Στο δρόμο προς τον Οία, εκεί που τελειώνει το Ημεροβίγλι και η Σαντορίνη γίνεται σαν μια γραμμή, δίνοντας την αίσθηση παράτολμης ισορροπίας σε λεπτό σκοινί πάνω από το Αιγαίο, στέκεται το Vezené Santorini.

18

Ο ιδρυτής του, ο Άρης Βεζενές, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας, είναι ιδιαίτερα γνωστός στο αθηναϊκό κοινό. Δεν ακολουθεί τάσεις – τις δημιουργεί, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην εξέλιξη της γευστικής καλλιέργειας της χώρας. Πάνε σχεδόν 14 χρόνια από τότε που άνοιξε την Trattoria Vezené στο Μεγανήσι και έκανε τον πρώτο του γαστρονομικό ντόρο στην Ελλάδα. Τρία χρόνια αργότερα, το 2011, ανοίγει το Vezené στην Αθήνα και, μέσα από τον άψογο συνδυασμό της ευχάριστης ατμόσφαιρας ενός καλαίσθητου μπιστρό με την γευστική εμπειρία ενός fine dining εστιατορίου, βάζει τα θεμέλια του bistronomy στην πόλη. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση στην άριστη ποιότητα αλλά και την ολιστική διαχείριση του κρέατος, το Vezené αρχίζει να μαθαίνει στους επισκέπτες του ράτσες και κοπές που μέχρι τότε δεν ήταν ευρέως γνωστές. Το 2018, ανοίγει το ιαπωνικό pub-grill Birdman, συνδυάζοντας την αυθεντία του στο grill και τις ποιοτικές πρώτες ύλες με την εκλεκτή κουζίνα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, και το 2020 ιδρύει το Ekiben, με στόχο την προσφορά του μενού του Birdman ως take-away και delivery.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε την εστιατορική του καριέρα στο «Santorini» του Σικάγο το 1995 κάνοντας «ότι δουλειά έκαναν τότε όλοι οι φοιτητές της ομογένειας όταν δούλευαν σε εστιατόρια – τα πάντα! Δούλεψα στην κουζίνα, στη σάλα, στο μπαρ, ακόμα και στην γκαρνταρόμπα», μας λέει. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2021, ήρθε στο πανέμορφο νησί, με το, καθόλα μοναδικό, Vezené Santorini. «Ο ερχομός μου στη Σαντορίνη είναι ένα flashback για μένα. Νοιώθω σαν να επιστρέφω στο σημείο που ξεκίνησα», αναφέρει χαμογελώντας.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104520)
      ["id"]=>
      int(104520)
      ["title"]=>
      string(2) "V2"
      ["filename"]=>
      string(6) "V2.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(452384)
      ["url"]=>
      string(55) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2.jpg"
      ["link"]=>
      string(103) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/v2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(49) "Ο σεφ Άρης Βεζενές/Photo: Vezené "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(2) "v2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-22 12:02:58"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-23 09:07:19"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1200)
      ["height"]=>
      int(852)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2-300x213.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(213)
        ["medium_large"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2-768x545.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(545)
        ["large"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2-1024x727.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(727)
        ["1536x1536"]=>
        string(55) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1200)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(852)
        ["2048x2048"]=>
        string(55) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V2.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1200)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(852)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Χτισμένο στην άκρη του βράχου, μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Cavo Tagoo, το Vezené Santorini ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού, προσφέροντας συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα και τα φλογερά ηλιοβασιλέματα του νησιού. Κυκλαδίτικα και μοντέρνα στοιχεία συνδυάζονται αριστοτεχνικά και δίνουν έναν υψηλής αισθητικής, μινιμαλιστικό χώρο, πλήρως εναρμονισμένο με το γύρω περιβάλλον. Τεράστιο πάτιο με εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης και πλωτές ξαπλώστρες, βαριά, ξύλινα τραπέζια με ασύμμετρες επιφάνειες, επιβλητικό μπαρ με ενυδρείο και καλαίσθητη σάλα με ανοιγόμενες περιμετρικές τζαμαρίες, η οποία σύντομα θα επεκταθεί, προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες καταπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το ηφαίστειο. Η μουσική, επιμέλεια ομάδας DJ, ακολουθεί και αυτή elegant μονοπάτια, περνώντας από απαλούς, sexy ήχους Κυανούς Ακτής του 1960-70 σε lounge music και πιο dance ρυθμούς όσο πέφτει το βράδυ. Έτσι δένει όμορφα με την κοσμοπολίτικη, αλλά συνάμα χαλαρή ατμόσφαιρα και την μοναδική του ενέργεια του χώρου.

