Η Selene Vedema, η σημαντικότερη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Selene Restaurant στα Φηρά της Σαντορίνης.

12

Σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema 2024 επιφυλάσσει μοναδικά events και δρώμενα, αφού εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, φιλοξενεί διάσημους επίτιμους καλεσμένους και προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Μία σειρά από ιδιαίτερα κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Wojciech Bonkowski, ένα μοναδικό οινικό δείπνο, που θα ενώσει τις γεύσεις του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι με τα σπάνια κρασιά του κτήματος Gaja, παρουσία του ίδιου του Giovanni Gaja, αλλά και ένα συναρπαστικό Michelin-star, four-hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες από τον Έκτορα Μποτρίνι και τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία, είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που μας περιμένουν στη Selene Vedema 2024. 

Εκτός από το Grand Walk Around Tasting των κρασιών της Σαντορίνης στις 21 Σεπτεμβρίου, το διήμερο θα περιλαμβάνει επίσης:

Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir». Ένα masterclass που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Wojciech Bonkowski MW. Τα τελευταία χρόνια, τα ηφαιστειακά κρασιά έχουν ανάψει παθιασμένες συζητήσεις στους οινικούς κύκλους, εντυπωσιάζοντας με την υψηλή τους ενέργεια, την ένταση και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδιαίτερου masterclass, θα εμβαθύνουμε στον συναρπαστικό κόσμο των ηφαιστειακών κρασιών, γνωστών για τις δυναμικές εκφράσεις του terroir τους και την έντονη ορυκτότητά τους. Από τις ηφαιστειακές πλαγιές της Αίτνας και της Τενερίφης μέχρι τους ηλιόλουστους αμπελώνες της Σαντορίνης και τα ιστορικά κελάρια του Τοκάι στην Ουγγαρία, ας προετοιμαστούμε να αφεθούμε σε ένα απαράμιλλο ταξίδι για όλες τις αισθήσεις. 

Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji». Ένα ακόμη masterclass από τους Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW, με μερικά από τα κορυφαία γλυκά κρασιά στον κόσμο – Vinsanto, Vin Santo και Tokaji. Αυτά τα κρασιά κρύβουν μία κληρονομιά αιώνων παράδοσης και ιστορίας. 

-Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja. Τα κρασιά του οινοποιείου Gaja βρίσκονται ανάμεσα στα πιο θρυλικά στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τον Giovanni Gaja στο εστιατόριο Selene. Μαζί με τον Γιάννη Καρακάση MW, Wine Director των Katikies Hotels, ο Giovanni Gaja θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κρασιά του κτήματος, όπως τα διάσημα Gaia y Rey, Barbaresco, Barolo Sperss και το θρυλικό Sori Tildin. Αυτά τα εξαιρετικά κρασιά θα συνοδεύονται από τις εκλεκτές δημιουργίες του Executive Chef του Selene, Έκτορα Μποτρίνι.

Ένα four-hands, Michelin-starred δείπνο: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα μοιραστεί την ανοικτή κουζίνα του Selene με τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη βραδιά. 

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι διαστημικοί τουρίστες

Το πρώτο ψηφιακό ξενοδοχείο

Πόσα πλήρωσαν Έλληνες και ξένοι τουρίστες ως Φόρο Διαμονής και Τέλος Ανθεκτικότητας