Σε ένα τόσο τουριστικό μέρος, υπάρχουν εστιατόρια που προσφέρουν όλα τα σύγχρονα είδη γαστρονομίας στο πιο υψηλό επίπεδο. Παράλληλα όμως, οι τοπικές σπεσιαλιτέ κατέχουν εξέχουσα θέση σε πολλά μενού αξιώσεων, τόσο στα fine dining εστιατόρια και στα έθνικ εστιατόρια όσο και στις ταβέρνες με μαγειρευτά και στις ψαροταβέρνες.

10

Noble Gourmet Restaurant: Λιτά διακοσμημένο εστιατόριο με τεράστιες τζαμαρίες, το οποίο προσφέρει ανεμπόδιστη θαλασσινή θέα στο Αιγαίο, από τον 7ο όροφο του ξενοδοχείου «Elysium». Ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης, που εισήγαγε τη Ρόδο στη fine dining σκηνή, δημιουργεί μαζί με το σεφ Σπύρο Κουγιό, μια εντυπωσιακή γαστρονομική κουζίνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, αντλώντας έμπνευση από τις παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές και τα τοπικά προϊόντα. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά μενού: το «Γνώρισε» με 5 πιάτα, το «Νοστάλγησε» με 7 πιάτα, το «Μύρισε» με 9 πιάτα και το πολύ εντυπωσιακό «Γεύσου», με 18 πιάτα. Εντυπωσιακή η παρουσίαση του κάθε πιάτου και η art de la table, ενώ οι σερβιτόροι εξηγούν τι σημαίνουν τα ονόματα των υλικών στη ροδίτικη ντοπολαλιά και τις περιστάσεις στις οποίες τα πρόσφεραν στα παλιά τα χρόνια, δημιουργώντας μια συνολική γευστική και νοητική εμπειρία. Ρόδος, Αμμούδες, Ξενοδοχείο «Elysium Resort & Spa», Καλλιθέα, 2241045700

Five Senses: Υπέρκομψο εστιατόριο με αιγαιοπελαγίτικη θέα στον κόλπο της Βλύχας από τη μεγάλη βεράντα.Ο executive σεφ Δημήτρης Κονταράτος (chef de cuisine ο Ανδρέας Δερμάτης), ερευνά δηλαδή το γαστρονομικό παρελθόν του τόπου και δημιουργεί μια σύγχρονη δωδεκανησιακή κουζίνα.Πιάτα που ξεχωρίζουν, το φαγκρί μαρινάτο ημίπαστο με πίκλα μπάμιας συν σορμπέ από κρίταμο και νερό από χωριάτικη σαλάτα, χουρμά και φιστίκι Αιγίνης, η “κακαβιά” (κρεμμυδοντολμάς με ψάρι, καβούρι, κρέμα πατάτας με σκόρδο και σούπα από ζωμό ψαριού) και η “κουλουρία” (χειροποίητο χυλοπιτάκι) βρασμένο σε ζωμό ζωμό κωλοχτύπας al Americain με ταπιόκα. Ξεχωριστό επιδόρπιο η αρωματική πορτοκαλόπιτα με υφές γιαουρτιού από τον pastry chef Λάζαρου Χατζησάββα. Ξενοδοχείο «Lindos Blu», Βλυχάδα 2244032110

Cesar Meze Bar: Γευστικό, καλοφτιαγμένο μενού με fusion διάθεση από το σεφ Σταύρο Κουστένη, με έμπνευση από την τοπική γαστρονομική παράδοση σε συνδυασμό με διεθνείς αναφορές. Πιάτα που ξεχωρίζουν ο γύρος τόνου με τραγανά τάκος, κρέμα αντζούγιας και κουλί ντομάτας, το καπνιστό φιλέτο φαγκρί με συνοδεία από μπριάμ σε υφές, εσπούμα πατάτας και τραγανούς κολοκυθανθούς και το πολύ καλό αρνί με μαγιονέζα μελιτζάνας, σάλτσα αρνιού γιαούρτι με μαύρο σκόρδο και ντομάτα. Ρομαντική ταράτσα κάτω από την Ακρόπολη της Λίνδου, με θέα σε ολόκληρο τον οικισμό.
Λίνδος, 2244 031410