Η ανοιχτή κουζίνα του bistro αγκαλιάζεται αρμονικά από τη σάλα, δημιουργώντας ένα άκρως διαδραστικό σκηνικό, ενώ η «Ανοιχτή Φωτιά», η τρίμετρη εστία πολλαπλών θέσεων ψησίματος, εντυπωσιάζει. Υπήρξε για χρόνια μέρος των σχεδίων του Άρη Βεζενέ και έγινε πραγματικότητα στο Vezené Santorini. Τόσο η κατασκευή όσο και οι καύσιμες ύλες της την καθιστούν μοναδική. Η εστία έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Βεζενέ και τον Λονδρέζο φίλο του Rhys Allen, ο οποίος έχει σχεδιάζει και άλλες διάσημες open fire κουζίνες, όπως αυτή του Brat (1 αστέρι Michelin) και του Lore of the Land (pub του Guy Ritchie). Η ευέλικτη εστία διαθέτει πολλαπλές θέσεις ψησίματος σε διαφορετικά ύψη με στόχο το ακριβές ψήσιμο ψαριών, κρεάτων και λαχανικών. Ξύλο ελιάς και κληματόβεργες, υλικά γνώριμα και ταυτισμένα με την Ελλάδα, ενισχύονται με αρωματικά ξύλα και αποτελούν τις βασικές καύσιμες ύλες. Όντας μια εξελιγμένη εκδοχή της ελληνικής σχάρας, η Ανοιχτή Φωτιά ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ελληνική γαστρονομία.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104526)
      ["id"]=>
      int(104526)
      ["title"]=>
      string(2) "V5"
      ["filename"]=>
      string(13) "V5-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(891155)
      ["url"]=>
      string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(105) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/v5-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(226) "Η ανοιχτή κουζίνα του bistro αγκαλιάζεται αρμονικά από τη σάλα, δημιουργώντας ένα άκρως διαδραστικό σκηνικό/Photo: Άννα Τασιούλα"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(4) "v5-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-22 12:03:32"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-22 12:23:17"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V5-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Στον εξωτερικό χώρο του bistro θα προστεθεί το φετινό καλοκαίρι και ένα κομψό μπαρ για ωμά πιάτα. «Σιγά-σιγά αρχίζει και ολοκληρώνεται αυτό που για μένα είναι το Vezené Santorini – ένα ελληνικό open fire bistro που στηρίζει την συνύπαρξη ψαριού και κρέατος. Θα ήθελα οι επισκέπτες μας να ξεκινούν στο μπαρ με το ωμά και να συνεχίζουν με τα θαλασσινά και τα κρέατα από την Ανοιχτή Φωτιά», τονίζει ο Άρης Βεζενές, ενώ προσθέτει γελώντας «βέβαια αυτό προτιμώ και προτείνω, σαφέστατα δεν το επιβάλω. Το φαγητό είναι μια όμορφη εμπειρία, μια ψυχαγωγία. Αυτό που επιβάλλεται είναι η συνεχή έμφαση στην ευχαρίστηση των καλεσμένων μας».

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104681)
      ["id"]=>
      int(104681)
      ["title"]=>
      string(12) "PicABliss-41"
      ["filename"]=>
      string(23) "PicABliss-41-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(816799)
      ["url"]=>
      string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(113) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/picabliss-41/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(80) "Chef Vezenes' ventures have all been met with resounding success/Photo: Vezené "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "picabliss-41"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-23 07:25:55"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-11-18 06:32:24"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-41-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104676)
      ["id"]=>
      int(104676)
      ["title"]=>
      string(12) "PicABliss-24"
      ["filename"]=>
      string(23) "PicABliss-24-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(740520)
      ["url"]=>
      string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(113) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/picabliss-24/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(15) "Photo: Vezené "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "picabliss-24"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-23 07:23:39"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-23 09:08:12"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-24-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Έτσι, στην αρχή του μενού, φιγουράρουν απολαυστικά ωμά πιάτα, ανάμεσά τους και πλούσιο sashimi σκορπίνας, ανεπανάληπτες αιγαιοπελαγίτικες καραβίδες, δροσερό ταρτάρ κόκκινης γαρίδας Κοιλάδος καθώς και εξαίσια crudo ελληνικών ψαριών, που ραντίζονται απλά με λεμόνι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, όπως δυόσμο και μάραθο, αναδεικνύοντας την ποιότητα της πρώτης ύλης. Πάνω στην επιβλητική εστία πραγματοποιείται ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι σε θάλασσα και στεριά, χωρίς όμως να επηρεάζεται η γευστική ιδιαιτερότητα της κάθε ύλης. Εκλεκτές μοσχαρίσιες ράτσες και κοπές, σιτεμένες σε ειδικό θάλαμο αργής ωρίμανσης του εστιατορίου, αλλά και αρνάκια, κατσικάκια και πουλερικά καθώς και ολόφρεσκοι θησαυροί από το Αιγαίο και το Ιόνιο λαμβάνουν θέση στην Ανοιχτή Φωτιά και ψήνονται με μαεστρία, παίρνοντας το οικείο άρωμα της θράκας. Εργαλεία, όπως οι ειδικές σίτες καπνίσματος που χρησιμοποιούνται αντί του φλόγιστρου, αυξάνουν την ιδιαιτερότητα του ψησίματος. Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του γευστικού αποτελέσματος, η κουζίνα, χρησιμοποιώντας βούρτσες θυμαριού και δεντρολίβανου, αλείφει, πάνω σε κρέατα και θαλασσινά, λάδι αρωματισμένο με μαϊντανό και καυτερή πιπεριά αλλά και γάρο, αγουρίδα και οξύμελι καθώς και σπιτικό ξίδι από σαντορινιές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ ψητά λεμόνια, περγαμόντο και κουμκουάτ δίνουν γευστική ένταση στο κλασσικό λαδολέμονο.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104547)
      ["id"]=>
      int(104547)
      ["title"]=>
      string(3) "V13"
      ["filename"]=>
      string(14) "V13-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(580172)
      ["url"]=>
      string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(104) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/v13/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(76) "Καραβίδες από το Αιγαίο/Photo: Άννα Τασιούλα"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(3) "v13"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-22 12:05:35"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-23 08:50:06"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V13-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Τηγάνια και χύτρες με πληθωρικά τραχανότα, γιουβέτσια και σπαγγετάδες δηλώνουν συμμετοχή στο καταπληκτικό γευστικό ταξίδι και σκορπούν σαγηνευτικά αρώματα. Απίθανες οι γαρίδες και οι αστακοί και βαθιά γευστικές οι καραβίδες που ψήνονται με μαεστρία και περιχύνονται με ζωμό από ελαιόλαδο, τσίλι, κάπαρη, λεμόνι και beurre blanc. Από τα κρεατικά της εστίας, εξαίσιο το ζουμερό και πληθωρικό Bavette, grass-fed wagyu ωρίμανσης 35 ημερών με marbling 9+, αλλά και το αρωματικό και άκρως τρυφερό αρνάκι φρικασέ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο καστ των αξιομνημόνευτων και επικά γευστικών πιάτων της Ανοιχτής Φωτιάς κατέχει το κατσικάκι με μελιτζάνα και χειροποίητη σάλτσα από σαντορινιές τομάτες που σκεπάζεται με στρώση αφρού από τυρί και πασπαλίζεται με καμένο ψωμί. Φτάνει στο τραπέζι μέσα σε ένα elegant μπρούτζινο κατσαρολάκι που σε καλεί να βουτήξεις βαθιά το κουτάλι για να ανακαλύψεις τι κρύβει μέσα του. Με την πρώτη μπουκιά εγείρονται με μιας όλες οι αισθήσεις, ενώ το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το περίφημο «δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τη νοστιμιά του». Τρυφερό, πλούσιο, με τέλειες ισορροπίες γλυκού και αλμυρού, ελαφρώς καπνιστό – σκέτο λουκούμι.

Από τον ξυλόφουρνο κάνουν την εμφάνισή τους αμαρτωλά flat bread, καλοψημένες μελιτζάνες, χέλια και χταπόδια καθώς και ζωμοί που καπνίζονται και ετοιμάζονται για χρήση στις παρασκευές πιάτων. Σπάνιας νοστιμιάς τα πλούσια και βουτυράτα, με ελαφρώς καπνιστή γεύση, χτένια με guanciale iberico, τσίλι, τρούφα και μυρωδικά. Από το μενού δεν λείπουν και δημοφιλή πιάτα από το Vezené της Αθήνας, όπως το περιβόητο παστίτσιο ταρτάρ με κιμά από μοσχαρίσιο κρέας ωρίμανσης, χειροποίητα φύλλα από πάστα και αφρό πατάτας, η καλοψημένη γαρίδα fritta καθώς και η περίφημη αχινομακαρονάδα με speck και τσίλι.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104551)
      ["id"]=>
      int(104551)
      ["title"]=>
      string(3) "V15"
      ["filename"]=>
      string(14) "V15-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(656075)
      ["url"]=>
      string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(104) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/v15/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(74) "Kατσικάκι με μελιτζάνα/Photo: Άννα Τασιούλα"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(3) "v15"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-22 12:06:03"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-23 09:08:34"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/V15-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Προσεγμένα και τα κοκτέιλ καθώς και η μακροσκελής λίστα κρασιών, με ιδιαίτερα αξιόλογες επιλογές σε σαμπάνιες και κρασιά – λευκά, πορτοκαλί, ροζέ και κόκκινα – από τον σαντορινιό, τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Φρέσκα κρασιά αλλά και κρασιά από παλιές χρονιές συνδυάζονται άψογα με τα πιάτα και αυξάνουν την γευστική εμπειρία. Τα πληθωρικά επιδόρπια έρχονται να κλείσουν ευχάριστα ένα καθόλα μοναδικό γεύμα.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(104692)
      ["id"]=>
      int(104692)
      ["title"]=>
      string(12) "PicABliss-38"
      ["filename"]=>
      string(23) "PicABliss-38-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(1064353)
      ["url"]=>
      string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(113) "https://www.travel.gr/food_and_drink/vezene-santorini-anoichti-fotia-sto-nisi-toy-ifaist/attachment/picabliss-38/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(32) "Vezené Santorini/Photo: Vezené"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "picabliss-38"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(104517)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-23 07:36:51"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-02-09 10:57:45"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PicABliss-38-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

«Η Σαντορίνη είναι ένα νησί με πολύ δυνατά στοιχεία. Τα κατακόκκινα ηλιοβασιλέματα και η ηφαιστειογενής φύση της είναι κομμάτια που ταυτίζονται με την Ανοιχτή Φωτιά του Vezené. Είναι μια ανοιχτή φωτιά από μόνη της η Σαντορίνη», λέει ο Άρης Βεζενές. Με το εγχείρημά του στο νησί, βάζει ένα ακόμα «λιθαράκι για να χτιστεί ένα brand, όπως είναι το Vezené, με σκοπό να εξεταστεί το ενδεχόμενο να βγει και εκτός Ελλάδος» και τονίζει ότι «η χώρα μας έχει ανάγκη να επικοινωνήσει την κουλτούρα και την κουζίνα της λίγο πιο διεξοδικά στο εξωτερικό». Το Vezené Santorini δεν είναι ένα απλώς «λιθαράκι» αλλά ένας τεράστιος βράχος στην ενίσχυση του brand. Είναι, επίσης, μια ανεπανάληπτη εμπειρία αισθήσεων και γεύσεων και ένα must της επίσκεψής σας στο γοητευτικό νησί των Κυκλάδων.

Vezené Santorini, Hotel Cavo Tagoo, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Email: santorini@vezene.gr
Instagram: vezenesantorini_
Τηλέφωνο: +30 22860 28900

Διαβάστε ακόμα:

6 κορυφαία comfort εστιατόρια της Σαντορίνης

5 κορυφαία εστιατόρια της Σαντορίνης με σύγχρονη ελληνική και ethnic fusion κουζίνα

7 κορυφαία εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας της Σαντορίνης