Η πρωτεύουσα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με έντονη δραστηριότητα στο γαστρονομικό της τερέν. Παλιοί γνώριμοι αλλά και νέοι στο χώρο φέρνουν καινούργιο και έντονα δημιουργικό αέρα στο κομμάτι του φαγητού, συνδυάζοντας το με εκλεπτυσμένα κοκτέιλ και προσεγμένες λίστες κρασιών. Οι ιδέες και η φιλοσοφία τους παίρνουν πνοή μέσα από πολύμορφα concepts – από fine dining εστιατόρια μέχρι boutique Japanese market και all-day μπιστρό.

23

Έχοντας επισκεφθεί πολλές από τις νέες φαγοποτικές εστίες της πόλης, σας προτείνουμε οκτώ που βρίσκονται ήδη σε hot spot τροχιά και, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται να συνεχίσουν όχι μόνο να διατηρούν αλλά να βελτιώνουν συνεχώς την άψογη πρώτη εντύπωση που έχουν δημιουργήσει.

Ikigai Market

Στον οδό Σκούφου έκανε την εμφάνισή του το Ikigai Market, ένα ιαπωνικό food market-μπουτίκ του πολυμήχανου σεφ και restaurateur Άρη Βεζενέ (Vezené Athens, Birdman). Στα ράφια του φιγουράρουν αξεσουάρ και βιβλία μαγειρικής καθώς και ποιοτικά ιαπωνικά προϊόντα, ανάμεσά τους παλαιωμένες σως, αρωματικά ξίδια, μανιτάρια shitake, αποξηραμένη παλαμίδα και μεγάλη ποικιλία από noodles, udon και dressings.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(179853)
      ["id"]=>
      int(179853)
      ["title"]=>
      string(15) "Ikigai Market 3"
      ["filename"]=>
      string(19) "Ikigai-Market-3.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(421180)
      ["url"]=>
      string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3.jpg"
      ["link"]=>
      string(103) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-pio-syzitimenes-nees-afixeis-sti-ga/attachment/ikigai-market-3/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(29) "Photo: Ikigai Market/Facebook"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(15) "ikigai-market-3"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(179739)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:28:16"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:28:46"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1440)
      ["height"]=>
      int(1791)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3-241x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(241)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3-768x955.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(955)
        ["large"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3-823x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(823)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3-1235x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1235)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ikigai-Market-3.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1440)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1791)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Η κάβα του Ikigai προσφέρει δυσεύρετες ετικέτες ιαπωνικών ουίσκι, σάκε και κρασιών φυσικής οινοποίησης ενώ στο κρεοπωλείο τα wagyu έχουν την τιμητική τους, χωρίς να λείπουν και επιλογές σε παραδοσιακές ευρωπαϊκές ράτσες. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται πλέον και το Ekiben Kitchen. Συνεχίζει να λειτουργεί ως take away και delivery, όπως την εποχή της καραντίνας, διαθέτει, όμως, και λίγα σκαμπό για όσους επιλέξουν να απολαύσουν in-house τα εδέσματά του, όπως το περίφημο katsu sando.

Διεύθυνση: Σκούφου 15, Αθήνα, Τηλ. 210 3250 535

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(179806)
      ["id"]=>
      int(179806)
      ["title"]=>
      string(7) "Pharaoh"
      ["filename"]=>
      string(19) "Pharaoh--scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(1107542)
      ["url"]=>
      string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(95) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-pio-syzitimenes-nees-afixeis-sti-ga/attachment/pharaoh/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(14) "Photo: Pharaoh"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(7) "pharaoh"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(179739)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:15:43"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:16:09"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Pharaoh--1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Pharaoh

