Η εκρηκτική ανάπτυξη των premium ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη χώρα, με σωρεία τρανταχτών brands, διεθνών και ελληνικών, που επενδύουν εντυπωσιακά σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, περιγράφει και φέτος το πλαίσιο ανάπτυξης της πολυτελούς φιλοξενίας. Σπουδαίοι σεφ υπόσχονται στους φιλοξενούμενους μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες και βιωματικές δραστηριότητες, σφραγίζουν θεαματικά την έναρξη της φετινής ξενοδοχειακής καλοκαιρινής σεζόν.
Το εστιατόριο Elio’s για δεύτερη σεζόν στο NOŪS Santorini
Αέρας νεοϋορκέζικης τρατορίας του μεσοπολέμου στο μοντέρνο ξενοδοχείο με την εκλεπτυσμένη μίνιμαλ πολυτέλεια, μέλος των YES! Hotels. Πρόκειται για ένα Italian American Chophouse που σχεδιάστηκε από την Green Garlic Studios και τον Άρη Βεζενέ με μενού που θυμίζει την «cucina di nonna», δηλαδή την ιταλική «κουζίνα της γιαγιάς» σε αριστοτεχνικό συνδυασμό με τα εξαιρετικά τοπικά υλικά της Σαντορίνης και των Κυκλάδων. Τα antipasti και τα πιάτα με ζυμαρικά, οι κλασικές ρετσέτες όπως το μοσχάρι saltimbocca ή το κοτόπουλο cacciatore, συμπληρώνονται με μια ενδιαφέρουσα wine list που προτείνει ετικέτες από σημαντικές οινικές περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας. Signature cocktails, πολλά classics και εξαιρετικά αποστάγματα στο μπαρ και μουσικές από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 -Italo Disco, Jazz, Swing, Soul, αλλά και σύγχρονα New York Funk, R&B, και Hip Hop δίνουν το mood στο εστιατόριο Elio’s. Ξύλο, μάρμαρο και όμορφα καταπράσινα φυτά παντού στους εσωτερικούς χώρους, χαλαρωτική θέα στην πισίνα και τη θάλασσα από την ήσυχη βεράντα.
Η υπερ-αιωνόβια κομψότητα του Poseidonion Grand Hotel
Το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες γιορτάζει φέτος 110 χρόνια διαχρονικής κομψότητας και εκλεπτυσμένο, κοσμοπολίτικο καταφύγιο για ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο. Τοπόσημο της ελληνικής φιλοξενίας από την ίδρυσή του το 1914, συμπεριλαμβάνεται από φέτος στην Gold List 2024 του Condé Nast Traveler με τα καλύτερα ξενοδοχεία και resorts στον κόσμο. Πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, σε σχέδιο του Παναγιώτη Ζίζηλα, επηρεασμένο από το αρχιτεκτονικό στιλ των ξενοδοχείων της Κυανής Ακτής όπως το Carlton και το Negresco στη Γαλλική Ριβιέρα, όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, έχει υποδεχτεί στα κομψά δωμάτια και τις άνετες σουίτες του με την εκπληκτική θέα στο μπλε του Αργοσαρωνικού, διασημότητες από όλο τον κόσμο.
Το 2009 το Poseidonion Grand Hotel, έπειτα από ένα απαιτητικό έργο ανακαίνισης που διήρκησε 5 χρόνια, πέρασε στη νέα εποχή του διατηρώντας την διαχρονική γοητεία του και πάντα πιστό στη φιλοσοφία του για την παροχή αυθεντικής φιλοξενίας. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία καλωσορίζει αυτό το καλοκαίρι τον Chef Ηλία Κιαζόλι, και εκτός από τη βιολογική φάρμα του, το Bostani, προσφέρει ένα εύρος γαστρονομικών επιλογών -τη Library Brasserie, το κομψό εστιατόριο On the Verandah, το Palms the Bar, κάθε χώρος χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία που αντανακλά τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να απολαύσουν αυθεντικές εμπειρίες όπως θαλάσσιες εκδρομές με Bertram 26 Sport, το ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος του ξενοδοχείου, παραμονή στην παραδοσιακή κατοικία Pine Estate με πανοραμική θέα και ιδιωτική πρόσβαση στην παραλία ή μία ολοήμερη απόδραση στη χαλαρή και νησιώτικη ατμόσφαιρα του Paradise Beach. Με μια πλούσια ιστορία που μετρά πάνω από έναν αιώνα, το Ποσειδώνιο συνεχίζει να διαδραματίζει ζωτικής σημασίας ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής («Αρμάτα», A Weekend in Tweed, κλπ).
