η ματιά κυκλώνει από τον 6ο όροφο όλα τα τοπόσημα της Αθήνας. Μια απίστευτη θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό, στο Καλλιμάρμαρο και μέχρι τη θάλασσα στο βάθος του ορίζοντα και την Αίγινα ακόμα πιο μακριά.
Η φροντίδα για νοστιμιά διατρέχει δυνατά όλο το μενού ξεκινώντας από το ορεκτικό, τις χρυσαφένιες γαρίδες κανταΐφι με κρέμα ντομάτας και φέτας Καλαβρύτων αρωματισμένη με γλυκάνισο και ούζο. Οι γαρίδες είναι ζουμερές, το κανταΐφι είναι τραγανό αλλά, πάνω από όλα, είναι η σάλτσα που «ροκάρει»: πυκνή, πεντανόστιμη με νύξεις από το διακριτικό άρωμα του γλυκάνισου, ανακαλεί την αυθεντικότητα της μητρικής συνταγής -γαρίδες Μικρολίμανο που έκανε στράκες στη δεκαετία του ‘60, στα ψαρομάγαζα του τότε Τουρκολίμανου.
Επόμενο πιάτο, το ελληνικό καβούρι με μαγιονέζα με αυγοτάραχο, αβοκάντο Κρήτης, άγριο σκόρδο, πίκλα ραπανάκι και λάδι μάραθου. Ανάλαφρο και εύγευστο μεν, θα εκτιμούσαμε δε λίγο παραπάνω αυγοτάραχο ώστε η γεύση να ανταποκρίνεται στην περιγραφή.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357970)
["id"]=>
int(357970)
["title"]=>
string(17) "50 ST Food1558(1)"
["filename"]=>
string(19) "50-ST-Food15581.jpg"
["filesize"]=>
int(22987219)
["url"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["link"]=>
string(104) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/50-st-food1558-1/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(34) "Rooftop La Suite Lounge Restaurant"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(16) "50-st-food1558-1"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:27:08"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:27:16"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(0)
["height"]=>
int(0)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(1)
["thumbnail-height"]=>
int(1)
["medium"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["medium-width"]=>
int(1)
["medium-height"]=>
int(1)
["medium_large"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(1)
["medium_large-height"]=>
int(1)
["large"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["large-width"]=>
int(1)
["large-height"]=>
int(1)
["1536x1536"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1)
["1536x1536-height"]=>
int(1)
["2048x2048"]=>
string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/50-ST-Food15581.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1)
["2048x2048-height"]=>
int(1)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Το ριζότο με κρέμα από ψητά παντζάρια, φρούτα του δάσους, κρέμα κατσικίσιου τυριού και καραμελωμένα αμύγδαλα συμπυκνώνει οπτικά και γευστικά την άνοιξη σε ένα πιάτο. Κάποιοι από την παρέα το βρήκαν φτιαγμένο όπως πρέπει. Εμείς, το θέλαμε περισσότερο al dente και χυλωμένο.
Στα κυρίως πιάτα, υπάρχουν δύο επιλογές, μια με ψάρι και μια με κρέας και το δοκιμάσαμε και τα δύο. Το μυλοκόπι με άγρια χόρτα εποχής, κρέμα από κολοκάσι Ικαρίας και σάλτσα μανταρίνι με λουίζα και κρόκο Κοζάνης, είναι ένα πιάτο «comme il faut», κομψό πιάτο: το ψάρι με τους χυμούς του, η κρέμα κολοκάσι παίρνει ένταση από την φίνα σάλτσα με μανταρίνι, λουίζα και κρόκο Κοζάνης. Σε άλλο μήκος κύματος, το καρέ αρνιού με γλυκόξινη μελιτζάνα (αρωματισμένη) με κύμινο, άγριο σκόρδο και σάλτσα από θυμάρι. Απίστευτα νόστιμο, με γευστικές αναφορές της Ανατολής, χωρίς, όμως, να παραδίδεται άνευ όρων. Μελωμένο και βελούδινο.
