Η Μύκονος κατέγραψε για τον μήνα Ιούνιο τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης στα ξενοδοχεία της με ποσοστό 93% έναντι όλων των ανταγωνιστικών «premium» προορισμών.
Αυτό δείχνει, μεταξύ άλλων, σχετική διεθνή έρευνα, τα στοιχεία της οποίας ανέλυσε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η Σαντορίνη με ποσοστό 90% και ακολούθησαν Σαιν Τροπέ, Σαρδηνία και Ίμπιζα με ποσοστό 86% αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους κατηγορίες, στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρέθηκε η Μύκονος με 95% και ακολούθησαν η Σαντορίνη με 92%, η Σαρδηνία με 86%,το Σαιντ Τροπέ με 85% και η Ίμπιζα με 84%.
Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρέθηκε η Μύκονος με 98% και ακολούθησαν η Σαντορίνη και η Σαρδηνία με 89% αντίστοιχα, το Σαιντ Τροπέ με 87% και η Ίμπιζα με 84%.
Στην κατηγορία της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μύκονος με 97% και ακολούθησαν η Σαντορίνη με 95%, το Σαιντ Τροπέ με 91%, η Ίμπιζα με 90% και η Σαρδηνία με 89%.
Στην κατηγορία της καθαριότητας στην πρώτη θέση κατατάχθηκε η Μύκονος με 99% και ακολούθησαν η Σαρδηνία με 93%, το Σαιντ Τροπέ με 91%, η Ίμπιζα με 88% και η Σαντορίνη με 87%.
Στην κατηγορία της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρέθηκε η Μύκονος με 97% και ακολούθησαν η Σαντορίνη με 95%, το Σαιντ Τροπέ με 92%, η Σαρδηνία με 91% και η Ίμπιζα με 89%.
Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρέθηκε η Σαρδηνία με 82% και ακολούθησαν η Ίμπιζα με 80% και η Σαντορίνη με 66%.
Οι δείκτες ικανοποίησης στα ξενοδοχεία της Ελλάδας έναντι των ανταγωνιστών
Τον Ιούνιο, η Ελλάδα κατείχε την πρώτη θέση στον γενικό δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων με 87%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Κύπρος με 86%. Ακολούθησαν η Ισπανία με 85%, η Ιταλία και η Τουρκία με 84% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 76%.
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους δείκτες στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρέθηκε η Τουρκία με 91% και ακολούθησαν η Κύπρος με 89% και η Ελλάδα με 87%. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η Ισπανία με 83% και ακολούθησε η Ιταλία με 82%. Στην τελευταία θέση κατατάχθηκε η Γαλλία με 73%.
Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ιταλία με 89%. Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Τουρκία με 86% και ακολούθησαν η Κύπρος, η Ισπανία και Ελλάδα με 85% αντίστοιχα καθώς και η Γαλλία με 75%.
Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρέθηκαν η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία με 91% αντίστοιχα. Ακολούθησαν η Ισπανία με 90% και η Ιταλία με 87% ενώ στην τελευταία θέση κατατάχθηκε η Γαλλία με 79%.
Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρέθηκαν η Ιταλία και η Κύπρος με 92% αντίστοιχα και ακολούθησαν η Ελλάδα με 91%. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η Τουρκία 90% και ακολούθησαν η Ισπανία με 89% και η Γαλλία με 79%.
Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρέθηκε η Τουρκία με 93%. Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Κύπρος με 92% και στην τρίτη θέση η Ισπανία και η Ελλάδα με 90% αντίστοιχα. Ακολούθησαν η Ιταλία με 89% και η Γαλλία με 87%.
Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρέθηκε η Τουρκία με 86% και ακολούθησαν η Ιταλία με 85%, η Ελλάδα και η Κύπρος με 84% και η Ισπανία με 82%.
Εξάλλου, στον γενικό δείκτη ικανοποίησης της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των ανταγωνιστικών πόλεων για τον Ιούνιο στην πρώτη θέση βρέθηκε η Κωνσταντινούπολη με 84%. Ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη η Μπολόνια και η Βαρκελώνη με 83% αντίστοιχα, η Αθήνα με 82% και η Ρώμη με 81%. Στις τελευταίες θέσεις κατατάχθηκαν η Σμύρνη με 79% και η Μασσαλία με 76%.
Διαβάστε ακόμα:
Η νέα, πρωτότυπη τάση στις ταξιδιωτικές εμπειρίες -Κατοικίες που μεταμορφώνονται σε θεατρικές σκηνές
Πού ταξιδεύουν οι Έλληνες φέτος το καλοκαίρι και πού κυμαίνονται οι τιμές
ΙΝΣΕΤΕ: Ποιες είναι οι 5 αγορές που κάνουν τη διαφορά για τον ελληνικό τουρισμό