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(152811)
      ["id"]=>
      int(152811)
      ["title"]=>
      string(8) "12_nisia"
      ["filename"]=>
      string(12) "12_nisia.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(389929)
      ["url"]=>
      string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia.jpg"
      ["link"]=>
      string(102) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/rodos-fagito-poto-kai-diaskedasi/attachment/12_nisia/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "16"
      ["description"]=>
      string(43) "12 Nissia By Rodos Palace / Photo: Facebook"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "12_nisia"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(152788)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-12-05 13:28:11"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-12-05 13:28:39"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1291)
      ["height"]=>
      int(1936)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/12_nisia.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1291)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1936)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

12 Νησιά: Το γκουρμέ εστιατόριο του «Rodos Palace» βρίσκεται μέσα στους υπέροχους κήπους του ξενοδοχείου, έχοντας θέα στο εντυπωσιακό lagoon. Νέα ελληνική κουζίνα με μενού επηρεασμένο από παραδοσιακές συνταγές των Δωδεκανήσων, που αποδίδονται με σύγχρονες τεχνικές από τους executive chefs Μιχάλη Στάλα & Λευτέρη Καμπουράκη. Τα υλικά προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς, ενώ τα λαχανικά εξασφαλίζονται από το μποστάνι του ξενοδοχείου. Ρόδος, Ξενοδοχείο «Rodos Palace», 2241097222

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(152816)
      ["id"]=>
      int(152816)
      ["title"]=>
      string(7) "hellas1"
      ["filename"]=>
      string(11) "hellas1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(186383)
      ["url"]=>
      string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1.jpg"
      ["link"]=>
      string(101) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/rodos-fagito-poto-kai-diaskedasi/attachment/hellas1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "16"
      ["description"]=>
      string(35) "Hellas Restaurant / Photo: Facebook"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(7) "hellas1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(152788)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-12-05 13:30:28"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-12-05 13:30:54"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1080)
      ["height"]=>
      int(1080)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1-300x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1-768x768.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(768)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1-1024x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1080)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1080)
        ["2048x2048"]=>
        string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/hellas1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1080)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1080)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Hellas: Τα τραπέζια στρώνονται στη βοτσαλωτή αυλή ψηφιδωτά και στην πετρόχτιστη σάλα με τη χαρακτηριστική λινδιακή σκέπαση. Ο νεαρός chef patron Κυριάκος Ιακωβίδης μαζί με την top chef Eιρήνη Γεωργουδίου δημιουργεί ένα μενού που βασίζεται στις γευστικές του αναμνήσεις από τη ροδίτικη κουζίνα και τα χαρακτηριστικά προϊόντα του νησιού. Χαρακτηριστικά πιάτα, τα ντολμαδάκια με φύλλο από κυκλάμινο και γέμιση γαρίδα και σφυρίδα σε σάλτσα αυγολέμονο από γαριδάκι Λινδιακό και λάδι άνηθου, αυγά ξιφία παστά σε κερί μέλισσας (σαν αυγοτάραχο) και τα μόπλευρα (σπαράγγια) με σάλτσα από αυγά ξιφία και ταραμά από αυγά ξιφία καθώς και το παστό και καπνιστό αλλαντικό από μοσχάρι σαν αυτό που εφτιαχναν παλιά οι αγρότες για να το πάρουν μαζί στους στα χωράφι. Πολλά ιδιαίτερα κοκτέιλς αλλά και γλυκά, ανάμεσά τους και ένα ρετσινάτο γλυκό του κουταλιού από άνθος πεύκου. Ρόδος, Πεύκοι, 2244 048316

Μαυρίκος: Διάσημη, ιστορική ταβέρνα, που κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής. Στην υποδοχή, ο Μιχάλης Μαυρίκος, στις μαρμίτες και στις φωτιές, ο αδελφός του Δημήτρης Μαυρίκος. Πιάτα που ξεχωρίζουν “γουρλομάτης” (ψάρι) μαρινάτος, σαλάχι σαλάτα με κρίταμο, καρότο και πίκλα αγγούρι, φινόκιο σε γλυκό κρασί με μους φέτας, κοιλιά τόνου μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο, σκόρδο και κόλιανδρο με συνοδεία πατατοσαλάτας, αρνάκι με θυμάρι και πάστα σκόρδου, χοιρινή πανσέτα καραμελωμένη με πετιμέζι. Ασπρογάλαζη, βοτσαλωτή αυλή κάτω από καταπράσινες κληματαριές, μουριές και κατάλευκα σταυροθόλια. Λίνδος, Πλατεία Λίνδου, 2244031232

