Οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο καθορίζονται μεταξύ των άλλων από το φαγητό τους, την κληρονομιά των μεθόδων μαγειρικής και φυσικά των γεύσεων.

13

Κατά συνέπεια, ο προγραμματισμός του πού θα φάει ο επισκέπτης, είναι αναπόσπαστο μέρος ενός ταξιδιού. Τόσο αναπόσπαστο, μάλιστα, που οι ακρογωνιαίοι λίθοι πολλών ξενοδοχείων έχουν γίνει τα εστιατόρια τους. Οι 8 ιδιοκτησίες που ακολουθούν ως μέρος της εμπειρίας στη Μarriott, έχουν κάνει ένα επιπλέον βήμα, αναπτύσσοντας τις ιδέες τους για το φαγητό και το ποτό, ώστε να αντικατοπτρίζουν την τοπική κουλτούρα, με τα εστιατόριά τους να γίνονται μέρη όπου οι επισκέπτες μπορούν όχι μόνο να δειπνήσουν, αλλά και να ανακαλύψουν τοπικές γεύσεις με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο.

Ιαπωνία

Μετά την ανοιξιάτικη απόψυξη της γης, εκπληκτικά λαχανικά του βουνού και βρώσιμα φυτά, όπως οι άγριες φτέρες και οι βλαστοί, συμπληρώνουν το μενού πέντε πιάτων στο εστιατόριο του Satoyama Jujo στην πόλη Minami-Uonuma της Ιαπωνίας. Τα αποκλειστικά βιολογικά πιάτα ζευγαρώνουν με πέντε φυσικά κρασιά τοπικής παραγωγής και αφιλτράριστα, μη επεξεργασμένα σάκε.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(92262)
      ["id"]=>
      int(92262)
      ["title"]=>
      string(9) "Andéols2"
      ["filename"]=>
      string(12) "Andeols2.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(133014)
      ["url"]=>
      string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2.jpg"
      ["link"]=>
      string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/to-gastronomiko-taxidi-sta-estiatori/attachment/andeols2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(264) "O σεφ Aurélien Egger δημιουργεί μοναδικά πιάτα χρησιμοποιώντας υλικά τα οποία καλλιεργούνται στο κτήμα 32 στρεμμάτων του ξενοδοχείου/ Photo: Facebook (Les Andéols)"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "andeols2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(92138)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-05-06 13:56:48"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-05-06 13:58:39"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1440)
      ["height"]=>
      int(1800)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Andeols2.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1440)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1800)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Γαλλία

Ομοίως, στο Les Andéols, στην Προβηγκία της Γαλλίας, ο σεφ Aurélien Egger δημιουργεί μοναδικά πιάτα, όπως καπνιστή πατάτα και βούτυρο τρούφας, χρησιμοποιώντας εποχιακά και τοπικά υλικά—τα περισσότερα από τα οποία καλλιεργούνται στο κτήμα 32 στρεμμάτων του ξενοδοχείου. Τόσο στο La Platane, όπου τα φιλικά και γενναιόδωρα πιάτα αναδύουν μια προβηγκιανή και μεσογειακή ταυτότητα, όσο και στο La Loggia, όπου κάθε γεύση αναδεικνύεται σε σχολαστικά εκλεπτυσμένη κουζίνα, ο σεφ ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία «από τον σπόρο στο πιρούνι».