Στη Σολομού των Εξαρχείων, ο γνωστός σεφ και restaurateur Μανώλης Παπουτσάκης («Χαρούπι», «Δέκα Τραπέζια»), ο δημοσιογράφος, Φώτης Βαλλάτος, ο ειδικός του κρασιού, Perry Παναγιωτόπουλος και ο βαρύτονος, Δημήτρης Πλατανιάς – τέσσερις φίλοι με κοινή αγάπη για το καλό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό – έστησαν έναν έντονα ιδιόρρυθμο χώρο με βιομηχανικά στοιχεία, άσβεστη ενέργεια και πεντακάθαρους ήχους μουσικής. Στην ανοιχτή κουζίνα οι μασίνες και ο ξυλόφουρνος παίζουν ρόλο πρωταγωνιστή, αφού στο Pharaoh δε χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ή φυσικό αέριο για το μαγείρεμα. Φυσικά κρασιά ήπιας οινοποίησης συνοδεύουν όμορφα τα μαμαδίστικα πιάτα του μαγαζιού, ανάμεσά τους και άγριο σταμναγκάθι στη σχάρα με ανθότυρο, φάβα με αντζούγια, κόκορας με χυλοπιτάκι, γιουβέτσι με μοσχαράκι και βετούλι με ρύζι. Το μενού αλλάζει συχνά σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.

Διεύθυνση: Σολωμού 54, Εξάρχεια

Ami Gastrotheque

Στην καρδιά της Αθήνας, σε μια γωνιά-περατζάδα της οδού Βουλής, που εδώ και χρόνια έχει γίνει must προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού, άνοιξε πρόσφατα τις μεγάλες τζαμαρίες του ένα μικρό και άκρως γοητευτικό γαλλικό μπιστρό με κομψό μπαρ, έντεχνο μωσαϊκό με γραμμικά κύματα και όμορφο πάντρεμα μαρμάρου και ξύλου. Πρόκειται για το Ami Gastrotheque, το νέο γαστρονομικό εγχείρημα των Γιώργου Μελισσάρη, Γιώργου Κανελλόπουλου και Δημήτρη Μπαμπούρη. Με στιλ και αέρα Μονμάρτης παρουσιάζεται τόσο το σκηνικό όσο και το μενού, δια χειρός Παναγιώτη Ζώκου (Brasserie Lorraine), που προσφέρει γαλλικές γεύσεις με έξυπνα δημιουργικά twist, ανάμεσά τους και καπνιστός σολομός, μοσχαρίσιο ταρτάρ, κρέπα με φρέσκια τρούφα, mimolette 6μηνης ωρίμανσης και γαστρίκ πορτοκάλι, όστρακα, μπέργκερ και μοσχαρίσιο φιλέτο au poivre.

Διεύθυνση: Βουλής και Απόλλωνος, Αθήνα, Τηλ. 213 0302 290

Zano

Στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι άνοιξε πρόσφατα το Zano με τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Κιόρογλου στην επιμέλεια της κουζίνας, ο οποίος, την τελευταία δεκαετία, διαπρέπει σε εστιατόρια των Καννών. Η διακόσμηση ανήκει στο γνωστό σκηνοθέτη και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, Αντώνη Καλογρίδη. Μαύρο, λευκό, χρυσό και φυσική πέτρα ντύνουν τη γεμάτη βιομηχανικά στοιχεία και αναπαυτικούς καναπέδες σάλα δημιουργώντας μια κομψά πολυτελή, sexy dark ατμόσφαιρα ενώ το βλέμμα τραβά η γεμάτη δράση ανοιχτή κουζίνα. Στο Zano ο Κιόρογλου μας προσφέρει γεύσεις και αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας, δοσμένα μέσα από τη δική του ματιά και τα προσωπικά του δημιουργικά twists. Λαβράκι με σπανακόρυζο, ριζότο με σαφράν και πρόβατο, κόκκινες γαρίδες σαγανάκι και τραγανό μοσχαρίσιο carpaccio με μαγιονέζα τρούφας είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που στολίζουν το μενού.