Από τα επιδόρπια, το σοκολατένιο κέικ φοντύ έχει εξαίσια μαστιχωτή υφή και είναι συγκρατημένα γλυκό. Γαρνίρεται με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με μαστίχα που του πηγαίνει πολύ. Πάνω στο κέικ βρίσκεται μια σφαίρα από σοκολάτα που, καθώς περιχύνεται με καυτό σιρόπι σοκολάτας, λιώνει και αποκαλύπτεται μια ωραία μαριναρισμένη σφριγηλή φράουλα μέσα σε κρέμα. Η παλιομοδίτικη σφαίρα δεν προσφέρει κάτι, αλλά η φράουλα ήταν θαυμάσια. Το άλλο επιδόρπιο είναι ένα αποδομημένος μπακλαβάς, με σπασμένα χειροποίητα καραμελωμένα φύλλα, κρέμα γαλακτομπούρεκου και παγωτό κανέλα. Ένα ευχάριστο έδεσμα.
Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Saint George Lycabettus Life Style Hotel, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Τηλ: 2107416000
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357950)
["id"]=>
int(357950)
["title"]=>
string(33) "Screenshot_20240405_184216_Photos"
["filename"]=>
string(37) "Screenshot_20240405_184216_Photos.jpg"
["filesize"]=>
int(311570)
["url"]=>
string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos.jpg"
["link"]=>
string(121) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/screenshot_20240405_184216_photos/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(36) "Ο Θοδωρής Αθανασίου"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(33) "screenshot_20240405_184216_photos"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:21:05"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:21:42"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1065)
["height"]=>
int(1430)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos-223x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(223)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(95) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos-768x1031.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1031)
["large"]=>
string(95) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos-763x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(763)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1065)
["1536x1536-height"]=>
int(1430)
["2048x2048"]=>
string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/Screenshot_20240405_184216_Photos.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1065)
["2048x2048-height"]=>
int(1430)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Λιόγερμα της Αθήνας
Το ολοκαίνουργιο ψαρομάγαζο, πίσω από την Λεωφόρο Αμφιθέας, σε μια γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, είναι το νεότερο αδελφάκι του μαγαζιού Λιόγερμα στην Ελιά της Μονεμβασιάς που εδώ και εννέα χρόνια έχει φτιάξει όνομα στην περιοχή με φρέσκα ψαρικά του και τη μαγική θέση του πάνω στη θάλασσα. Το αθηναϊκό Λιόγερμα, ιδιοκτησία της οικογένειας Κυριακόγκωνα και του σεφ Θοδωρή Αθανασίου, προσφέρει μια σύγχρονη, θαλασσινή μεσογειακή κουζίνα. Εκτός από τα ολόφρεσκα ψαρικά που έρχονται καθημερινά από τον Λακωνικό κόλπο και που ετοιμάζονται μαστορικά στο τηγάνι και στη σχάρα, εδώ, θα ποντάρετε στα πεντανόστιμα ζυμαρικά με θαλασσινά και στις γεύσεις της Μάνης που μαρτυρούν την προσήλωση των ιδιοκτητών στην τοπική κουζίνα του τόπου καταγωγής τους.
Η δημιουργική διάθεση του σεφ αποτυπώνεται εντυπωσιακά σε μια γευστικότατη και απολύτως ξεχωριστή μαύρη ταραμοσαλάτα με ρεβίθια, αμύγδαλα φιλέ και μπρικ.