Kivotos Mykonos: Το private dining spot, Nero Nerο
Ξεκίνησε την καλοκαιρινή πορεία του το πολυτελές ξενοδοχείο kivotos Mykonos στον Ορνό (Readers’ Choice Awards του Condé Νast Τraveller, MICHELIN Guide ξενοδοχείων με βαθμολογία 18,5/20). Θυμίζοντας μικρογραφία της χώρας της Μυκόνου, οι 40 σουίτες του ξενοδοχείου είναι σπαρμένες ανάμεσα σε σοκάκια, κρυφές γωνιές, πλατείες και οάσεις νερού, ενώ τα εξωτερικά δάπεδα από πολύτιμο Πεντελικό μάρμαρο, προσδίδουν μια αύρα διαχρονικής κομψότητας. Ανακαινισμένες σουίτες και πολυτελή δωμάτια από τον Σπύρο Μιχόπουλο αυθεντικά έργα τέχνης, πολυελαίους Murano, μαρμάρινα γραφεία και vintage φωτιστικά αλλά και βίλες δύο υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες (η διαχείριση του ξενοδοχείου βρίσκεται στα χέρια των αδελφών Μιχόπουλου –Ιάσων και Φίλιππος).
Γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο Namah με γεύσεις που βασίζονται σε πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς της Μυκόνου, εμπνευσμένες από αρχαίες Ελληνικές συνταγές, κυκλαδίτικες παραδόσεις και διεθνείς τάσεις από τον Executive Chef Chris Pedes. Το private dining spot, Nero Nerο, ένα ιδιωτικό καταφύγιο οικείας πολυτέλειας, προσφέρεται για ένα ρομαντικό δείπνο κάτω από τα αστέρια με degustation menus σε wine pairing από ελληνικά και διεθνή οινοποιεία.
Sani Gourmet 2024
Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός «Sani Gourmet 2024» του πολυτελούς θερέτρου Sani Resort στη Χαλκιδική, επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ. Θρυλικά ονόματα του παγκόσμιου fine dining όπως ο Paco Morales, ο Massimo Bottura, ο Andoni Aduriz, η Ana Ros και η Clare Smyth, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της γαστρονομικής σκηνής aπό της τις 26 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου. Το φετινό Sani Gourmet θα υποδεχτεί στην κουζίνα του εστιατορίου Elia του Sani Resort την ομάδα των πολυβραβευμένων σεφ που θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες γευστικές τους δημιουργίες, ειδικά σχεδιασμένες για τους καλεσμένους του φεστιβάλ.
Σημείο αναφοράς, τα βραβευμένα signature πιάτα τους, αλλά και διαφορετικές κουζίνες και γαστρονομικές παραδόσεις. Τα πέντε μενού γευσιγνωσίας των σπουδαίων σεφ θα περιλαμβάνουν πιάτα τα οποία θα συνοδεύονται από επιλεγμένες λίστες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Εδώ και 16 χρόνια, το γαστρονομικό φεστιβάλ του Sani Resort φέρνει κοντά γευστικούς πολιτισμούς, δημιουργούς και λάτρεις του fine dining από όλο τον κόσμο. Το Sani Gourmet 2024 έχει κατακτήσει, επί δύο συνεχόμενα έτη, τη διάκριση «World’s Leading Cultural Destination Resort» στον θεσμό των World Travel Awards και συνεχίζει να ανεβάζει με έμπνευση τον πήχη της πολιτισμικής εμπειρίας στο χώρο της γαστρονομίας.
Νέος σεφ στο εστιατόριο Piano Restaurant «Migomis»
Ο έμπειρος σεφ Γιώργος Κυριακόπουλος, μέλος του Private Chefs Club και της Slow Food Chefs Alliance, ανέλαβε την επιμέλεια του μενού του εστιατορίου Piano Restaurant «Migomis» στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη. Το εστιατόριο που ανήκει στην οικογένεια Μιγώμη στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο του 1890 και ξεκίνησε την πορεία του ως καφενείο το 1952. Βασικό ατού του εστιατορίου η μοναδική θέση του στην άκρη του γκρεμού της όχθης της λίμνης της Βουλιαγμένης με την ονειρεμένη θέα και η ρομαντική ατμόσφαιρα από τις μελωδίες του πιάνου. Το μενού κινείται στους δρόμους της διεθνούς και μεσογειακής κουζίνας ενώ περιλαμβάνει και αρκετά vegan πιάτα καθώς και ειδικό παιδικό μενού.
«Restia’s Culinary Soirees» με διάσημους σεφ στην Κέρκυρα
Με μια σειρά εντυπωσιακά γαστρονομικά events υπό τον τίτλο «Restia’s Culinary Soirees» υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι. Το εστιατόριο Pietra του ξενοδοχείου και ο executive chef Μίλτος Αρμένης φιλοξενούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τους διάσημους σεφ Μανώλη Παπουτσάκη στις 13 Ιουνίου, Γιάννη Λουκάκο και Μιχάλη Χάσικο στις 6 Ιουλίου και Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres στις 28 Αυγούστου. Οι σεφ θα συνυπογράφουν ένα ξεχωριστό κάθε φορά μενού με παραδοσιακές και σύγχρονες πινελιές. Το ala cart μενού του Ισπανό -Κερκυραίου executive chef Μίλτου Αρμένη, περιλαμβάνει μεσογειακές και ελληνικές γεύσεις με κερκυραϊκές επιρροές, όπως το ριζότο αλά γεμιστά με μους φέτας, την κερκυραϊκή συνταγή τσιγαρέλι με καλαμάρι και εποχικά χόρτα ή μοσχαρίσιο ταρτάρ εμπνευσμένο από την παστιτσάδα. Το εστιατόριο βρίσκεται δίπλα στην πισίνα με φόντο τον ήχο των κυμάτων του Ιονίου.
