Με αφορμή τη νέα της συνεργασία με τον σεφ Tony Gemignani, 13 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σεφ Πίτσας και τον αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερο παρασκευαστή πίτσας στη σύγχρονη ιστορία, η γραμμή Love Boat Line της Princess Cruises έλαβε τα εύσημα για την καλύτερη πίτσα στη θάλασσα, κατακτώντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο πάρτι πίτσας που έγινε ποτέ και που έλαβε χώρα στον στόλο της.
Ειδικότερα, για την προετοιμασία του πάρτι πίτσας, χρησιμοποιήθηκαν 2.954 κιλά ζύμης, 1.550 κιλά αλεύρι, 632 κιλά πεπερόνι και 1.054 κιλά τυριού, ενώ καταναλώθηκαν πάνω από 60.000 κομμάτια πίτσας.
Για τα νέα, θαλασσινά ταξίδια, ο σεφ Gemignani δημιούργησε δύο πίτσες αποκλειστικά για την Princess Cruises, οι οποίες αποτελούνται από συναρπαστικές αλμυρές γεύσεις και εκλεκτά υλικά, όπως είναι το λουκάνικο Soppressata, το ζεστό μέλι, το πέστο αγαύης και το φρέσκο κατσικίσιο τυρί. Επίσης, ο σεφ παρείχε στην εταιρεία τις συνταγές για τρεις από τις βραβευμένες πίτσες του, ενισχύοντας περαιτέρω τη γραμμή κρουαζιέρας ως την πάροχο της Καλύτερης Πίτσας στη Θάλασσα.
Αρχικά, οι συνταγές του σεφ Gemignani θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο εστιατόριο Alfredo’s του νέου πλοίου Sun Princess, ενισχύοντας τη μεγαλύτερη συλλογή γαστρονομικών εμπειριών στη θάλασσα, ενώ σύντομα οι γαστρονομικές του δημιουργίες θα επεκταθούν και στον υπόλοιπο στόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεφ Gemignani εκπαίδευσε προσωπικά τους σεφ των πλοίων, τόσο στη διάσημη Tony’s Pizza Napoletana στο Σαν Φρανσίσκο, όσο και στα πλοία της εταιρείας, με σκοπό να διασφαλίσει ότι και οι πέντε πίτσες που θα σερβίρονται στη θάλασσα, θα αποδίδουν επακριβώς τη γεύση και την ποιότητα των πρωτότυπων, χειροποίητων συνταγών του.
Σχετικά, ο κ. John Padgett, Πρόεδρος της Princess Cruises, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία στοχεύει στην παροχή εξαιρετικών εμπειριών και δεν υπάρχει πιο σημαντικό στοιχείο από την πίτσα. Και ενώ, η γραμμή κρουαζιέρας ήταν ήδη γνωστή για την καλύτερη πίτσα στη θάλασσα, η συνεργασία της με τον θρυλικό Tony Gemignani, την ανεβάζει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, θέτοντας μεταξύ άλλων και ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κρουαζιέρας σπάει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2020, είναι κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης τελετής ανανέωσης όρκων, στην οποία συμμετείχαν 1.443 ζευγάρια σε τρία από τα πλοία της.
Ποιος είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πίτσας
Ο σεφ Gemignani είναι ο πιο πολυβραβευμένος pizzaiolo, δηλαδή παρασκευαστής πίτσας, στην αμερικανική ιστορία. Εκτός από εστιάτορας και εκπαιδευτής, είναι ιδρυτής του Slice House και συγγραφέας βιβλίων όπως είναι τα The Pizza Bible, δηλαδή η Βίβλος της Πίτσας και The Pursuit of Pizza, άλλως το Κυνήγι της Πίτσας. Γεννημένος στη Βόρεια Καλιφόρνια, το 2009 άνοιξε στο Σαν Φρανσίσκο το πρώτο του εστιατόριο, Tony’s Pizza Napoletana, προσφέροντας διάφορα είδη πίτσας, όπως είναι η κλασική αμερικάνικη, η ιταλική, η σικελική και η ναπολιτάνικη, φτιαγμένες περίτεχνα με χειροποίητη ζύμη, διαφορετικές αυθεντικές σάλτσες και εποχιακά υλικά και χρησιμοποιώντας για το ψήσιμό τους επτά διαφορετικούς, παραδοσιακούς φούρνους. Με το άνοιγμά του, το εστιατόριο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αναδείχθηκε από τα ξένα μέσα ως η καλύτερη πιτσαρία στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο σεφ έχει κερδίσει 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πίτσας, 2 Χρυσά Μετάλλια στο Food Network, 4 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ενώ έχει ανοίξει πάνω από 30 εστιατόρια.
Τέλος, ο σεφ Gemignani, ο οποίος συμμετείχε και στο προηγούμενο ρεκόρ για το Μεγαλύτερο Πάρτι Πίτσας που σημειώθηκε το 2023, είναι πλέον τέσσερις φορές κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, αφού έχει κατακτήσει τα ρεκόρ που αφορούν στη μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο, στους περισσότερους σεφ που πετούν ζύμη πίτσας στον αέρα ταυτόχρονα, αλλά και στη μεγαλύτερη βάση πίτσας που περιστρέφεται στο χέρι για δύο λεπτά.
Διαβάστε ακόμα:
Σε αυτά τα 5 μαγαζιά ψήνονται οι νοστιμότερες πίτσες της πόλης αυτή τη στιγμή
To Ρεκόρ Γκίνες που διεκδικεί η Σητεία
Νέα εστιατόρια και γαστρονομικά concept στην Αθήνα που υποδέχεται το καλοκαίρι