Ο Άρης Βεζενές, σεφ και ιδρυτής του καινοτόμου επενδυτικού ομίλου φιλοξενίας Green Garlic Management θα είναι ένας από τους ομιλητές στο μεγάλο συνέδριο του Travel.gr για την Ελλάδα και τον Τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
Λίγες μέρες πριν την παρουσία του στο συνέδριο του Travel.gr μιλά για τη συμμετοχή του.
«Δηλώνω παρών σε όποιες συζητήσεις και think tanks αφορούν την ποιοτική εξέλιξη της φιλοξενίας και της γαστρονομίας μας. Εύχομαι το συνέδριο του Travel.gr να εντοπίσει και να παρουσιάσει μέσα από τις σκέψεις των ομιλητών του όλες αυτές τις (πολλές) λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα γίνει θεσμός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βεζενές.
Στο συνέδριο του Travel.gr, ο κ. Βεζενές θα μας ταξιδέψει στον τόπο και τον χρόνο, παρουσιάζοντάς μας την εξέλιξη του ελληνικού εστιατορίου στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό μέσα από μια σειρά ερωτημάτων. Ποια είναι η εικόνα της ελληνικής γαστρονομίας μέσα στην χώρα και πως μας βλέπουν οι επισκέπτες μας; Υπάρχει ταύτιση; Ποιος είναι ο ρόλος του ελληνικού εστιατορίου στο εξωτερικό; Υπάρχει εξέλιξη; Με ελληνικές ρίζες και γεννημένος στην Αμερική, ο Άρης Βεζενές παρουσιάζει -χωρίς να διστάζει και με διάθεση χιούμορ και αυτοσαρκασμού- την ελληνική πραγματικότητα ενώ ελπίζει σε ένα μέλλον που το κάθε ελληνικό εστιατόριο θα έχει το δικαίωμα να γράψει το δικό του κεφάλαιο, να εκφραστεί χωρίς περιορισμούς και στεγανά, πάντα με ήθος.
Ο Άρης Βεζενές γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες μετανάστες. Είναι ένας αντικομφορμιστής, αυτοδίδακτος σεφ και ιδρυτής της Green Garlic Management, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου καινοτόμου επενδυτικού ομίλου φιλοξενίας με έδρα την Αθήνα. Τα εστιατόρια Vezené, Birdman, Ekiben Kitchen και το Ikigai Market είναι τα brands στο χαρτοφυλάκιο της Green Garlic Management.
Θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος σεφ που έφερε το κίνημα του σύγχρονου bistronomy στην Ελλάδα το 2008, την Ανοιχτή Φωτιά και ήταν ο πρώτος που μίλησε για προέλευση, sustainability και whole animal butchery. Ο ίδιος και τα projects του έχουν εμφανιστεί σε εκδόσεις όπως το Michelin Guide, Worlds 50 Best, Financial Times London, Travel and Leisure, Condé Nast, GQ, Monocle, Esquire και Elle. Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως Έλληνας πρεσβευτής της Krug Champagne, ως μέλος με ψήφο των World 50 Best, μέντορας της ελληνικής ομάδας για το San Pellegrino Young Chef Academy και προσκεκλημένος σεφ στο Master Chef για να παρουσιάσει τις ιδιότητες της πλήρους αξιοποίησης του κρέατος στο εστιατόριο.
Σήμερα, απευθύνεται περιστασιακά στο ακαδημαϊκό και όχι μόνο κοινό, μιλώντας για θέματα όπως η μαγειρική κληρονομιά, η βιωσιμότητα, η επιχειρηματικότητα και η διαχείριση εστιατορίων. Μέσω του Embrace, μιας σειράς εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να συστήσουν ορισμένους από τους σημαντικότερους σεφ και γαστρονομικές προσωπικότητες του κόσμου, ο Άρης Βεζενές δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστεί η Ελλάδα και η νέα γενιά της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου.
Διαβάστε ακόμα:
Greece Talks: Η Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου ομιλήτρια στο πρώτο συνέδριο του Travel.gr
Greece Talks: O Βασίλης Κυρίτσης ομιλητής στο πρώτο συνέδριο του Travel.gr
Greece Talks: Το πρόγραμμα του συνεδρίου και οι ομιλητές