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357944)
["id"]=>
int(357944)
["title"]=>
string(38) "IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V"
["filename"]=>
string(42) "IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V.jpg"
["filesize"]=>
int(195201)
["url"]=>
string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V.jpg"
["link"]=>
string(126) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/img-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-v/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(36) "Λιόγερμα της Αθήνας"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(38) "img-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-v"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:20:13"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:20:28"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1200)
["height"]=>
int(1600)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(100) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(100) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(101) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-0ec5b962a24be1651d1a19d1beea84f1-V.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1200)
["2048x2048-height"]=>
int(1600)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
array(1) {
[0]=>
array(5) {
["file"]=>
array(24) {
["ID"]=>
int(357957)
["id"]=>
int(357957)
["title"]=>
string(38) "IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V"
["filename"]=>
string(42) "IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V.jpg"
["filesize"]=>
int(200285)
["url"]=>
string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V.jpg"
["link"]=>
string(126) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-nees-gastronomikes-afixeis-tis-athi/attachment/img-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-v/"
["alt"]=>
string(0) ""
["author"]=>
string(2) "17"
["description"]=>
string(36) "Λιόγερμα της Αθήνας"
["caption"]=>
string(0) ""
["name"]=>
string(38) "img-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-v"
["status"]=>
string(7) "inherit"
["uploaded_to"]=>
int(357861)
["date"]=>
string(19) "2024-04-18 10:22:36"
["modified"]=>
string(19) "2024-04-18 10:22:49"
["menu_order"]=>
int(0)
["mime_type"]=>
string(10) "image/jpeg"
["type"]=>
string(5) "image"
["subtype"]=>
string(4) "jpeg"
["icon"]=>
string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
["width"]=>
int(1200)
["height"]=>
int(1600)
["sizes"]=>
array(18) {
["thumbnail"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V-150x150.jpg"
["thumbnail-width"]=>
int(150)
["thumbnail-height"]=>
int(150)
["medium"]=>
string(99) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V-225x300.jpg"
["medium-width"]=>
int(225)
["medium-height"]=>
int(300)
["medium_large"]=>
string(100) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V-768x1024.jpg"
["medium_large-width"]=>
int(768)
["medium_large-height"]=>
int(1024)
["large"]=>
string(100) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V-768x1024.jpg"
["large-width"]=>
int(768)
["large-height"]=>
int(1024)
["1536x1536"]=>
string(101) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V-1152x1536.jpg"
["1536x1536-width"]=>
int(1152)
["1536x1536-height"]=>
int(1536)
["2048x2048"]=>
string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2024/04/IMG-fafc50ceaae902d52c216d053e05d087-V.jpg"
["2048x2048-width"]=>
int(1200)
["2048x2048-height"]=>
int(1600)
}
}
["desc"]=>
bool(true)
["image_position"]=>
string(6) "center"
["image_link_to"]=>
string(0) ""
["open_link_in_new_tab"]=>
bool(false)
}
}
Στην ίδια διάθεση, η ψητή κολοκύθα με πλιγούρι, σύγκλινο και ταλαγάνι. Υφές, τοπικά υλικά της Μάνης και της Μεσσηνίας, σε ένα χορταστικό, ισορροπημένο γευστικά, έξυπνο στην απλότητά του πιάτο. Τέλειο το σύγκλινο που το προμηθεύονται από το παραδοσιακό κρεοπωλείο -αλλαντοποιείο Κουράκος στην Αρεόπολη.
Από τα χέρια της Σταυρούλας Κυριακόγκωνα, η «χορευτή» πίτα Μάνης με γλυκό τραχανά και μια μεγάλη ποικιλία χορταρικών. Ζωντανά τα χορταρικά, το φύλλο τραγανό -μια γοητευτική εκδοχή της τοπικής μανιάτικης κουζίνας της άνοιξης, που κάνει το απλό υπέροχο.
Από τα ωμά τους, το σεβίτσε τσιπούρας είναι ικανοποιητικό, αλλά η «τούρτα» γαρίδας είναι πραγματικά έξοχη.
Ο σεφ έχει ιδιαίτερη ικανότητα στη δημιουργία θαυμάσιων πιάτων με ζυμαρικά και θαλασσινά. Δύο από τα καλύτερα πιάτα του είναι οι χειροποίητες μανιάτικες μακαρούνες (φτιάχνονται χωρίς αυγό) με «κιμά» από πετρόψαρα. Στιβαρό το ζυμαρικό υποδέχεται απολαυστικά τον ιωδιούχο κιμά. Το άλλο πιάτο είναι τα λιγκουίνι με φρέσκο αχινό. Ούτε αρτύματα, ούτε αρωματικά βότανα, μόνο ο αχινός που αφήνεται να αποδώσει πλήρως τα αρώματά του πάνω στο καυτό ζυμαρικό. Κάποια άλλη φορά, θα βάλουμε στο τραπέζι και γκόγκιζες (χειροποίητα ζυμαρικά) με κολοχτύπα. Μιας και βρισκόμαστε στη σωστή εποχή, απολαύσαμε και μια γερή μερίδα παχουλές σαρδέλες στη σχάρα.
Διεύθυνση: Νέστορος 21, Παλαιό Φάληρο, Τηλ: 2109483097
Διαβάστε ακόμα:
Οι καλύτερες διευθύνσεις για ψάρι και θαλασσινά στην πόλη
Άνοιξη στην πόλη: 7 openings στην Αθήνα με γαστρονομικό ενδιαφέρον
Σε αυτά τα 5 μαγαζιά ψήνονται οι νοστιμότερες πίτσες της πόλης αυτή τη στιγμή