Στην έκδοση τριών αποφάσεων έγκρισης των αιτημάτων ενίσχυσης που υποβλήθηκαν από τους φορείς διαχείρισης των μαρίνων Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας, προχώρησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Το συνολικό ύψος των επενδύσεων στις 3 μαρίνες αγγίζει τα 15,4 εκατ. ευρώ. Τα αιτήματα ενίσχυσης κατατέθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του έργου «Αναβάθμιση τουριστικών λιμένων» της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τα επενδυτικά προγράμματα στις 3 μαρίνες που αφορούν και επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή ή επέκτασή ή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, κτηρίων καθώς και κατασκευές για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης, προβλέπεται η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση στον βαθμό που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δραστηριοτήτων που καθιστούν τη μαρίνα είτε αθλητική υποδομή είτε πολυλειτουργική. Επιπλέον, ένα ποσό θα αξιοποιηθεί για την επίτευξη υψηλότερου συντελεστή ενεργειακής απόδοσης σε κτηριακές εγκαταστάσεις.
Στη μαρίνα Ζέας θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ από τη ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΖΕΑΣ εκ των οποίων 2,16 εκατ. ευρώ αποτελεί δημόσια δαπάνη και 541.196 ευρώ ιδιωτική συμμετοχή. Το ποσοστό ενίσχυσης φθάνει σε 80%.
Στη μαρίνα Λευκάδας θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,74 εκατ. ευρώ από τη ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ εκ των οποίων 2,19 εκατ. ευρώ αποτελεί δημόσια δαπάνη και 547.651 ευρώ ιδιωτική συμμετοχή. Το ποσοστό ενίσχυσης φθάνει σε 80%.
Στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας θα υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 9,94 εκατ. ευρώ από τη ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ εκ των οποίων 4,4 εκατ. ευρώ αποτελεί δημόσια δαπάνη και 5,54 εκατ. ευρώ ιδιωτική συμμετοχή. Το ποσοστό ενίσχυσης φθάνει σε 44,24%.
Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα και οι 3 επενδύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της επένδυσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να παρέχουν στην Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Υπουργείου Τουρισμού ή και στους αξιολογητές ή και στους ελεγκτές ή και στην ομάδα ελέγχου ή και σε άλλους φορείς που έχουν εξουσιοδοτηθεί να εκτελούν καθήκοντα για λογαριασμό της, όλες τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της υλοποίησης της επένδυσης, ιδίως σε σχέση με την επίτευξη καθορισμένων στόχων και προτεραιοτήτων. Επίσης, πρέπει να παρέχουν κάθε σχετική πληροφόρηση που αφορά στην υλοποίηση της επένδυσης και να διευκολύνει τον έλεγχο, προσκομίζοντας οποιαδήποτε παραστατικά ζητηθούν, παρέχοντας πρόσβαση στα λογιστικά του βιβλία σε όλες τις Ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους και της ΕΕ.
Διαβάστε ακόμα:
Οι 3 πλέον υποσχόμενες μακρινές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό
Πόσα χρήματα ξόδεψαν οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα στο 4μηνο και πόσα οι Έλληνες στο εξωτερικό
The Ilisian: To νέο όνομα του Hilton Αθηνών