Διεύθυνση: Αναγνωστοπούλου 1, Κολωνάκι, Τηλ. 210 3606 230

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(181902)
      ["id"]=>
      int(181902)
      ["title"]=>
      string(4) "Zano"
      ["filename"]=>
      string(10) "Zano-1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(323897)
      ["url"]=>
      string(59) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1.jpg"
      ["link"]=>
      string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-pio-syzitimenes-nees-afixeis-sti-ga/attachment/zano-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(12) "Photo: Zano "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(6) "zano-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(179739)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-08 10:25:14"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-08 10:25:37"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1179)
      ["height"]=>
      int(1457)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1-243x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(243)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1-768x949.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(949)
        ["large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1-829x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(829)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(59) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1179)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1457)
        ["2048x2048"]=>
        string(59) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Zano-1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1179)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1457)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	
		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(179865)
      ["id"]=>
      int(179865)
      ["title"]=>
      string(8) "metaphor"
      ["filename"]=>
      string(14) "metaphor-1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(2603212)
      ["url"]=>
      string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1.jpg"
      ["link"]=>
      string(98) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-pio-syzitimenes-nees-afixeis-sti-ga/attachment/metaphor-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(26) "Photo: Metaphor Restaurant"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(10) "metaphor-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(179739)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:32:34"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:33:58"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1640)
      ["height"]=>
      int(1866)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1-264x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(264)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1-768x874.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(874)
        ["large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1-900x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(900)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1-1350x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1350)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/metaphor-1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1640)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1866)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Metaphor Restaurant

Στο Metaphor, το δημιουργικό κέντρο της Πλατείας Μαβίλη, η μόδα συναντά την τέχνη, το σχέδιο και την αρχιτεκτονική ενώ, πρόσφατα, προστέθηκε και εστιατόριο με μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, υπό την ευθύνη του σεφ Κωνσταντίνου Λαλαούνη. Ρούχα, αξεσουάρ ντυσίματος και βιβλία τέχνης παντρεύονται αρμονικά με τα μαύρα τραπέζια που έχουν απλωθεί στον ανοιχτό χώρο ενώ το μπαρ χαρίζει ελκυστικά χρώματα και δροσερά κοκτέιλ. Σαλάτα με ψητό κολοκύθι, αβοκάντο, φουντούκι και κατσικίσιο τυρί, σεβίτσε με ψάρι ημέρας, κροκέτες μοσχάρι, χειροποίητο ραβιόλι, αρνί με ρεβυθάδα και paccheri πάστα με μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ, θυμάρι και αφρό cacio pepe βρίσκονται ανάμεσα στα πιάτα του μενού. Η Εύη Καματσέλου είναι υπεύθυνη του εστιατορίου και της λίστας κρασιών που εστιάζει σε ψαγμένες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Διεύθυνση: Δορυλαίου 10, Πλατεία Μαβίλη, Τηλ. 210 6451 169

Upon

Η πλατεία Ντάβαρη στο Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί ένα νέο all-day μπιστρό, το Upon. Δημιουργοί του ο σεφ και restaurateur Γρηγόρης Κίκης (Hervé), ο Δημήτρης Δημήτσας και οι αδελφοί Νίκος και Ηλίας Μαυρέλης. Ο μοντέρνος χώρος με τα ρουστίκ στοιχεία και τις μεγάλες τζαμαρίες περιστοιχίζεται από φυτά που δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Το μαγαζί σερβίρει από εκλεκτούς καφέδες και brunch μέχρι μεσημεριανό και βραδινό, συνοδεία εκλεκτών κοκτέιλ και κρασιών, η έμφαση στα οποία γίνεται εύκολα αντιληπτή από τη μεγάλη walk-in κάβα που φέρει πληθώρα ετικετών από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα. Με τον Θοδωρή Καράι να εκτελεί χρέη head chef, το Upon προσφέρει ένα comfort διεθνές μενού. Ανάμεσα στα πιάτα του και smash burger, vitello tonnato, σεβίτσε λαβράκι, κεφτεδάκια, flat bread με pulled pork και γεμιστά κανελόνια.

