Υπάρχουν οι γεύσεις εκείνες που συνδέονται με τόπους αυθεντικούς, που τους ορίζουν γευστικά και τους καθιστούν προορισμούς στον γαστρονομικό χάρτη. Γεύσεις με χρώμα, με κόπο και μεράκι, που κρύβουν μέσα τους κάτι από τον τόπο των πρώτων υλών που τις συναποτελούν, που παραπέμπουν εμμέσως πλην σαφώς στα χέρια που έκλεισαν και παίδεψαν μέσα τους αρώματα και συστατικά ξεχωριστά.
Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που ξυπνάει ακριβώς τον κόσμο των γεύσεων, τον κινητοποιεί μέσα από τα πιάτα και τις νοστιμιές που ταυτίζονται με το έδαφος, θαρρείς, της πόλης. Στη μαεστρία των χεριών που επεξεργάζονται την περίφημη Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, είναι ακριβώς η περίπτωση μιας δημιουργίας τέτοιας, που συνδυάζοντας τα καλύτερα αλμυρά και γλυκά υλικά με την τέχνη του φύλλου και την πολύτιμη πολυετή παράδοση, ομορφαίνει τα τραπέζια μας με τρόπο απαράμιλλο. Αυτή η τόσο ξεχωριστή εμπειρία του τραγανού φύλλου της γεμισμένης μπουγάτσας, που γεμίζει με ατόφια σπιτική μυρωδιά τη ζωή μας και ξυπνάει με μέθοδο πρωτόγνωρη και συνάμα οικεία τους ουρανίσκους μας, μπορεί να βιωθεί ακόμη και χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του ελληνικού Βορρά. Πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν ότι αυτές οι γεύσεις, οι τοπικές και ταυτόχρονα ελληνικές και παγκόσμιες, μπορούν να πραγματωθούν ως εμπειρίες, ακόμη κι αν βρίσκεσαι μακριά από τον τόπο της πρώτης παρασκευής.
Είναι αυτή ακριβώς η δυνατότητα που προσφέρει η Χρυσή Ζύμη με την Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης της. Με τη δέουσα φροντίδα και με κατατεθειμένο για πάνω από 30 χρόνια τον σεβασμό στην ελληνική παράδοση, που ταξιδεύει μέσα από γενιές και γενιές στα τραπέζια μας, με πίστη στη μαεστρία που εσωκλείει η αυθεντική πίτα της συμπρωτεύουσας φτιάχνεται το ιδανικό, απολαυστικό πρωινό για όλη την οικογένεια αλλά και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Την ευκαιρία να μπείτε κι εσείς στη διαδικασία της τραγανής απόλαυσης μίας σπιτικής συνταγής, θα την έχετε ανακαλύπτοντας τη σε τρείς γευστικές επιλογές: Με κρέμα από σιμιγδάλι και άρωμα βανίλιας, με πραλίνα φουντουκιού και, τέλος, με φέτα και μυζήθρα.
Πρόκειται για μια μπουγάτσα, που τα αυθεντικά της φύλλα τραγανίζουν μοναδικά με γέμιση λαχταριστής, αληθινής κρέμας σιμιγδάλι με άρωμα βανίλιας. Περιέχοντας άχνη ζάχαρη και κανέλα, χωρίς να περιλαμβάνονται συντηρητικά και χρωστικές ουσίες, δίχως υδρογονωμένα λίπη και έλαια, η Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης της Χρυσής Ζύμης, απόλυτα γευστική και την ίδια στιγμή νηστίσιμη, είναι η πλέον κατάλληλη εκείνη επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια vegan διατροφή.
Είτε στη σοκολατένια εκδοχή, όπου τα αυθεντικά τραγανά φύλλα περικλείουν τη λαχταριστή γέμιση της πραλίνας του φουντουκιού, είτε στο κρεμώδες πάντρεμα του σιμιγδαλιού με την κανέλα, είτε στην τυρένια, χαμηλής περιεκτικότητα σε σάκχαρα εκδοχή της γέμισης με μυζήθρα και φέτα, η εμπειρία της γεύσης παραμένει η πρόταση εκείνη που συνδυάζει βέλτιστα παράδοση και εκσυγχρονισμό για να τον σερβίρει στο πιάτο σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς εξαιτίας της μέριμνας για τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού, τα γευστικά προϊόντα κυκλοφορούν σε δυο διαφορετικά μεγέθη συσκευασιών, αυτής των 450 γρ. και για τις τρεις επιλογές και μια επιπλέον 800 γρ., που προσφέρεται για την εκδοχή με σιμιγδάλι και άρωμα βανίλιας.
Περιδιαβαίνοντας πραγματικά σε κάθε πτυχή του γευστικού σας κάλυκα, η Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης της Χρυσής Ζύμης αποτελεί την γευστική εκείνη συνάρτηση που κατορθώνει να συγκεράζει γεύσεις, μυρωδιές, ποιότητα και παράδοση μέσα από τα λαχταριστά τραγανά της φύλλα. Σας προετοιμάζει έτσι για ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη μέσα από το σπίτι σας, από την άνεση του τραπεζιού σας και με τη συντροφιά των αγαπημένων σας.