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(92268)
      ["id"]=>
      int(92268)
      ["title"]=>
      string(14) "Das Achental2"
      ["filename"]=>
      string(17) "Das-Achental2.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(132205)
      ["url"]=>
      string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2.jpg"
      ["link"]=>
      string(99) "https://www.travel.gr/food_and_drink/to-gastronomiko-taxidi-sta-estiatori/attachment/das-achental2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(31) "Photo: Facebook (Das Achental)"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(13) "das-achental2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(92138)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-05-06 14:01:11"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-05-06 14:01:31"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1080)
      ["height"]=>
      int(1080)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2-300x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2-768x768.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(768)
        ["large"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2-1024x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1080)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1080)
        ["2048x2048"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Das-Achental2.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1080)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1080)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Γερμανία

Τα αξιοθέατα, οι ήχοι και οι μυρωδιές από τους πρόποδες των Άλπεων μεταφράζονται στο πιάτο του Das Achental στο Chiemgau της Γερμανίας. Εδώ, ο σεφ Edip Sigl – του οποίου οι προηγούμενες προσπάθειες έχουν κερδίσει δύο αστέρια Michelin – χρησιμοποιεί φρέσκα, βιολογικά και τοπικά συστατικά για να καθορίσει το εκλεκτό μενού στο ES:SENZ καθώς και στα δύο άλλα εστιατόρια του ξενοδοχείου υπό την αρμοδιότητα του, Weißer Hirsch και Hubertshütte.

Ελλάδα

Από την άλλη πλευρά, στην ιδιαίτερης ομορφιάς Κρήτη, η ουσία της περιοχής εξυμνείται στο Cretan Malia Park,  όπου τα πιάτα και τα ποτά που προσφέρονται αντικατοπτρίζουν την προστατευόμενη από την UNESCO διατροφική κληρονομιά της Κρήτης. Τα εστιατόρια του ξενοδοχείου χρησιμοποιούν υλικά επιλεγμένα από τον κήπο της βιολογικής κουζίνας, καθώς και από ένα δίκτυο ντόπιων αγροτών βιώσιμων καλλιεργειών, για να δημιουργήσουν αυθεντική κρητική κουζίνα και μεσογειακές σπεσιαλιτέ, συνοδεία άφθονων κρητικών κρασιών. Αυτό το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, ο σεφ του Cretan Malia Park Αθηναγόρας Κωστάκος σε συνεργασία και με εξαιρετικούς σεφ της Κρήτης, θα διοργανώσει στον κήπο μοναδικά pop-up δείπνα.  

Πορτογαλία

Στεγασμένο σε κτίσμα που χρονολογείται από το 1338 στο Monforte της Πορτογαλίας, το Torre de Palma Wine Hotel γιορτάζει κατ’ αρχήν το αρχαίο ρωμαϊκό πάθος για το κρασί και το ελαιόλαδο. Στο Palma Restaurant, με καπετάνιο τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Migel Laffan, η κουζίνα του Alentejo αναβαθμίζεται σε υψηλότερο επίπεδο, με πιάτα που εξυμνούν τα τοπικά παραγόμενα λουκάνικα, τα φυσικά τυριά, καθώς και τα προσεκτικά επιλεγμένα κρέατα από ζώα ελευθέρας βοσκής. Το σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου είναι, φυσικά, το ομώνυμο μπουτίκ οινοποιείο: oι επτά ποικιλίες, αναπτύσσονται σε επτά εκτάρια ελαφρού αργιλώδους εδάφους. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα κρασιά που παρασκευάζονται στο κτήμα, το οποίο περιβάλλεται από μικρά, μαρμάρινα πατητήρια.