Ο Ηλίας: H ταβέρνα «Ηλίας» στον ορεινό Έμπωνα σερβίρει τα άπαντα της παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας. Η κα. Ρούλα (Ζαφειρία) Πιπέρη μαγειρεύει πέρδικα με χειροποίητο κοκκινιστό τραχανά, κουλουσαφά (εντεράκια γεμιστά με κιμά και ρύζι), λαμπριώτη «χτιστό» (κατσικάκι γεμιστό, σιγοψημένο), ρεβίθια με κατσικίσιο κότσι στον ξυλόφουρνο, μακαρόνι πλαστό με κόκορα και ο σύζυγος Ηλίας Κωσταντάκης είναι δεινός ψήστης. Όλα με δικές τους και με ντόπιες πρώτες ύλες. Πάρα πολλά γλυκά του κουταλιού, δικό τους κρασί –και λιαστό. Μεγάλη σάλα με τζάκι, πετρόκτιστη βεράντα μέσα στο πράσινο. Ρόδος, Έμπωνας, 2246041415

Παράγκα: Η ταβέρνα «Παράγκα» στεγάζεται στον χώρο όπου επί Ιταλοκρατίας βρισκόταν η λέσχη των Ιταλών αξιωματικών μέσα στο πράσινο. Το μενού που ετοιμάζει ο μάγειρας Γιάννης Ευθυμίου περιλαμβάνει εδέσματα από τη ροδίτικη και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, συν κρεατικά της ώρας, τα οποία σερβίρονται γιορταστικά μέσα σε πήλινα σκεύη φτιαγμένα από ντόπιους κεραμίστες. Ξεχωρίζουν το αρνί καπαμάς στον ξυλόφουρνο και η κατσίκα στιφάδο, τα σκορδάτα ρεβίθια πουρέ με φρέσκια ντομάτα, φέτα και δυόσμο, οι ρεβιθοκεφτέδες με κολοκάσι πουρέ και σάλτσα με μανιτάρια και τα χειροποίητα παστά της θάλασσας με ταραμά. Εντυπωσιακή η ποικιλία από δικά τους, χειροποίητα ψωμιά. Ρόδος, Απόλλωνα, 2246091247

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(152858)
      ["id"]=>
      int(152858)
      ["title"]=>
      string(8) "petalas1"
      ["filename"]=>
      string(12) "petalas1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(278229)
      ["url"]=>
      string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1.jpg"
      ["link"]=>
      string(102) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/rodos-fagito-poto-kai-diaskedasi/attachment/petalas1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "16"
      ["description"]=>
      string(44) "Petalas Restaurant Kiotari / Photo: Facebook"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "petalas1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(152788)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-12-05 13:36:58"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-12-05 13:37:24"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1440)
      ["height"]=>
      int(1800)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/12/petalas1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1440)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1800)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Πεταλάς: Ταβέρνα πάνω στη θάλασσα, με τραπεζοκαθίσματα σε γαλάζιο και λευκό και θέα στο ηλιοβασίλεμα. Ο σεφ Παναγιώτης Πεταλάς και η ομάδα του ετοιμάζουν μια ολόκληρη σειρά από δημιουργικά πιάτα συνδυάζοντας τα ψαρικά με όσπρια και λαχανικά: φασολάδα με αστακό, σπανάκι και αφρό αντζούγιας, λόπια (φασόλια) Κατταβιάς ΠΟΠ με καλαμάρι, γαρίδα και σκόρδο, ρεβίθια με σκορπίνα, φρέσκα ψάρια στη σχάρα και στο τηγάνι. Επίσης γίδα με σκληπενό ριζότο (φτιάχνεται με καπνιστό κριθαράκι) κόκορας με κρέμα από πιπεριές Φλωρίνης γιαούρτι και αμπελοβλάσταρα, Για επιδόρπιο, γαλατόπιτα με γλυκό του κουταλιού. Κιοτάρι, 22440 47265