Διεύθυνση: Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 9817 878

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(179822)
      ["id"]=>
      int(179822)
      ["title"]=>
      string(5) "Seeds"
      ["filename"]=>
      string(9) "Seeds.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(441829)
      ["url"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds.jpg"
      ["link"]=>
      string(93) "https://www.travel.gr/food_and_drink/oi-pio-syzitimenes-nees-afixeis-sti-ga/attachment/seeds/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "17"
      ["description"]=>
      string(13) "Photo: See|ds"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(5) "seeds"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(179739)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:16:54"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-02 10:17:05"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1179)
      ["height"]=>
      int(1162)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds-300x296.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(296)
        ["medium_large"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds-768x757.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(757)
        ["large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds-1024x1009.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1009)
        ["1536x1536"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1179)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1162)
        ["2048x2048"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/02/Seeds.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1179)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1162)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

See|ds

Στην περιοχή του Hilton, βρήκε στέγη ένα νέο εστιατόριο «με λογική υψηλής γαστρονομίας», όπως λένε οι δημιουργοί του, το See|ds. Ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, με χρόνια εμπειρίας σε διακεκριμένα εστιατόρια, και ο Αλέξανδρος Μπελλώνιας έφτιαξαν ένα ζεστό χώρο με απλές γραμμές, φυσικό ξύλο και γήινα χρώματα. Το βλέμμα τραβά η ανοιχτή, walk-in κουζίνα, που προσφέρει στους σεφ άμεση πρόσβαση στη σάλα, ενώ στο πατάρι βρίσκεται ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι που προσφέρεται για private dining. Η κουζίνα βασίζεται σε ντόπια ποιοτικά προϊόντα και δίνει έμφαση στην εποχικότητα ενώ οι υψηλές μαγειρικές τεχνικές και η άπλετη δημιουργικότητα του Σαμουράκη δίνουν το παρών σε όλα τα πιάτα. Το εστιατόριο διαθέτει τρία μενού γευσιγνωσίας – 7, 10 και 14 σταδίων – στο μέλλον θα προστεθεί και χορτοφαγικό 10 σταδίων, ενώ προσφέρει και a la carte μενού.

Διεύθυνση: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, Τηλ. 210 7235 116

Sole Giaguaro

Στα Άνω Πετράλωνα βρήκε το αθηναϊκό του σπίτι ο Giovanni Scaraggi, που είχαμε γνωρίσει στο MasterChef, και το Sole Giaguaro, το ιταλικό εστιατόριο που πρωτοάνοιξε στη Ρόδο και η φήμη του ταξίδεψε στην πρωτεύουσα πριν ακόμη εγκατασταθεί και το ίδιο. Στη μοντέρνα σάλα κυριαρχούν τα γκριζο-πράσινα και γήινα χρώματα με τα κεραμικά πλακάκια στους τοίχους, τον όμορφο φωτισμό και το δάπεδο σε στιλ μωσαϊκού να ξεχωρίζουν. Μέσα στην κομψή ανοιχτή κουζίνα φαίνεται ο Giovanni να ετοιμάζει τα πιάτα ενός μενού που βασίζεται σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές αλλά, συνάμα, αντανακλά τις εμπειρίες από τα ταξίδια και τη μαθήτευσή του σε κουζίνες αρκετών χώρων ανά τον κόσμο. Έτσι, το χταπόδι παρουσιάζεται με guanciale, μαυρομάτικα φασόλια με σάλτσα τζίντζερ και ταραμά ενώ στην πορκέτα έχει προστεθεί miso.

Διεύθυνση: Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα, Τηλ. 210 3488 008

Διαβάστε ακόμα:

5+1 rooftop στην Αθήνα που αναδεικνύουν τη χειμερινή γαστρονομική οπτική της

Περπατώντας τη Βασιλίσσης Σοφίας, τη λεωφόρο με τα εμβληματικά κτίρια

Βόλτα στους λόφους της Αθήνας