Νέο fine dining εστιατόριο στην Κεφαλονιά με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Ασημάκη Χανιώτη
Ο Κεφαλονίτης σεφ Ασημάκης Χανιώτης, βραβευμένος με αστέρι Michelin, ανέλαβε το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Térre Mouikis στο Αργοστόλι. Ο Ασημάκης Χανιώτης είναι executive chef και διευθυντής στο διάσημο εστιατόριο Pied à Terre στο Λονδίνο, και έχει υπάρξει για αρκετό καιρό νεότερος σεφ του Λονδίνου που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Η κουζίνα εμπνέεται από την επτανησιακή κουζίνα και ειδικότερα από τη στιβαρή κεφαλονίτικη γαστρονομική παράδοση και φιλοδοξεί να συνδέσει το χθες και το σήμερα, το τοπικό και το παγκόσμιο. Πιάτα αναφοράς, η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα μιλφέιγ, οι σουπιές τσιγαρίδια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά (και με χαβιάρι!), η παραδοσιακή ριγανάδα ή και το παρφέ γιαουρτιού με μάντολες. Chef de cuisine η Γιώνα Χαϊνταράι. Στο χώρο κυριαρχούν τα χρώματα της γης και οι αναφορές στο κομψό αρχιτεκτονικό παρελθόν του νησιού συν τα μοντέρνα στοιχεία επίπλωσης και διακόσμησης. Ο σχεδιασμός ανήκει στους αρχιτέκτονες Παναγιώτη Κουρκουμέλη, Εμμανουήλ Μάτση και Simone de Nardi. Εσωτερική κατάφυτη αυλή και όμορφη υπερυψωμένη βεράντα.
To ολοκαίνουριο Parōn
Ένα νέο εστιατόριο που τιμά την ήρεμη ζωή των Κυκλάδων, το ολοκαίνουργιο Parōn, βρίσκεται μέσα στον ανέγγιχτο φυσικό βιότοπο του Παριλίου, ακριβώς δίπλα στην υπέροχη πισίνα του ξενοδοχείου Pariliο. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα παιχνίδι μεταξύ της ίδιας της Πάρου και της ελληνικής λέξης «παρόν», που σημαίνει εδώ και τώρα, αντικατοπτρίζοντας τέλεια τη γνήσια, ανέμελη στάση της νησιώτικης ζωής. Αυτό είναι άλλωστε το όραμα του Θάνου Φέσκου, του σεφ στο τιμόνι του Parōn. Βραβευμένος δύο φορές με δύο αστέρια Michelin, είναι ένα διακεκριμένο όνομα στον τομέα της πειραματικής γαστρονομίας, έχοντας λάβει και ένα αστέρι Michelin Green, τιμή που απονέμεται μόνο σε πρακτικές με ισχυρές δεσμεύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Θάνος Φέσκος κατέκτησε την τέχνη του σε έντεχνες κουζίνες από την Κοπεγχάγη μέχρι την Αθήνα, πριν φέρει το ταλέντο και το όραμά του στο Parōn της όμορφης Πάρου. Με την έννοια της βιωσιμότητας και την αγάπη για τα τοπικά υλικά να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο, εδώ θα απολαύσετε ένα γεύμα με άρωμα και γεύση Κυκλάδων.
Vassilenas Blue Antiparos πλάι στο κύμα
Ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αντιπάρου, το Vassilenas Blue Antiparos, φέτος μετακομίζει μία ανάσα από τη θάλασσα. Ο Θανάσης Βασίλαινας, έχοντας ήδη αποσπάσει δύο χρονιές το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο του στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, αναβαθμίζει το αγαπημένο γαστρονομικό στέκι της Αντιπάρου σε ένα υπέροχο all day χώρο πλάι στο κύμα. Στο ξενοδοχείο Kouros Village, σε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό σημείο του νησιού, το Vassilenas Blue Antiparos ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς κάθε πρωί με πεντανόστιμο πρωινό γεμάτο με πλούσιες αλμυρές και γλυκές επιλογές, brunch με ολόφρεσκα υλικά και εκπληκτικά πιάτα τα οποία αναδεικνύουν μοναδικά τα τοπικά προϊόντα: εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά, εκλεκτά κρέατα και ευφάνταστα signature κοκτέιλ που θα απολαύσετε από το ξύλινο deck με θέα το ηλιοβασίλεμα.
Διαβάστε ακόμα:
Νέα εστιατόρια και γαστρονομικά concept στην Αθήνα που υποδέχεται το καλοκαίρι
Οι γαστρονομικές αφίξεις της Αθήνας: Νέα εστιατόρια και concept, ανανεωμένα μενού