Καλιφόρνια

Μια αξιοζήλευτη επιλογή κρασιών βρίσκεται επίσης στο Harmon Guest House στο Healdsburg της Καλιφόρνια. Η προσεκτικά επιμελημένη λίστα κρασιών, που προσφέρεται στο roof garden με θέα στο βουνό Fitch, στους λόφους Sonoma και στο κέντρο του Healdsburg, περιλαμβάνει τόσο ανερχόμενους οινοποιούς, όσο και μερικούς από τους θρύλους της περιοχής. Σε κάτι περισσότερο από απλές γευσιγνωσίες, οι επισκέπτες καλούνται να συναντήσουν ντόπιους οινοποιούς και να εμβαθύνουν στη διαδικασία οινοποίησης, ξεκινώντας από την αναγεννητική καλλιέργεια στους αμπελώνες και τελειώνοντας με το μπουκάλι που εμφανίζεται στο τραπέζι του δείπνου.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(92290)
      ["id"]=>
      int(92290)
      ["title"]=>
      string(39) "Doña Carlota Echeverría de Moren1"
      ["filename"]=>
      string(37) "Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(86439)
      ["url"]=>
      string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1.jpg"
      ["link"]=>
      string(119) "https://www.travel.gr/food_and_drink/to-gastronomiko-taxidi-sta-estiatori/attachment/dona-carlota-echeverria-de-moren1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(40) "Photo: Facebook (Hotel Doña Carlota) "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(33) "dona-carlota-echeverria-de-moren1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(92138)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-05-06 14:24:51"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-05-06 14:25:22"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1024)
      ["height"]=>
      int(1024)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1-300x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1-768x768.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(768)
        ["large"]=>
        string(96) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1-1024x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1024)
        ["2048x2048"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/Dona-Carlota-Echeverria-de-Moren1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1024)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1024)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Ισημερινός

Το προσωπικό της κουζίνας στην Carlota στο Κίτο του Ισημερινού, έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να αναπαράγει πιστά τις οικογενειακές συνταγές της Doña Carlota Echeverría de Moreno, τις οποίες μαγείρευε η ίδια ενώ διέμενε στο σπίτι που πλέον βρίσκεται το ξενοδοχείο. Τα νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα της, προσφέρονται στο Bistro 626 και περιλαμβάνουν fanesca, ένα στιφάδο από δημητριακά και φασόλια των Άνδεων και guaguas de pan με colada morada — γλυκά ρολά πασπαλισμένα με ζάχαρη και γεμισμένα με μαρμελάδα. Στον μικρό κήπο της κουζίνας, καλλιεργούνται φρέσκα βότανα, ενώ σε πολύ μικρή απόσταση, σε μια αρκετά μεγάλη έκταση, παράγεται το 45% των προϊόντων του εστιατορίου, όπως βιολογικά τσίλι, φρέσκα κρεμμυδάκια και ντομάτες.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(92296)
      ["id"]=>
      int(92296)
      ["title"]=>
      string(33) "64874_592446910847345_604418052_n"
      ["filename"]=>
      string(37) "64874_592446910847345_604418052_n.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(64224)
      ["url"]=>
      string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n.jpg"
      ["link"]=>
      string(119) "https://www.travel.gr/food_and_drink/to-gastronomiko-taxidi-sta-estiatori/attachment/64874_592446910847345_604418052_n/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(149) "Το La Cocinoteca επικεντρώνεται στην καπνιστή μεξικάνικη fusion κουζίνα/ Photo: Facebook (La Cocinoteca)"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(33) "64874_592446910847345_604418052_n"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(92138)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-05-06 14:36:56"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-05-06 14:38:10"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(960)
      ["height"]=>
      int(717)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n-300x224.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(224)
        ["medium_large"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n-768x574.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(574)
        ["large"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(960)
        ["large-height"]=>
        int(717)
        ["1536x1536"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(960)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(717)
        ["2048x2048"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/05/64874_592446910847345_604418052_n.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(960)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(717)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Μεξικό

Εν τω μεταξύ, στο Elena de Cobre στο León του Μεξικού, το ξύλο βρίσκεται στο επίκεντρο: ο σεφ Juan Emilio Villasñor, ένας Fire Master της Mexican Grill Society, είναι παθιασμένος με την επίδραση του φυσικού αυτού υλικού στη γεύση, τη μυρωδιά και τα χρώματα. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, La Cocinoteca, επικεντρώνεται στην καπνιστή μεξικάνικη fusion κουζίνα, που δημιουργείται με φρέσκα, εποχικά υλικά από την τοπική αγορά και σερβίρεται σε ένα μακρόστενο, ξύλινο τραπέζι στην κουζίνα του σεφ,  που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν.