Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες των εγκρίσεων, γνωμοδοτήσεων και αδειοδοτήσεων για την υλοποίηση μίας σημαντικής επένδυσης στην Ελούντα που αφορά στη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς τουριστικού – ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με τη μορφή Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος.

8

Ήδη, ο φορέας της επένδυσης, η εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε. εξασφάλισε θετική γνωμοδότηση, με μία σειρά προϋποθέσεων, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συνολική προς ανάπτυξη έκταση του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αγγίζει τα 250 στρέμματα. Το Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των 2 υφιστάμενων κτηριακών υποδομών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος (κτήριο Blue Palace δυναμικότητας 452 κλινών και ξενοδοχείο δυναμικότητας 99 κλινών) σε ξενοδοχεία δυναμικότητας 348 κλινών και 113 κλινών αντίστοιχα. Οι επεμβάσεις αναβάθμισης αφορούν στα διαμερίσματα των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, στην αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, τροποποιήσεις στις όψεις, κατεδαφίσεις, καθώς και αντικατάσταση και προσθήκη νέων περγκολών στον περιβάλλοντα χώρο.

Συνοπτικά πρόκειται για την ανάπτυξη και αναβάθμιση διαμερισμάτων δυναμικότητας 461 κλινών. Επίσης, θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη 39 νέων Επιπλωμένων Τουριστικών Κατοικιών δυναμικότητας 148 κλινών, καθώς και των υποστηρικτικών κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων. Επίσης, ο επενδυτικός σχεδιασμός προβλέπει τη μετατροπή ορισμένων διαμερισμάτων των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε 5 Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες δυναμικότητας 22 κλινών. Συνοπτικά πρόκειται για την ανάπτυξη και αναβάθμιση 4 Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών δυναμικότητας 16 κλινών στην περιοχή του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 452 κλινών και την ανάπτυξη μίας Τουριστικής Επιπλωμένης Κατοικίας, δυναμικότητας 6 κλινών στην περιοχή του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 99 κλινών, με την αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου κτηρίου. Παράλληλα, θα αναδειχθεί το υφιστάμενο Κέντρο Θαλασσοθεραπείας σε Κέντρο Ευεξίας και Αναζωογόνησης, δυναμικότητας 70 χρηστών ενώ θα δημιουργηθεί νέο Κέντρο Ευεξίας και Αναζωογόνησης, ως δεύτερη Ειδική Τουριστική Υποδομή, δυναμικότητας 30 χρηστών. Επιπλέον στο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα θα αναπτυχθεί και ένα νέο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 112 κλινών ενώ θα δημιουργηθούν χώροι προώθησης και πώλησης τοπικών προϊόντων και κτηρίου εστίασης.

Η συνολική επιτρεπόμενη δόμηση του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος είναι 32.625,06 τ.μ. και το ανώτατο ποσοστό πώλησης ή εκμίσθωσης Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών δεν θα υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία 30% της συνολικά δομούμενης ή δομημένης επιφάνειας. Το σύνολο της δομούμενης ή δομημένης επιφάνειας εκμίσθωσης Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη, είναι 6.491,87 τ.μ., δηλαδή είναι μικρότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 9.787,52 τ.μ. Ο σχεδιασμός του υπό μελέτη έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος παραγωγής ενέργειας ισχύος 999,9 kWp διασυνδεδεμένου στο δίκτυο μέσης τάσης ενώ περιγράφονται και οι ενέργειες για την κάλυψη των υδατικών και αρδευτικών αναγκών της εγκατάστασης.

Διαβάστε ακόμα:

Η νέα τάση που στοχεύει να αναβαθμίσει την εμπειρία των πελατών στα ξενοδοχεία

Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας της οικονομίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία